Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Tokyo

Tokyos kalejdoskopiske lys, de utrolig mange mennesker og det enorme areal kan virke overvældende på førstegangsbesøgende. Hvis man bliver hængende et stykke tid, som vi gør, kan man alligevel støde på den diametrale modsætning: det fredfyldte og traditionelle Japan med yndefulde te-ceremonier og sirligt anlagte haver. Tokyo er et megalopolis, et puslespil af skyskrabere, infrastruktur, sydende menneskemasser og en ældgammel kultur, og der er kun en ting at gøre for at få oplevelserne til at give mening: bare at tage Tokyo som det kommer.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Et spring ind i fremtiden

Spring århundreder frem i tiden, når I besøger det elektroniske marked Akihabara. Akihabara er opkaldt efter helligdommen Akiba, som også er et distrikt i det centrale Tokyo.

Akihabara er berømt for sine mange elektronikbutikker, og i de senere år har Akihabara også opnået anerkendelse som centrum for Japans Otaku-kultur, som omfatter anime (tegnefilm) og manga (tegneserier). Her ligger hundredvis af elektronikbutikker, hvis sortiment spænder over alt fra bittesmå enmandsboder med speciale i en bestemt elektronisk komponent til store elektronik-detailhandlere.

De tilbyder alt fra de nyeste computere, kameraer, fjernsyn, mobiltelefoner, elektronikdele og husholdningsapparater over genbrugsvarer til spøjse elektroniske nips. Her kan man finde elektronik, som kun findes på det japanske marked, men vær opmærksom på, at visse produkter kun kan anvendes i Japan, så undersøg strømforsyning osv., inden I investerer i ny elektronik.
Tsukiji-markedet

Tsukiji-markedet

Tsukiji-markedet er et stort engrosmarked for fisk, frugt og grøntsager i det centrale Tokyo og er det mest berømte af mere end ti engrosmarkeder i hovedstadsområdet. Tsukiji er bedst kendt som et af verdens største fiskemarkeder, og hver dag håndteres mere end 2.000 tons alt-godt-fra-havet.

Synet af de mange forskellige friske fisk og skaldyr og en spændt atmosfære med scootere, lastbiler, sælgere og købere, som vrimler rundt mellem hinanden, gør Tsukiji til et udflugtsmål, der gør indtryk.

Det er et spændende område at se og fotografere håndteringen af fisk, men det er også et område, hvor turister er tilbøjelige til at blande sig med folk, der arbejder, så vær hele tiden opmærksom på, hvor I står og går.
Asakusa-templet

Asakusa-templet

Asakusa-templet kombinerer majestætisk arkitektur med bedehuse, kunstfærdige japanske haver og traditionelle markeder. Her får I et moderne kig på Japans kultur og historie. I Japan går templet under navnet Senso-ji-templet og ligger i hjertet af Asakusa, den lavtliggende by på bredden af floden Sumida.

Det er statuer i sten af Fujin (vindguden) og Raijin (tordenguden), der bevogter indgangen til templet, Kaminarimon-porten. Efter den kommer Hozomon-porten, der fører ind til shoppinggaderne Nakamise, hvor lokale handlende kommer for at sælge alt fra kunsthåndværk til japanske snacks.

Den kommunale administrationsbygning

Umiddelbart kan det måske lyde en smule søvndyssende at besøge den kommunale administrationsbygning, men fra bygningens observationsplatforme er der en vidunderlig panoramaudsigt over Tokyo. Den 243 m høje bygning har to tårne, og hvert tårn har et observatorium i 202 m højde.

Tidligere var det den højeste bygning i Tokyo, indtil den blev overhalet af Midtown Tower i 2007. Hvis vejret arter sig, kan I endda se så langt som til Mount Fuji.

Havn

Havn
De fleste krydstogtskibe lægger til i Tokyos havneby Yokohama, som ligger ca. 25 km sydvest for Tokyo. Den nærmeste togstation ved havnen er Nihon-Odori på Minato Mirai-linjen. Stationen ligger ca. 10 minutters gang fra havnen.

Klima

Tokyo ligger i den subtropiske klimazone med varme, fugtige somre og generelt milde vintre, som dog næsten hvert eneste år byder på en smule sporadisk sne. De varmeste måneder er juli og august. Den koldeste måned er januar. Med varmen kommer regnen, så sommerhalvåret er fugtigst, mens vinterhalvåret er tørrest.

Krydstogter til Japan

Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/kaprun/kitzsteinhorn-et-fantastisk-udflugtsmaal.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.