Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Beijing

Mingdynastiet, kejsere, formand Mao og 17 millioner indbyggere har alle sat deres præg på nutidens Beijing. En hovedstad i spændende ekstremer med glitrende skyskrabere, labyrintiske hutonger og den gådefulde Forbudte By. Intetsteds er Kinas hurtige fremskridt og rige kejserlige historie mere nærværende. Men i en by så enorm, er det de små oplevelser, der er mest mindeværdige, uanset om det er yndefulde tai chi-bevægelser i parkerne, krydret hot pot på en sidegade oplyst af røde lanterner eller den fredfyldte stemning ved Ming-gravene.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Den Forbudte By

Den Forbudte By er det geografiske centrum i Beijing, og var palads for kejserne under Ming-dynastiet (1368-1644) og Qing-dynastiet (1644-1911). I kan bruge alt fra en time til en hel dag i det enorme område, der måler 1 km².

Husk også Zhongshan parken til venstre for indgangen af Den Himmelske Freds Port. I tehuset kan I slappe af, nyde en kop te og mærke historiens vingesus. Efter besøget kan I tage vejen op til toppen af Kulhøjen, hvor der er en fabelagtig udsigt ud over Den forbudte By og Beijings centrum.
Den Himmelske Freds Plads

Den Himmelske Freds Plads

Der sker konstant noget på Den Himmelske Freds Plads. I kan nemt bruge timer på at slentre rundt og kigge på de lokale, unge som gamle.

Der bliver fløjet med farverige drager, travle forretningsfolk krydser pladsen i rask tempo, de bliver knipset løs med fotoapparaterne foran Den Himmelske Freds Port og om aftenen står utallige kinesere for at overvære nedtagningen af det kinesiske flag. Når I nu er der, kan I også besøge Maos Mausoleum.
Sommerpaladset

Sommerpaladset

Sommerpaladset ligger i en kæmpe park med billedskønne bygninger, smukke lotusblomster og midt i det hele en stor sø. I vandkanten ligger en af parkens mest populære seværdigheder, Marmorbåden, som enkekejserinden lod bygge til sig selv. Det tager ca. en time med taxa at komme dertil fra Beijings centrum.
Ægte Pekingand

Ægte Pekingand

Pekingand er faktisk både navnet på en type ænder og en madlavningsteknik. Siden Yuan-dynastiet i det 14. århundrede har man serveret retten ved det kejserlige taffel inden for Den Forbudte Bys mure.

Navnet kommer fra den gamle by Peking, nu Beijing, og har igennem århundreder kun været en kejserlig spise. Med det endelige fald af de mægtige kinesiske dynastier blev det ikke længere straffet med døden at smugle opskrifter ud af Den Forbudte By. Derfor lavede de kejserlige kokke lokale restauranter i og omkring Beijing, og dermed fandt Pekinganden og andre kejserlige lækkerier vej til de kinesiske massers køkkener og spiseborde.

Anden skal være ung og have hvide fjer. Andens fjer fjernes, den vaskes, koges og hænges til tørre. Den mest traditionelle måde at tilberede anden på er, at den efter endt tørring glaseres og steges, mens den hænger i ståltråd i ovnen. Derved kan fedtet mellem kødet og skindet løbe af. Samtidig gør det skindet ekstra sprødt. Den serveres med forårsløg i tynde strimler, tynde pandekager og en lækker sauce og det hele rulles sammen til en delikat lille forårsrulle. Velbekomme!
En fredelig park i Beijing

En fredelig park i Beijing

Trænger I til et lille pusterum fra Beijing og det konstante leben, skal I bare tage en tur rundt i Behai parken. Den ligger klods op ad Den Forbudte By. Parken gemmer på utallige levn fra kejsertiden med smukke bygninger. På en lille høj står parkens varetegn, en stor hvid stupa, hvorfra der er en flot udsigt. Flere steder står hyggelige pavilloner, og I kan tage en pause i en af de mange tehuse eller restauranter.

Havn

Havn
Beijings havneby hedder Tianjin. Den ligger ca. 150 km fra hovedstaden, og det er her krydstogterne lægger til. Alt afhængig af trafikken tager det ca. 2-3 timer at køre til krydstogthavnen Tianjin International Ferry Port Terminal. Pas på ikke at forveksle krydstogthavnen med Xingang Passenger Terminal, som er havnen for indenrigsfærger.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/kaprun/kitzsteinhorn-et-fantastisk-udflugtsmaal.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.