Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Jordan

Rejser du til Jordan, starter du sikkert i hovedstaden Amman. Det er en spændende by med ultra moderne arkitektur side om side med små lokale kaffebarer og butikker. Indbyggerne er stolte og meget gæstfri, så du skal ikke blive overrasket over, hvis du bliver tilbudt at blive vist rundt i Amman. Skal du ud og shoppe lidt, så foregår det på Wakalat Street, hvor mærkevarebutikkerne ligger og Rainbow Street er gaden med lokale butikker. På begge gader ligger talrige restauranter og cafeer.

Jordan – bibelske scener, badeferie og gæstfrihed

Petra i Jordan
Om aftenen er der masser af tilbud. Natklubberne lokker med rytmen fra de nyeste hits, de traditionelle steder lokker med arabisk musik og dans. Du kan se de nyeste film i biograferne eller hvad med et smut i et lokalt badehus (Hammam)…det er en af de store oplevelser.

Ammans vandland ”Waves Water Park” er populær hos både børn og voksne. King Hussein National Park ligger lige uden for Amman og giver dig et godt indblik i Jordans historie. Parken har frodige haver og et stort legeområde for børn. Du har også en fantastisk udsigt ud over Amman.
 

Nogle af højdepunkterne i Jordan er fx:


Klippebyen Petra – Jordans trækplaster
Petra bør står allerøverst på listen over seværdigheder du vil se, når du rejser til Jordan. Midt i et rødligt ørkenlandskab ligger Petra gemt. Indgangen gennem den imponerende klippeskakt, giver den perfekte introduktion til klippebyen, der faktisk består af utallige gravmæler huler og beboelser udover skattekammeret Al-Khazneh, der er udhugget i sandstenene. Mange rejser til Petra på en dagsudflugt, men du kan sagtens bruge en dag eller to i området.
Vidste du at Indiana Jones 3 (The Last Crusade) blev optaget i Petra?
Kamelsafari i Wadi Rum

Wadi Rum – landskabet hypnotiserer dig

Ørkenlandskabet Wadi Rum er ganske enkelt fascinerende og endnu en af Jordans største seværdigheder. Det er mange vandrere og klatrere, der rejser til Jordan og har sået øjnene op for områdets potentiale med bl.a. Jordans næsthøjeste bjerg, Jabal Rum på 1.734 m., Det er også et yndet udflugtsmål for dagsudflugter fra Aqaba og Petra. Du kan fx tage til Wadi Rum for at opleve landskabet på en kamel- heste og jeepsafari. Eller hvad med den ultimative oplevelse... med luftballon over Wadi Rum ørkenen?
 

Det Døde Hav – ét stort kursted

Det Døde Hav  er jordens laveste punkt med sin placering 400 meter under havets overflade. Ørkenlandskabet omkring Det Døde Hav er i sig selv spektakulært, men det er havet eller rettere saltvandssøen, der er trækplasteret. De mange mineraler og det utrolig høje saltindhold har gjort stedet til måske verdens bedste kendte og ældste kursted.

I dag finder du flere badehoteller og spabade, hvor du kan slappe af og blive forkælet. Det er en sjov og underlig oplevelse at bade i vandet, for det høje saltindhold gør at opdriften er så stor, at du simpelthen ikke kan svømme på maven.
Rødehavet

Rødehavet – Aqaba og Tala Bay

Rejser du til Jordan for at slappe af? Du har alle muligheder for en afslappende daseferie ved det skønne ferieområde Aqaba, ud til Rødehavet. Du kan også benytte dig af de mange vandsportsaktiviteter som jetski, vandski, paraglidning eller hvad med en snorkeltur blandt farverige koraller og fisk. Ellers er Aqaba interessant med arabiske markeder, cafeer, hvor du kan prøve en vandpibe eller bare kigge på de lokale der hygger sig med et spil backgammon.

Lidt syd for Aqaba ligger den noget mere mondæne badeby Tala Bay. Der kan du nyde synet af de store yachts fra en af de mange gode restauranter. Du kan slappe af i en liggestol på den to kilometer lange strand eller trække i dykkerudstyret og udforske de smukke koraller.

Både Aqaba og Tala Bay er ideelle for udflugter til Petra og det fascinerende ørkenlandskab Wadi Rum.
Jersa

Jerash – et imponerende levn fra romertiden

Dette er en af de flottest bevarede romerske ruinbyer uden for Italien. Ruinerne er spredt over et stort interessant område og fra den store og imponerende åbne plads, er der en fantastisk udsigt.

 

Gode minder fra den arabisk kultur

I Jordan oplever du noget af det bedste, den arabiske kultur har at byde på. Duften fra de smukt udsmykkede vandpiber, den larmende stilhed i ørkenen, de karakteristiske toner af arabisk pop i Ammans gader og den bittersøde smag af kardemomme kaffe.
Denne side er udskrevet d. 22. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.