Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tokyo

 • Kulturchok i Japan

  (Bedømt af 6 personer)
  09.05.11: Ida
  Man ankommer helt bombet efter 11 timers flyvetur til Narita airport i Japan. Allerede her, slår kulturchokket til. Japanerne har manerer, som jeg ikke har set andre steder i verden!
  Nu har jeg været i Japan 5 gange og hver gang jeg kommer igen, vil jeg ikke hjem.
  Se hele rejsetippet
 • Overlevelsestur i Japan

  (Bedømt af 19 personer)
  16.09.10: Signe Adalena Holm
  Vi oplevede fattige og rige - by og land - natur og kultur mad og mangel på mad.Ung og gammel. Men frem for alt venlighed og imødekommenhed.
  Se hele rejsetippet
 • WebTV: Hanabi i Asakusa - fyrværkeri i Tokyo

  (Bedømt af 6 personer)
  13.08.10: Maria
  Se rejsefilm. Hanabi er det japanske ord for fyrværkeri, og de sprudlende ildkugler udgør en vigtig del af den japanske kulturarv. Hver sommer afholdes hundredevis af fyrværkerifestivaller over hele Japan, og den største af dem finder sted i juli i Tokyo-bydelen Asakusa og tiltrækker op mod 1 million mennesker. Resultatet er smukt, unikt og ærke-japansk, og helt klart et besøg værd.
  Se hele rejsetippet
Fantastisk rundrejse med tog i Japan
Rejsetips indsendt af:
Lise Pedersen
Sorø
28. juli 2010
Vinderrejsetip September 2010

Fantastisk rundrejse med tog i Japan

Rejs med tog rundt i Japan og oplev på en nem og behagelig måde både natur, historie, kultur, byliv og popkultur.
Udsigt fra Sunshine City i Ikebukero
Udsigt fra Sunshine City i Ikebukero

Tokyo

Har man kun en uge i Japan er der rigeligt med oplevelser i Tokyo til at fylde tiden ud. Nedenstående er vores bud på gode tips til gode oplevelser i Tokyo:

Se udsigten over Tokyo fra et af byens mange udsigtsplatforme. Prøv F.eks. Sunshine city i Ikebukero, der er helt gratis, uden kø og med mulighed for bagefter at besøge Sunshine akvarium.
Verdens mest befærdede fodgængerovergang i Shibuya
Verdens mest befærdede fodgængerovergang i Shibuya

Tag en hel dag rundt i det vestlige Tokyo (Shibuya, Shinjuku og Harajuku) og oplev Japansk popkultur for fuld udblæsning. Gå f.eks., sammen med 3000 japanere, over verdens mest trafikerede fodgængerovergang i Shibuya, der er et af byens store shoppingmekkaer hvad angår modetøj, sko, musik og underholdning. Træk på smilebåndet og bliv forundret over de japanske teenagere i Harajuku, der klæder sig ud som diverse mangafigurer og spiller rollespil. Oplev nattelivet i Shinjuku og få røde ører over de mange og fantasifulde ”Love hotels”, hvor japanske par for et par timer køber sig til privatliv.
Stemmning omkring templet i Asakusa
Stemmning omkring templet i Asakusa

Oplev det gamle Tokyo i Asakusa og se det imponerede smukke Senjoji tempel. Området er et af de mest besøgte i Tokyo og en stor del af oplevelsen er også at betragte de Japanske skikke omkring templet. Det kan varmt anbefales at snuse rundt i de små boder omkring templet samt at gå en tur i den gamle bydel omkring templet. En helt anden stemning og kontrast til det øvrige Tokyos morderne arkitektur. Det kan anbefales at tage en sejltur på Sumida floden fra den gamle bydel Asakusa til hypermoderne Odaiba. Virkelig kontrastfyldt og smuk tur, der giver en god mulighed for at hvile benene lidt.

Oplev Akihabara eller ”Electronic town”. Denne bydel er spækket med elektronikbutikker og er et sandt inferno af lysreklamer, biplyde og diverse butikskæders evigt gentagende jingler. Hvis du er på udgik efter nyt og billig elektronik er dette helt sikkert stedet. Vær dog opmærksom på at man sjældent kan finde en ekspedient der taler flydende nok engelsk til at kunne forklare alle de tekniske detaljer, så vær godt forberedt hjemmefra og vid hvad du går efter.

Tag på en heldagstur til Nikko, fyldt med templer og kulturskatte.

Prøv at spise ”samlebåndssushi”!! Det er en virkelig forunderlig oplevelse at sidde ved et samlebånd og se på tallerkener med sushi suse forbi. Konceptet er at man tager det antal tallerkerner man har lyst til og derefter afregner man når man går ud efter antallet og farven på tallerknerne.

Prøv at tage en af de mange limousinebusser mellem Narita lufthav og Tokyo i stedet for toget. En utroligt smukt tur ca. 90 minutters tur, hvor man fra motorvejen får en hel vidunderlig udsigt ind over byen og rigtig får en fornemmelse af hvor stor Tokyo egentlig er.

Rundrejse i Japan

Nagoya: Nagoya er lige med Toyota og for bilentusiaster er besøget på Toyota museet og Toyota fabrikken bestemt et besøg vær. Ellers har Nagoya ikke meget at byde på og kan bestemt undværes i et rundrejseprogram. Har man mod på selv at tage tog og bus ud til fabrikken kan man gøre det for halv pris i forhold til de guidede ture fra f.eks. sunrise tours.
Det gyldne tempel i Kyoto
Det gyldne tempel i Kyoto

Kyoto

Skal man se andet i Japan end Tokyo må Kyoto være første prioritet. Byen byder på en overflod af templer, slotte og historiske monumenter. Man bør afsætte mindst 2 dage i Kyoto og gerne 3. De 2 topattraktioner, det gyldne tempel Kikakuji og Nijo Castle, med det syngende nattergalegulv er bestemt hver at bruge tid på.

Lej med fordel cykler og oplev byen på en anden måde. Vær opmærksom på at i Japan cykler man på fortorvet, så pas på fodgængerne! På tur rundt i Kyoto kan man f.eks. slå et smut forbi Gion kvarteret og nyde de gamle huse og kimonoklædte kvinder eller man kan besøge Nishiki marked og se på alle de spændende boder med mad i alle afskygninger. Her sælgers alt fra frisk frugt og sake til mere eksotiske ting som tørret blæksprutte og grisetæer.
A-bombe monument i Hiroshima
A-bombe monument i Hiroshima

Hiroshima

Hiroshima længst vestpå er bestemt værd at inkludere i en rundrejse.Man kan nemt komme rundt i byen til de forskellige attraktioner med de grønne sporvogne. Alternativt er Hiroshima også en fortrinlig cykelby.Fredsmindeparken og museet over atombombenedslaget bør man se når man besøger Hiroshima. De engelske tekster gør det nemt at følge med på rundturen i museet.Som kontrast kan en tur med sporvogn eller båd til Miyama øen syd for Hiroshima anbefales. Det er en meget romatisk ø berømt for en Torii port og et tempel der delvist står under vand. Tag med fordel ned til øen sidst på dagen, hvor der ikke er så mange turister, men man skal huske at nå den sidste færge hjem!I et stramt tidsprogram kan Hiroshima godt nås på 1 dag.
Hakone Nationalpark
Hakone Nationalpark

Hakone nationalpark

I et pakket rundrejseprogram bør man unde sig selv et par dages afslapning i Hakones smukke natur.Und jer selv et ophold på et de gamle velrenommerede hoteller i området, som f.eks. Fuiya hotel. Det er som at træde ind i et andet århundrede. Fantastisk oplevelse men ikke helt billig. Prøv en tur i de varme kilder, der kan få bugt med selv den værste muskelømhed.Vil man rundt og nyde parken kan man med tog, bus, båd og bjergbane komme rundt i det meste af parken på en dag. Husk regntøjet eller paraply, der kan nemt komme en byge i Hakone!

Generelle tips om Japan

 • Planlæg ture og udflugter så godt som muligt hjemmefra. Det sparer end for en del tid, at man på forhånd ved hvilke tog eller bus man skal med. Selv om Japanerne er meget villige til at hjælpe er de ikke altid i stand til at forklare dig det på engelsk.


 • Vi prøvede på rundrejsen både at køre på 1. klasse (green car) og en enkelt gang 2. klasse. Begge vogne er set med danske øjne rigtig fin standard og forskellen mellem de 2 kategorier er minimal. Vi vil bestemt vælge 2. klasse næste gang og bruge pengene på noget andet.


 • Vælg hoteller tæt på JR shinkansen stationer og metro stationer. Det sparer en for en del tid og besvær når man ankommer til en ny by. Så er det også nemt og forholdsmæssigt billig at tage en taxi med alt sit bagage til hotellet.


 • Køb metro/buskort som f.eks. SUICA kort til de store byer. Det sparer en for meget bøvl og tid ved automaterne på stationen.


 • Sørg for altid at have kontanter på dig og hav en god ksjat med fra starten. Mange steder, incl. museer, boder og små butikker kan man stadig kun betale kontant. Gem dit Visa/Mastercard til at betale med på restauranter og hoteller. I en håndvending kan der hæves penge på dit Visakort i de fleste Seven-eleven.


 • Tag roligt ud og prøv de lækre japanske restauranter. Selv om de oftest ikke har noget engelsk menukort har de alle plastikmodeller eller farvebilleder af maden, så man kommer langt med at pege og bruge tegnesprog.


 • Narita lufthavn ligger relativt langt fra Tokyo, så vælg evt. en overnatning i Narita på et hotel med en lufthavnsbus service. Det sparer en for en del stress når man skal flyve tidligt på dagen.


 • Rejs om muligt i foråret eller efteråret. Sommeren er ofte alt for varm og regnfuld og vinteren for kold.

Kommentarer til rejsetips om Tokyo

Japan Rail Pass

03/06 2015 Christian
Hej. Kan I anbefale, at man køber passet via online-sider? De er noget billigere end fx Kilroy og Japan-Specialisten, men jeg ved ikke, om hjemmesiderne er troværdige. Mvh Christian

okinawa

08/01 2011 John V. Pedersen
Hvis i kan afse tid så er Okinawa et fantastisk sted de har et af de største akvariums i verden,det ligger godt nok langt fra hovedbyen Naha,men er absolut et besøg værd.Der er også nogle blomster parker,med nogle planter og blomster i de flotteste farver.

Lignende Japan-rundrejse

08/09 2010 Lisbeth Nielsen
Hej Anne og Lis!
Min mor og jeg var selv en tur i Japan i maj måned i år, og det ser ud som om at vores rute ligner Lises meget. Vores rejseplan var: Tokyo (m. éndagstur til Mt. Fuji) - Osaka (m. ture til Kyoto og Nara) - Kurashiki (hvor jeg kender en japansk familie fra et tidligere Japan-besøg) - Hiroshima og retur til Tokyo. Vi var i Japan i 14 dage og rejste rundt med tog - vi havde købt Japan Rail Pass 2. klasse (2. klasse er fin standard, togpasset skal købes i DK).
Hoteller havde vi booket hjemmefra (via booking.com). Vi har bagefter regnet ud at rejsen har kostet 16.000 pr. person inkl. ALT, dvs. både flybilleter, Japan Rail Pass, hoteller, turistattraktioner, mad og souvenirs. Hvis man trækker mad og souvenirs fra har selve rejsen nok kostet 12-13.000 pr. person, for vi købte en del souvenirs/tøj med hjem og spiste for det meste på restaurant (hvor priserne faktisk generelt ligger noget under de danske).
Mht. at rejse med børn i Japan, tror jeg det vil gå fint. Som Lise også skriver er japanerne utrolig hjælpsomme og høflige. De hoteller vi boede på var af meget forskellig kvalitet, især i Tokyo havde vi valgt de billigste (for der er hotelpriserne generelt høje, mens de fx var overraskende lave i Hiroshima). I Tokyo var vores værelse meget lille (men igen er japanske hotelværelser nok generelt noget mindre end europæiske), og der var ikke noget køleskab på værelset, hvilket ellers er en god ting at have for som regel er morgenmad ikke inkluderet. Men hvis I booker hotel hjemmefra kan I jo orientere jer om hotellets faciliteter. Det er meget nemt at komme rundt både i og mellem byerne i Japan - alt står med både japanske og latinske bogstaver.
Metroen i Tokyo kan være meget proppet, men i de andre byer var der slet ikke den samme trængsel, og ombord på Shinkansen var der masser af plads til at strække benene og fred og ro ombord - jeg vil mene at det som familie med små børn er mere behageligt at rejse med Shinkansen end det er med DSB. Vi besøgte mange templer, og det kan små børn nok hurtigt blive trætte af, men så vidt jeg ved er der også mange gode forlystelsesparker rundt om i Japan, fx Universal Studios i Osaka.

fantastisk rundrejse i japan med tog

04/09 2010 Maiken Egholm
får bare rejse lyst af den gode beskrivelse

med små børn

02/09 2010 Lissi Thrane
Hej. Vi overvejer at tage afsted med små børn (2 og 5), på en treugers rejse i Japan. Hvordan tror du det vil være?

Akira Kurosava

02/09 2010 Finn Sørensen
Den store filmskaber, Kurosava, lavede en af sine sidste film om bomben i Hiroshima. Den gamle dame, der står i stormen, og nærmest er ved at blive blæst omkuld, mens hun husker, da bomben sprængtes, og skabte en lignende storm, for mange år siden, er et manende billede!

1000 tak for et spændende rejsetip

29/07 2010 Anne
Hej Lise, Der er ingen tvivl om at jeg får lyst til at rejse til Japan efter jeg har læst dine gode beskrivelser :-) Hvad kostede turen ca. pr. person? vh Anne
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.