Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Japan

Læs mere om rejser til Japan

Positive kulturchok i gæstfrihedens hjemland
Rejsetips indsendt af:
Roland Vogt
Svendborg
25. dec. 2015

Positive kulturchok i gæstfrihedens hjemland

Japan er ikke kun stedet hvor Hiroshima blev bombet og et ste Tom Cruise var, da han filmede den sidste samurai. Japan er en blanding af historiske kulturskatte, nutidig finurligheder og ikke mindst et indblik i den fremtid vi måske drømmer om i Europa.
Om du er til storbyer, blinkende billboards og pulserende liv eller landsbyer og lokalkulturelle kulinariske mesterværker gemt i små gyder i mørke lokaler, så er Japan landet til dig.
Når du rejser til Japan er kombinationen af sproglige finurligheder og japaneres skræk for at formidle noget forkert til dig – gæsten i deres land – dine vigtigste incitamenter til at forberede dig så meget som du kan. Der skiltes eks. Ikke på alle stationer med bogstaver, men blot på japansk. Derudover kan du i din planlægning regne med, at togtider, flytider, osv. PASSER.

Rejs til Haneda, fremfor Narita

Først og fremmest, få fat i din flybillet igennem ticket.dk eller momondo.com. Begge søgemaskiner har en fin afbestillingspolitik, som jeg synes er værd at investere i, at så snart man har med flybilletter at gøre til mere end 2000,-
Med udgangspunkt i Hamburg har jeg 2 gange sparer 1000,- DKr eller mere pr. billet. Dernæst er det væsentligt billigere at parkere i Hamburg Lufthavn (i et overdækket parkeringshus), sammenlignet med Kastrup Lufthavn.
Når du flyver fra Europa er det tidsmæssigt en rigtigt god idé at rejse til Tokyo Haneda, hvilket er mulighed fra Hamburg, dog tit med mellemlanding i Frankfurt. Fra Haneda kommer du nemt til Tokyo Central Station. Min oplevelse er, at man kommer hurtigere og nemmere til byen, end man gør fra Narita Lufthavn. Indflyvningen i Haneda er egentlig også ret charmerende, da landingsbanen er en (kunstigt bygget?) halvø.
Nozomi Shinkansen på Nagoya station
Nozomi Shinkansen på Nagoya station

Har du købt railpass?

Et Japan Railpass er tidsbegrænset partout-rejsekort til de japanske toge. Skal du rejse mere end én gang ud af Tokyo og tilbage, så kan det måske allerede betale sig. Plus – kortet kan bruges på alle JR linjer i subway’en. Da undergrundstogene opereres af 13 forskellige selskaber – så man skal være tålmodig med at lære hvilke toge der går hvorhen og forbinder med hvad – og hvilket tog der er et JR tog.
Railpass findes både som regionale partoutkort ligesom der findes ét som dækker hele Japan. Du kan med dagens kurs købe et 7 dages pas som dækkes hele Japan, for omtrent 1650,- kroner. Til sammenligning koster en returrejse mellem Japan og Hiroshima 1250,- kr. (med dagens kurs). Så planlægger du bare et enkelt stop i Kyoto, Osaka, eller måske Himeji, ja så er kortet tjent ind. Hvis du medregner at du også kan rejse fra lufthavnene og ind til Tokyo Central Station – Så lugter det af besparelse og frihed.
Læs mere her, hvor jeg plejer at få mine railpasses. Dette firma sender det med UPS fra England
https://www.japan-rail-pass.com
PocketWifi (Beklager billedekvaliteten her)
PocketWifi (Beklager billedekvaliteten her)

Vær trådløs på farten og fyld lommen med Pocket wifi

Er du en ægte globetrotter som elsker følelsen af frihed og nyder de stunder hvor du ikke skal være på, spring dette over.
Er det du ham/hende som elsker at planlægge din rejse og som har mulighed for, at være lidt fremsynet i forhold til tid og sted så er Pocket WiFi et MUST! En LTE (4G) router som du rejser rundt med i lommen og som optimalt holder strøm i 10 timer. Med den er du ubegrænset online med eks. din mobil eller tablet (10 enheder kan tilsluttes).
Pocket Wifi kan lejes igennem det firma som du køber railpasses hos. Det kan også lejes af firmaer som har afhentnings-spots i lufthavnene. Der kan lejes på stedet og ligeså forudbestilles hos forskellige firmaer.
Softbank holder til i Haneda Lufthavn på 2. etage (som hedder 3F i Japan, de har ikke betegnelsen ”Stueetage).
Sådan udstilles visse kaffemærker i automater
Sådan udstilles visse kaffemærker i automater

Er Japan virkeligt så dyrt?

Skrønerne om det dyre Japan danser hvileløst rundt i folks bevidsthed. Min erfaring er en helt, helt anden. Faktisk har jeg kun mødt dyr overnatning i Japan, hvis der er er noget derude som kan kaldes dyrt. Du kan spise på de skønneste restauranter, drikke dejlige øl og cocktails, køre med tog og tage i kæmpe outlets og gøre nogle fantastiske køb, uden at dit VISAKORT smelter.
Jeg kan nævne at du kan få en udmærket størrelse kaffe på Starbucks til under 30 kroner.
Mange af dine indkøb vil du gøre på farten i såkaldte "vendingmachines". Kaffe på farten fåes nemmest og billigst her.
Generelt når du handler i japanske Yen, kan du som tommelfingerregel ramme en cirkapris, omregnet til kroner, ved at fjerne et nul og dividere med 2. 16000 YEN - 1600 / 2 800,- kr (rundt regnet)

CASH eller kort?

CASH er altid at foretrække. Dit forbrug at sodavand, slik, kaffe og andre ting som du vil have på farten vil dog blive købt i automater – og her er det en rigtigt god idé at have kontanter. Køb en cola til 150 Yen, en varm kaffe på dåse til 120 yen eller bare en flaske vand til 80 yen.
Du kan altid hæve penge i 7-Eleven, som ligger på rigtigt, rigtigt mange gadehjørner. Det skal dog siges, at mange japanske beværtninger, restauranter, butikker osv. er ikke så VISA-forskrækkede som det fremstilles.
Hvem kan sige nej til dette måltil, til omkring 40,- kr
Hvem kan sige nej til dette måltil, til omkring 40,- kr

Hvad med mig og min mad? Hvem gider spise sushi i 1-2-3 uger?

Altså, jeg gider ikke. Sushi er ikke rigtigt indbydende for mig, uanset om det er fra sushi-transport-bælte restauranten i Hamburg-Wandsbek eller om det er lavet i Japan. Heldigvis kan japanerne lave så meget andet forskelligt mad, så du tror jeg sidder her og lader min fingrer lyve for dig.
Er du afsted og vil gerne bruge pengene på andet end blot mad, så kan man anbefale de klassiske japanske spisesteder hvor du får en hurtig, nærende og velsmagende ret mad til ganske få Yen. Tonkatsu er et paneret kotelet med ris og strimlede grøntsager til. Eller hvad med en skål ris med lækkert, skært kød oven på? Yakitori som velsagtens kan sammenlignes med kyllingspyd.
Der er en kæde af den slags japanske fastfood restauranter som hedder Sukiya (すき家)¨eller Yoshinoya, som sælger gyūdon (kød med ris) og mange andre. Du kan altid med ro i sindet og forventningsfulde smagsløg gå ind på disse fastfoodkæder og bestille mad. De fleste steder serverer en traditionel kold te samt misosuppe til måltidet.

Kan man shoppe i Japan og hvad skal jeg ikke købe!

Det er nemt at snakke om hvad du ikke skal eller rettere, ikke KAN købe i almindelige butikker. Tøj eller sko i noget der er lidt over gennemsnitlig europæisk størrelse. Sko findes sjældent i større end 46/47 og så er størrelserne endda LIDT små nogle gange. Tshirts, bukser og den slags er være at opstøve i noget der er over XL for mænd.
Når vi er kommet forbi det som man IKKE KAN, så er det til gengæld interessant at snakke om hvad man kan og bør opleve i forhold til shopping.
Du kan købe alt - og det meste kan købes billigt og som regel en del billigere end i DK.
Et lille udsnit af en søndag i Ueno!
Et lille udsnit af en søndag i Ueno!

Gå ned igennem Uenos fantastisk inspirerende gader

I Tokyo skal du absolut besøge markedet i Ueno. Japanerne kalder det vist americana og det ligger under jernbaneskinnerne i fra Ueno station. I gader op og ned, på kryds og tværs kan du købe mærkevarer, japanske varer, mad, drikke, osv.
Her finder du tilbud på alt fra levende hummere til skræddersyede habitter, adidas sko og lædersko. Så at sige ALT!

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Japan

Hoteller i Japan
Rejser til Japan
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/schleswig-holstein/miniferie-ved-ostsee-damp.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.