Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tokyo

 • Kulturchok i Japan

  (Bedømt af 6 personer)
  09.05.11: Ida
  Man ankommer helt bombet efter 11 timers flyvetur til Narita airport i Japan. Allerede her, slår kulturchokket til. Japanerne har manerer, som jeg ikke har set andre steder i verden!
  Nu har jeg været i Japan 5 gange og hver gang jeg kommer igen, vil jeg ikke hjem.
  Se hele rejsetippet
 • Overlevelsestur i Japan

  (Bedømt af 19 personer)
  16.09.10: Signe Adalena Holm
  Vi oplevede fattige og rige - by og land - natur og kultur mad og mangel på mad.Ung og gammel. Men frem for alt venlighed og imødekommenhed.
  Se hele rejsetippet
 • WebTV: Hanabi i Asakusa - fyrværkeri i Tokyo

  (Bedømt af 6 personer)
  13.08.10: Maria
  Se rejsefilm. Hanabi er det japanske ord for fyrværkeri, og de sprudlende ildkugler udgør en vigtig del af den japanske kulturarv. Hver sommer afholdes hundredevis af fyrværkerifestivaller over hele Japan, og den største af dem finder sted i juli i Tokyo-bydelen Asakusa og tiltrækker op mod 1 million mennesker. Resultatet er smukt, unikt og ærke-japansk, og helt klart et besøg værd.
  Se hele rejsetippet
Billede fra Tokyos metro
Rejsetips indsendt af:
Martin Brouer
København S
17. maj 2010

Japan - det tætteste på en anden planet?

Førstegangsbesøgende vil med fordel kunne starte fra Kyoto eller Tokyo og rejse ud derfra, Tokyo er den nye hovedstad og Kyoto er den gamle. Begge har et godt metrosystem til at komme rundt i nærområderne.
Ved en af søerne i Shinjuku Gyoen
Ved en af søerne i Shinjuku Gyoen

Tokyo og dens mange bydele - Shinjuku

Tokyo er delt op i mange bydele, har man kort med hjemmefra kan man se at mange af dem er ret tæt på hinanden, nogen så tæt at man lige så godt kunne gå og evt. få en på opleveren samtidig.Hvis du har planer om at rejse meget rundt i Japan, så er Japan Rail Pass et must, de skal købes hjemmefra og bliver udstedt i Japan Rail butikken i lufthavnen.Jeg har været i Japan tre gange og alle gange startede jeg i Tokyo, jeg er udpræget bymenneske men dermed ikke sagt at jeg ikke er glad for naturen og Japan har nogen af verdens flotteste naturområder hvis du spørger mig. De fleste er også mulige at se hvis man står tidligt op og tager en endagstur fra Tokyo, busture skal bookes fra hotellet senest dagen før.Shinjuku er et godt udgangspunkt, gode shoppingmuligheder, transportmuligheder både med JR til resten af Japan og via metro til de andre bydele. Shinjuku er efter min mening også et sted man bør bruge nogen dage i, på en rejnvejrsdag vile jeg anbefale at tage en gratis guidet tur i Government building til 45'ende etage og kig ud over byen, der er lille souvenir shop der repræsenterer diverse Japanske produkter. Eller gå på "café og shoppingspree". Hvis det er godt vejr vil jeg anbefale at man køber en bento (frokost boks) og en indbydende drik i Lawson eller en af de mange vendingmachines (info: sodavanden bubbleman smager som champagnebrus) som man kan nyde i den store og smukke park Shinjuku Gyoen (ca. 6 kr. i entré, hvilket det ubetvivlsomt er værd). Billedet er fra parken som også indeholder et stort botanisk drivhus, flere søer, et the-hus/pavillion og nogen smukke trimmede områder.
Sakura/kirsebærtræ i Maruyama Koen
Sakura/kirsebærtræ i Maruyama Koen

Tokyo og dens mange bydele - Kyoto

Kyoto skiller sig ud fra en typisk storby ved også at have gamle bydele med små gader og tempelområder så store at de ikke kan opleves på en enkelt dag. Geishaer og folk i Kimonoer fylder i Kyoto gadebilledet mere end andre storbyer i Japan. Det er samtidigt her jeg har oplevet de bedste engelskkundskaber hos Japanere. Kyoto har som Tokyo et fantastisk metrosystem som går godt i hanke med en lonley planet guide hvis man ikke lige ved hvad man vil en dag. Derudover har Kyoto fantastisk natur rundt om sig, bjerge og bl.a. en abepark.
Ligesom Tokyo er Kyoto også et sted med fantastiske sushisteder og som nogen kender sushi på samlebånd, så er Kappa sushi en oplevelse (man kan få hjælp til at bestille bord, da det normalt foregår på en computer stander) og ved bordende kører samlebåndssushi og andet så forbi, men ved hvert bord kan man også bestille lige det man vil have via skærme med billeder og når man har bestilt ankommer ens mad på en hylde over samlebåndet via modeltog/shinkansen, hyggeligt og frisklavet. Både Tokyo og Kyoto er også spækket med Arcade steder, fyldt med Cranegames, vinde slik/mønter-spil, Rytme-action maskinerne, foto-maskiner og tilhørende redigering (oftest benyttet af unge piger) og selvfølgelig arcademaskiner i stor stil, jeg kan anbefale at man spiller mod hinanden i Mariokart maskinerne.
Der er så mange forskellige maskiner at hvis man som mig er glad for den slags evt. lige skal gøre op med sig selv hvor mange penge man vil bruge inden. Billedet er fra Maruyama Koen der grænser op til tempelområdet.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-lipe-thailandsk-paradis-oe.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.