Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Hong Kong

Hong Kong er sådan en fest for sanserne, at den mest af alt minder om et spring ind i både fortid, nutid og fremtid. Træskibe vugger op og ned i havnen ved siden af enorme krydstogtskibe, smuldrende lejlighedskomplekser står skulder ved skulder med topmoderne højhuse, usle stræder ligger lige bag luksushotellerne, ældre mænd skubber en trillebør mens en Rolls Royce flyder forbi, og på markedet sælges kyllingefødder og tørret blæksprutte, mens forretningsfolk går forbi og snakker i den sidste nye iPhone.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Med Star Ferry til Victoria Peak

Måske er det lidt ulogisk, for den højteknologiske metro mellem fastlandet og Hong Kong Island er som regel en del hurtigere end Star Ferry. Færgen, derimod, er en langt større oplevelse, så tag på en af de mest dramatiske 5-minutters sejlture i verden med Star Ferry til Hong Kong Island.

Færgen sejler gennem havnen mellem supertankere, krydstogt- og containerskibe og minder jer om, at Hong Kong er en af de travleste havnebyer i verden. Med en befolkning på syv millioner og et samlet areal, som er en smule mindre end Fyn, er Hong Kong et af de tættest befolkede områder i verden.

Det bedste sted at få en fornemmelse af størrelsen er ved at nyde udsigten fra Hong Kong Islands Victoria Peak. Herfra kan I se Hong Kongs berømte havn og højhuse, så langt øjet rækker.

Hvis Hong Kong var flad som en pandekage, ville det næppe være noget kønt syn, men byen bølger sig hen over bjergtoppene og det gør den måske til en af de smukkeste byer i verden.
Aberdeen

Aberdeen

Tag til bydelen Aberdeen, som ud over det skotske navn, ikke har mange ligheder med De Britiske Øer. Det var her på den sydlige kyst af Hong Kong Island, de britiske tropper gik i land under Den Første Opiumskrig i 1841 og besatte øen. De opkaldte bydelen efter den 4. jarl af Aberdeen, George Hamilton-Gordon, som var britisk udenrigsminister og senere premierminister.

På kinesisk hedder Hong Kong Heung Gong Tsai, som betyder "lille, velduftende havn". Navnet hentyder til duften af brændende røgelsestræ. Røgelsestræet blev indsamlet i De Nye Territorier, sejlet til havnen Aberdeen i junker og udskibet videre ud i verden.

I generationer har Aberdeen været en fiskerihavn og hjem for klanerne Tanka og Hoklo, som er genkendelige på deres store, bredskyggede hatte. Disse klaner var engang forbudt at leve på land eller gifte sig med mennesker på land. De blev født, gift, fik børn og døde ombord på deres sampaner og junker.

Siden begyndelsen af det 20. århundrede har de haft lige rettigheder med beboere på land, og de fleste vælger nu at leve på landjorden i boligblokke for at sikre deres børn en mere moderne livsstil. Nogle få bor dog stadig på husbåde i Aberdeens havn.

Havnen har stadig en stor fiskerflåde, og de små fiskerbåde sejler ud i en radius på ca. 100 sømil af Hong Kong og ud i det Sydkinesiske Hav. De noget større junker kan sejle så langt som til Filippinerne og Malaysia.

Havn

Havn
Krydstogterne anløber normalt Hong Kongs Ocean Terminal i Victoria Harbour ved den sydvestlige del af Kowloon-halvøen. Det er en fantastisk beliggenhed i gåafstand fra butikker i verdensklasse, restauranter, museer, markeder, parker og den berømte Star Ferry.

Den anden krydstogtterminal ved den tidligere lufthavn Kai Tak anvendes også af og til. Den ligger i nærheden af templet Sik Sik Yuen Wong Tai Sin, parken Nan Lian og fiskemarkedet Lei Yue Mun. Dog ligger denne nye terminal mindre bekvemt i forhold til Star Ferry end den gamle.

Klima

Hong Kong har fire årstider: en kølig og tør vinter, et ustabilt og vådt forår, en varm og fugtig sommer og et lunt og behageligt efterår. Hong Kong oplever både kølig monsunregn og varme luftstrømme fra havet. Størstedelen af nedbøren falder fra maj til september.
Denne side er udskrevet d. 23. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/new-york-subwayen-virker.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.