Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Beijing

Læs mere om rejser til Beijing

Rejsetips af samme forfatter

I Beijing er det muligt, at opleve utrolig mange forskellige ting, og gang på gang bliver man imponeret!
Rejsetips indsendt af:
Hanne Juncker
Hjerting
10. maj 2011

I Beijing er det muligt, at opleve utrolig mange forskellige ting, og gang på gang bliver man imponeret!

I Beijing er det muligt at opleve utrolig mange forskellige ting, og gang på gang bliver man ganske overvældet og imponeret! Det er billigt at køre i taxa, men utroligt svært at komme til det, så lej en taxa for 600 kr. for en dag.

9 dage i Beijing

I marts var jeg på 9 dages tur til Beijing, som jeg var rigtig glad for at være med på, og mange "nye" oplevelser blev det også til, selv om jeg havde været i Beijing 2 gange før, men der var og er stadig meget at opleve. Beijing er en spændende by, som forandrer sig meget, men nyt eller gammel - det er næsten lige fascinerende!

Mange tager på en pakkerejse til Beijing, og det gør jeg også selv, men på disse ture er der ofte fridage. Det havde vi også sidst, og jeg var glad for, at jeg havde været der før, så jeg følte mig tryg ved at gå rundt på egen hånd. Det kan være svært at vælge, hvad man vil se i en ”ukendt” by, håber nogle at de nedenstående oplysninger, kan være til en hjælp i Beijing og måske give jer lyst til at rejse dertil – Beijing er en oplevelse!
National Grand Theatre
National Grand Theatre

National Grand Theatre

I gå afstand fra Den Himmelske Fredsplads ligger det nye National Grand Theatre, tegnet af den franske arkitekt Paul Andreu. Her er plads til 6000 tilskuer. Utrolig flot, ja, nogle mener, det ser ud til, at teateret svæver, som en gigantisk boble på søen, men man skal tæt på for at se, der er vand rundt om bygningen. Det er en dejlig gåtur rundt om teateret, og mange kineser nyder det også her.
Beihai Park
Beihai Park

Beihai Park - en oplevelse værd!

Ofte ses der postkort af Den hvide Dagoba på Jade-øen i Beihai Park. Det er dejlig gåtur rundt om søen, og her er der er mange forskellige ting at se, underligt at jeg ikke så én udenlandsk turist! Der er pavilloner, templer, De ni drages Mur og meget andet. I 2 pavilloner, som lå ved søen tæt ved hinanden, blev der spillet kinesisk musik i en ene og udenlandsk musik i den anden, men i begge blev der danset til.
Den hvide Dagoba
Den hvide Dagoba

På Jade øen er den iøjnefaldende bygning - Den hvide Dagoba opført i 1651, har en højde 51 meter, og er den største og ældste i Kina. Den blev bygget i tibetansk stil, til minde om det første besøg af en Dalia Lama. Billetten, som købes ved indgangen til parken er gyldig, så man må gå helt op og gå rundt om Den hvide Dagoba, herfra er også en flot udsigt. På Jade øen findes flere forskellige templer, også her er der meget at se på. Over broen For evig Fred og man kan derefter gå op ad trappen og kommer så ind i Den runde By.

Den runde By er omsluttet af en cirkelrund mur fra 1400 - tallet, her ses bl.a. en jadekrukke fra 1265 som blev brugt til vin. Den har en størrelse på 493 cm i omkreds og vejer 3500kg! I et tempel ses en hvid jade Buddha 1,50 meter høj som blev foræret til Enkekejserinde Cixi i 1898.

Rundt ved søen i Beihai Park var der flere bådpladser, men bådsejladsen var ikke i gang. Der var stadig lidt is på vandet, så det var vist for tidligt på sæsonen. Parken bliver flittigt brugt af kineserne, og den er bestemt et besøg værd!

Et par forslag i nærheden af Den Himmelske Freds Plads

Se flaghejsning/vagtskifte ved solopgang på Den Himmelske Fredsplads. Soldater kommer marcherende over broen til Den forbudte By. Flaget hejses til nationalmelodien, og når den sidste tone lyder, er flaget i top. Soldaterne marcherer igen over ringvejen, tilbage, hvor de kom fra. Begge gange bliver ringvejen spærret for trafikken. Der var mange mennesker, men jeg tror, at det kun var en mand fra gruppen (som jeg fulgtes med) og mig, der var fra udlandet.! Ved solnedgang kan man se, flaget bliver taget ned.
Folkets Store Hus ses i morgensol
Folkets Store Hus ses i morgensol

Folkets Store Hus

Ofte er der lukket for besøgende, men det lykkedes for os én gang at komme ind. Det er imponerende, og tænk det blev bygget på 10 mdr. Sidste gang var her møde i parlamentet, så der var ingen adgang for andre. Her bliver også lukket ved statsbesøg, men er der adgang er det et besøg værd.

Mao Zedongs Mausoleum

Her er der åbnet på bestemte tidspunkter, dog nogle gange passer det ikke altid med tiderne som står på skiltet. Det er gratis at komme ind, og selv om der er en lang kø, går det gerne ret hurtigt, da man ikke må stå stille, når man kommer igennem indgangen. I skal nok få besked på, hvordan I skal forholde sig!
Indgang til Byplanlægningsmuseet
Indgang til Byplanlægningsmuseet

Byplanlægningsmuseet

Indgangen finder man ved Den himmelske Fredsplads. Det er let at kende indgangen – se billedet. Der er udstilling af mange andre ting, men særlig imponerende er det at se Beijing, hvor hele midtbyen er bygget op, mens der i gulvet, som man går på, er luftfoto at den øvrige del af Beijing.

Mens der kommer lys forskellige steder i modelbyen, bliver der fortalt på engelsk i højtaleren, hvor i Beijing det er. Spændende er det også at se film om Beijings historie samt fremtidsplaner.
I Beijing er det muligt, at opleve utrolig mange forskellige ting, og gang på gang bliver man imponeret!

Den forbudte By er imponerende!

Er der tid, så gå op på Den himmelske Fredsport - Tian´anman-port (34 meter høj), og se ud over Den himmelske Fredsplads. Herfra kan man rigtig se, hvor stor pladsen er! Gå også rundt i haven, som er bagerst i Den forbudte By. Gå en tur op på Kulhøjen, der er lavet af jord, som blev tilovers, da Den forbudte By blev lavet. Fra Kulhøjen er der en flot udsigt, herfra nød kejseren udsigten over Den forbudte By, der dengang havde de højeste bygninger i Beijing!
Trafikken

Trafikken

Det er billigt at køre med taxa, også selv om de ofte må køre en omvej, da der i Beijing på bestemte tidspunkter på dagen er forbudt at dreje til venstre og nogle steder til højre. Disse regler er lavet for at få trafikken til at glide bedre, for der er rigtig mange biler i Beijing! Det er meget få, som forstå eller læse engelsk, så husk altid navn + adresse skrevet på kinesisk event. også billeder af de steder, hvor I vil til, det gælder også hvis I vil spørge politiet eller andre om vej.

Bilerne har altid forkørselsret, og de må dreje til højre selv om der er rødt lys, så her skal man som gående holde tilbage, også selv om man har grønt lys! Cyklister har heller ikke lys på når det er mørkt, så dem skal man også holde øje med. Cykler er der betydelig færre af, end da jeg var der første gang i 1999 (nu er mange af cyklerne er el-dreven), men der er rigtig mange biler!
Fuglereden
Fuglereden

Beijing Nationalstadion – Fuglereden

Fuglereden, som blev bygget til Ol, bliver nu brugt som turistmål og besøges hvert dag af over 10.000, de fleste er kineser. Det har koster over 2 milliarder at lave Fuglereden, der består af 45.000 ton tungt net af stålbjælker, som går ind i hinanden, derfor navnet fuglereden. Da jeg var der, var de ved at fjerne et vinterlandskab inde i stadion, som havde været lavet til ære for turister. Der er også forretning med mange Ol souvenirs, afdeling med voksmodeller af de forskellige Ol præsidenter og mulighed for at blive fotograferet med en kopi at Ol faklen!
Sten – klippestykker

Sten – klippestykker

Kineserne går meget op i store sten og klippestykker, som kan ses ved alle seværdighederne. De fleste steder jeg så, var der en beskrivelse både på kinesisk og på engelsk.
Denne jadesten ved Ol byen var der mange kineser, som blev fotograferet ved.

Underholdning

Nu har jeg nævnt National Grand Theatre, hvor der afholdes mange koncerter, men jeg så akrobatik og Peking Opera, som jeg varmt vil anbefale. Det sidste er en blanding af akrobatik, speciel form for sang, og meget speciel musik, om jeg dog ikke syntes var så højt/larmende som da jeg så Peking Opera i 1999 (denne gang ville vi gerne have haft ørepropper med), men de er fantastisk dygtige.
Maden

Maden

På guidede ture spiser vi gerne sammen og her fik vi mange retter at vælge imellem, serveret på et rundt glasplade, som man drejer rundt, for at tage af de forskellige retter. Jeg synes, der altid var flere ”gode” retter imellem, men nogle mangler jo dansk mad på ferien, men det kan man også få i Beijing.
I Beijing er det muligt, at opleve utrolig mange forskellige ting, og gang på gang bliver man imponeret!

Kun ca. 5 min. fra Silkemarkedet ligger der en restaurant (se billedet), hvor man kan spise frikadeller, sovs og kartofler! Værten - Torben - har boet i Beijing i 3 år, gift med en kineser, som havde restauranten, som nu næsten er ændret til "dansk restaurant" (der var både salt + peber og knive på bordet!) , og som Torben sagde "kineser kan kopier alt, også danske frikadeller!".

Penge

Da jeg var der i 2007 var det en fordel at bruge US dollars, da man fik mere for dem end for Euro (selv om kursen herhjemme var betydelig lavere) men det gør man ikke mere. Begge slags kan let veksles til Yang – som kinesernes penge hedder, men som altid blev vi anbefalet at veksle på hotellet, bank eller vekslesteder. Vil I med metro eller bus, skal der bruges mønter, normalt får turister småpenge tilbage i sedler, så husk at veksle inden.
Den Kinesiske Mur ved Badeling og Shuiguan

Den Kinesiske Mur ved Badeling og Shuiguan

Ca. 80 km nordvest for Beijing er det mest besøgte sted på muren - Badeling og her er flot. Nu er der ingen sælgere på Muren mere, så man kan gå i ro og fred, indtil der kommer nogle kineser, som gerne vil fotograferes sammen med os turister. De sørger pænt om lov, ofte med fingersprog og smiler glad som tak!

Ca. 15 minutters kørsel herfra ligger Kais hotel (bygget af en dansker). Guiden fortalte, at de fleste kun kommer til hotellet for bo der en enkelt overnatning, som vi gjorde, men stedet er værd at besøge. Her så jeg, det jeg syntes var mest imponerende, en lang mur med relief som viser hvordan Den kinesiske Mur samles, og bagved ses Den Kinesiske Mur! Se billedet – flot ikke.
I Beijing er det muligt, at opleve utrolig mange forskellige ting, og gang på gang bliver man imponeret!

Der åbnes for adgang på muren kl. 9, og stilheden blev nu afbrudt af høj musik, som åbenbart kom fra højtalere, der var forskellige steder på Muren, men da kørte vi derfra i bussen. Vi så flere andre busser, som holdt på P-pladsen tæt ved, og turister som gik på muren, så stedet er ”kendt”, men på hotellet kunne jeg ikke købe postkort fra området, utroligt. På skiltet ved stedet står der ”Shuiguan Section of Great Wall-Badeling”, og den lille landsby tæt ved er ”Shifosi Village”, stedet er bestemt værd at besøge!

Taxa

Jeg fandt også ud af, at det er meget vanskeligt at få fat i en taxa, og får man fat i én er det ikke sikkert, han vil køre! 2 veninder fra rejseholdet prøvede 2 gange, at sidde i en taxa og så blev de vist ud igen, efter han havde set grundigt på hotellets visitkort! Det kunne vor guide ikke rigtigt forstå, men mente det kunne være fordi, han var bange for, at han ikke at kunne forstå os turister (hm - det kunne han jo se at det var turister, inden han tog dem med!), eller fordi han var klar over, at der var vanskeligt at køre og komme til at holde i hotellets område, da der var så meget sikkerhedskontrol på grund af møde i Folkets Store Hus. Det er heller ikke sikkert de vil køre, hvis de mener, det er så tæt på, at man kan gå!

Jeg synes det er en rigtig god ide, at leje en taxa for en dag for 600 kr. som 4 andre fra rejseholdet fik hotellet til at bestille på fridagen. Medens de var inde forskellige steder ventede/sov taxachaufføren i bilen. Han kunne lidt engelsk og kom med forslag til forskellige steder, han syntes, bl.a. de skulle se Ol byen og Zoo – for at se Panda,
Gennem sikkerhedskontrol på vej til flaghejsning
Gennem sikkerhedskontrol på vej til flaghejsning

Sikkerhedskontro

Som tidligere nævnt var der meget sikkerhedskontrol. Den nationale Folkekongres var samlet i den tid vi var i Beijing, så det betød at der var meget kontrol og Den Himmelske Fredsplads var spærret af om dagen. Gik vi sammen med guiden, fik vi gerne lov til at gå uden om kontrollen. Jeg havde heller ikke problemer, når jeg selv skulle igennem kontrol men blev bare vinket frem. Kineserne fik deres taske m.m. undersøgt. Jeg har altid visitkort med på hotellet, hvor jeg bor, samt guiden telefonnummer, så hvis der bliver problemer, så kan der ringes efter hjælp/tolk.

Indkøb

Der er mange steder at handle foruden Perlemarkedet og Silkemarked, som begge er store indkøbscentre, og her skal man ”prutte om priserne” også selv om der står pris på de forskellige ting! Der er også lavet en overbygget handelsgade, men der nåede jeg ikke hen. Jeg handlede også i lokale indkøbscentre, der findes også mange spændende ting.
Efter gældende regler må man have for godt 3.000 kr. (vist 3.200 kr. undersøg det lige selv) kopivarer til eget forbrug med hjem, og der kan vist købes kopier af alt. Mange havde taske, sko, ure, smykker, jakker, tørklæder og andet tøj med hjem, enkelt købte silkepude, ja udvalget er enormt og vi var en del, som var glade for, at vi måtte have 23 kg bagage med hjem, hvor vi måtte have 20 kg på vejen derned!

Ja selv om jeg normalt ikke rejser på ferie de sammen steder, som jeg har været, så er Beijing speciel, og jeg håber alle får en rigtig god tur til Beijing med mange spændende oplevelser. Der findes et utal af templer og andre seværdigheder, så jeg vil anbefale, at I prøver at finde ud af, hvilke steder/ting I vil se inden afrejsen, da tiden flyver af sted! Selv om det kan være svært at forstå hinanden, så får vi turister meget hjælp for et smil!

Kommentarer til rejsetippet om Beijing

Til Peter Karlsen

19/02 2012 Hanne Juncker
Det kan jeg desværre ikke hjælpe med. Måske skal du prøve at kontakte toldvæsnet for at gå reglerne om indførsel til Kina.
Det eneste som jeg havde med var småkager uden ret meget smag. Sådan kan kineserne åbenbart bedst lide dem!
Alkohol, som har været åbnet. må ikke medbringes heller ikke i kufferten.
Rigtig god tur.

Told

14/02 2012 Peter Karlsen
Er der nogen der kan fortælle mig hvad man må medbringe til Kina,cigarette madvare og ander ting man vil tage med på besøg.

Silkemarkedet

21/05 2011 Finn Sørensen
I Beijing boede jeg ganske kort fra den utrolige CCTV (China Com. and TV) bygning, ("Bukserne") og "China World", med et stort, underjordisk marked og en kunstskøjtebane (Plastik!)! - lige i nærheden. Kina højeste bygning lå lige om hjørnet. Det var i gå-afstand fra - så vidt jeg husker, Silkemarkedet, - hvor jeg købte et lille Olympus kamera, som afløser for mit billige - og små-defekte,- medbragte! Da jeg kom hjem på værelset, fandt jeg ud af, - at der kun var en Kinesisk vejledning med! - men der var engelsk tekst på kameraet! Det var en speciel kinesisk model, fandt jeg ud af, da jeg kom hjem til Danmark, - men det var nærmest kun farven, som havde en anden lyd, og jeg fik adgang til en engelsk vejledning, via internettet og importøren!

Svar til Finn Sørensen

20/05 2011 Hanne Juncker
Hej.

Det er både en fordel og ulempe at følges med en guide, ulempen er, at man ikke behøver at tænke på adresser m.m. men de fleste, som har været i Beijing kender Silkemarkedet, skråt overfor på den anden side af gaden ligger restaurant ”Bleu Marine”, jeg håber, du let kan genkende den efter billedet.

Jeg har det på sammen måde som dig, det er svært med ”tomgangdage” som du kalder dem, for hvad skal man vælge at se i en kæmpe by, med så mange forskellige muligheder som Beijing? Jeg synes også det er meget svært at overskue, når man er derned og ikke kender noget til byen, derfor håber jeg mine rejsetip kan hjælpe andre. Det er godt, du har fundet alternative udflugtsmål til din næste tur, og jeg håber, du får en rigtig god tur!

Beijing

20/05 2011 Finn Sørensen
Jeg var i Beijing med et Dansk baseret, kinesisk rejseselskab, og vi blev vist rundt af en engelsktalende kineser, så jeg har vel nogenlunde oplevet hvad skribenten også har. At der også var indlagt "tomgangdage"- var lidt irriterende, når man, som jeg var alene, men jeg har fundet alternative udflugtsmål, efter jeg er kommet hjem. Så et senere besøg vil nok bringe mig helt andre steder hen, end første gang
Hvor ligger den "Danske restaurant" henne?

rettelse

19/05 2011 Hanne Juncker
undskyld skrivefejlen, der skal stå:
Turen blev bestilt gennem TV- Syd!

Svar angående pris

19/05 2011 Hanne Juncker
Hej.

Turen blev bestlut gennem TV - Syd. Den kostede 8995 kr (+ 950 kr for enkelt værelse). Prisen var incl. udflugter + alle måltider undtagen frokost + aftensmad på fridagen.
Visum 400 kr.
Billet til Akrobatik + Peking Opera 180 yang pr. stk.
Rigtig god tur til Kina!

Pris

19/05 2011 Carsten Schmock
Jeg vil gerne have oplyst prisen på ovenstående rejse på forhånd tak og venlig hilsen

C.Schmock
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Beijing

Hoteller i Beijing
Rejser til Beijing
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/ghana/ghana-en-rejse-for-livet.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.