Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kenya

Morgenmad i Masai Mara
Rejsetips indsendt af:
Thomas Christiansen
Vejle
13. april 2010

Safari i Kenya

Fantastiske oplevelser i Masai Mara og Lake Nakuro i Kenya. Her er storslået natur og en kæmpe "legeplads" for hobby fotografen.

Ankomst til Nairobi

Efter en lang nats rejse ankommer vi til Nairobi, første udfordring er trafikken, det er godt at hotellet har sendt en taxa efter os. For det først køre man i den "forkerte" side af vejen, for det andet, så virker det som om at færdselsregler kun er vejledende, her må man gerne køre over for rødt, man må også gerne overhale indenom, ud over fuldt optrukket midterlinje og meget mere, men spændene kørsel.
Efter vi er blevet indstalleret på hotellet, som er en rimlig standart, god efter Afrikansk standard. Begvier vi os ud for at se på det som, vi Danskere må se i Nairobi, nemlig Karen Blixen farmen, en ganske glimrende oplevelse, den giver et godt indtryk af hvorfor, Blixen blev så betaget af landet.
Morgen på savannen
Morgen på savannen

På Safari

Efter et par dage i Hovedstaden, Nairobi går turen til resavatet, Masai Mara. For at få set noget af landet, uden for storbyen, vælger vi at blive hentet af safariselskabet. Køreturen går fint, vejene er i en rimlig forfatning, bortset fra de sidste 75 km, de er at sammenligne med en noget opkørt Dansk grusvej, men det er også en del af oplevelsen.
Vel ankommet til Masai Mara, som for øvrigt ligger i lidt over 2000 m. o. h. skal vi på rigtig safari, nu skal vi du og se på naturen og på dyrerne. Det er et fantastisk syn, selv om jeg forsøgte så ville det ikke være muligt at sætte ord på denne natur oplevelse. Vi er så heldige at der har været godt med regn, derfor er der masser af foder til alle, fra lille hjort over elefanterne og til rovdyrerne, og vi så næsten dem alle, fantastisk oplevelse. Selve det at stå på savannen, er i sig selv en kæmpe oplevelse, aldrig har jeg haft en så intens oplevelse, at kunne se så langt, så meget natur, så stort så..... Der skal en stor digter til at kunne sætte ord på en sådan oplevelse.
Lake Nakuro og Mombasa

Lake Nakuro og Mombasa

Efter nogle dage i Masai Mara går turen til Lake Nakuro, et andet resavat, som egentlig er berømt for verdens største koncentration af flamingoer, men de havde holdt flyttedag til nogle andre søer. Til gengæld fik vi her nye oplevelser på dyre fronten, her så vi næsehorn, både det hvide og det sorte. Området omkring Lake Nakuro er mere kompakt end Masai Mara, så det er ikke nødvendigt at køre så meget for at finde dyrerne, faktisk blev jeg glad for det elektriskehegn omkring hotellet, for der var indtil flere store rovdyr der opholdt sig lige på den anden side af hegnet.
Efter alt det natur, var det tid til selvforkælelse ved det indiske hav, turen gik til Mombasa til badeferie, nogle dage. Trafikken er den samme !, klimaet er dejligt varm, også om natten, hotellerne er rimlige til prisen og havet er skønt. Hvad kan man ønske sig mere når man lige skal haved "fordøjet" alle vores oplevelser fra de forgående dage. Resultat ca. 1200 billeder efter første grov sortering
Turen var selv planlagt, og derfor noget billiger end hvis man skulle havde en pakkerejse. Alt i alt, en fantastisk oplevelse, som jeg gerne gentager.

Badeferie som afslutning

Efter alt det natur

Aktiviteter
Safari

Kommentarer til rejsetips om Kenya

Bil/Bus og w driver vs kør-selv?

19/07 2011 Tea
Det lyder som en fantastisk tur og noget lignende vi overvejer. Jeg har dog lidt spm.!
Kørte I selv rundt i Kenya og er dette noget som for jer føltes sikkert og muligt? Min kæreste og jer overvejer at leje bil i stedet for pakkerejser m bus/fly for at få så meget Afrika ind under huden som muligt.
Det virker til at der er meget "på vejen" til de andre destinationer vi overvejer fra Nairobi (Kampala, Lamu, Mombassa.. mm). Er det værd at have flere dage i Nairobi by?

Tak for god blog info.

Venlig hilsen,
Tea
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.