Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kina

 • Det hellige bjerg

  (Bedømt af 1 person)
  12.09.14: Rasmus
  For folk der tager til Kina, kan det stærkt anbefales, at hvis man er i Beijing, og man har tid, at man tager en 1 eller 2 dage i byen Tai'an, som ligger 2 timer fra Beijing i højhastighedstog.
  Se hele rejsetippet
 • MED LILLROY SOM BLIND PASSAGER

  (Bedømt af 9 personer)
  10.08.13: GUNVOR
  13.7.2013 INDLEDTE VI VOR 2. KINA REJSE. KINA ER IMPONERENDE - IKKE BARE I STØRRELSE, MEN OGSÅ I KULTUR,HISTORIE OG NATUR.
  VI STARTEDE UD I SHANGHAI.FRA LUFTHAVN MED HØJHASTIGHEDSTOG TIL CENTRUM 305 KM/H.
  Se hele rejsetippet
 • Forberedelse til en grupperejse

  (Bedømt af 9 personer)
  14.05.13: Stephanie Stadager
  Jeg har flere gange været på grupperejser rundt om i verden, hvilket er en skøn rejseform. Man deler oplevelserne sammen, hvilket kommer en til gode, både på turen og når man kommer hjem.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kina

Rejsetips af samme forfatter

Den forbudte By
Rejsetips indsendt af:
Steen Munkeboe
Himmelev, Roskilde
17. nov. 2008

Kina - lille rundrejse 2008

15 dages rundrejse i Kina hvor til der er skrevet en meget fyldestgørende rejseartikel, på godt og ondt, hvor vi besøgte disse destinationer: Beijing-Hainan & Shanghai.
Tiananmen Folkepark
Tiananmen Folkepark

Beijing

Hvis din opfattelse af Beijing er en flok Mao revolutionister, klædt i kampdragter, som udfører Tai Chi på Tiananmen pladsen, kan du godt tro om igen. Det er da lige så anderledes som vores første hånds indtryk også i den grad viser sig, da vi entreer Kina.

Byen oplever, som så mange andre store asiatiske byer, en millennium omvæltning og nutidens ungdom er mere interesseret i MTV end i Mao. I dag drejer det sig om designer tøj, turister, udenlandske investorer og hippe mobiltelefoner. Her er masser af gode shopping muligheder og flotte seværdigheder, samt et godt udgangspunkt for ture i Kina og resten af Asien.

Med forberedelserne til de olympiske lege i 2008, bliver gamle gader og bygninger revet ned og nye opført. Små ting bliver store og store ting bliver endnu større. Denne nye vestlige ungdoms bølge er ikke lige populær blandt alle, specielt den gamle generation, som klager over den frække ungdom og deres mangel på værdier og kultur.

Ovennævnte er rejsebureauernes beskrivelse af Beijing. Her under følger vores oplevelser og de ufattelige mange indtryk fra det 4 dages ophold i OL byen: Beijing.

There is 9 millions bicycles in Beijing... 2 millions cars and 630.000 Taxi.

Vi landede præcis til tiden, der var sat af SAS’s professionelle ”luftens helte”, der i den grad imponerede os under den 8 1/2 times flyvning fra København. Det var faktisk så god en passagerpleje at jeg i et kort sekund overvejede at købe nogle SAS aktier!!

Vi blev mødt af et mylder af små lynkinesere der fes ind og ud i mellem hinanden i den store lufthavn og hurtigt blev vi gelejdet ud til vores ventende bus, hvor vi blev mødt af en forureningsos af værste ’skuffe’. Det var diset, små gråt og osen sad straks i vores store langnæser. Ja, det kalder kineserne os europæere.

Bussen kørte os raskt gennem de store gader. Trafikken i Beijing er imponerende. Busser, biler, knallerter, og cykler ikke at forglemme, kørende stille og roligt mellem og mod hinanden. - Ingen panik, dog med hornet tudende konstant og tilsyneladende meget frie trafikregler, hvor der også køres med amerikanske regler. Dvs. at man godt må dreje til højre selv om der er rødt. Men som dansker er det en farlig sag at bevæge sig rundt på gader og stræder for som fodgænger er man ikke fredet, tvært i mod er man totalt overset og vi så mange hoppe og springe i fodgænger overgangene, hvor du er et jaget vildt selv om der er grønt lys.

I løbet af en lille halv time var vi indkvarteret på vores hotel: Tiantan, der lå i smørhullet med et godt udgangspunkt for mange turistattraktioner. Vi blev enige om at deltage i bureauets velkomstmøde med efterfølgende kinesisk middag og det skulle vise sig at være en god ide for guiden Birgitte fremstod straks som en meget vidende og kompetent pige ”med ben i næsen” og mange af vores oplysninger stammer fra hendes mund.

Den traditionelle middag bestod i flere forskellige slags kød med ris, grøntsager og en tynd suppe. Maden kørte rundt på et stort glas tallerken der blev drejet rundt på midten af bordet og menuen blev så indtaget sammen med de øvrige 16 feriegæster der kom fra hele Danmark. Maden var ikke en kulinarisk oplevelse, men mere af den spændende art som selvfølgelig skulle prøves. Vi vidste endnu ikke hvad der ventede af mad oplevelser men mere af det senere!!

Næste morgen gik vi ned til Perlemarkedet hvor også et af kopimarkederne ligger og her blev vi straks ”shanghai’et” af lidt for ivrige sælgere der råbte og skreg os ind i ørerne og gu’ hjælpe mig om de ikke også hev og sled i vores kroppe. Vi orkede kun at købe lidt tøj for 150 yuan og så hurtigt videre til Tiantan, Folkeparken hvor i også Himlens Tempel befandt sig.

Hvilket skue at møde: Der var i hundredvis af ældre kinesere der luftede deres kroppe i alverdens udførsler af Tai Chi, der blev danset tango og almindelig dans til den store guldmedalje, spillet badminton og mærkelige, men fornuftige trænings/motions redskaber blev brugt. Ja, - selv ikke tamfuglene gik ram forbi. De blev skam også luftet i deres små bure, der hang i træerne og så kunne de også samtidig snakke med artsfællerne, alt i mens deres ejere flittigt motionerede her på ’de voksnes legeplads’.

Vi fik lov til at tage fotos og videoer af dem og Carina blev endda involveret i en af aktiviteterne nemlig at kaste med ringe, hvor spillet gik ud på at medspilleren skulle gribe stofringen med hovedet. Det gav stor moro for publikum, der nu i stor stil deltog med deres applauser. Vi fik ikke lov at gå før Carina og jeg havde sat vores underskrift på den hyggelige gamle mands notesbog.
Den STORE mur
Den STORE mur

Den STORE mur

Så oprandt den store dag hvor Den Kinesiske Mur skulle indtages. Vi havde for første gang tilmeldt os turen igennem bureauet og godt for det, for vi blev kørt 1 1/2 time ud til Mutianyu og her var der ikke så mange sælgere som på de andre indgangs portaler til Muren. Det er i øvrigt her at Maratonen på Muren har start punkt.

Vi tog med cable car op i 800 meters højde og her fik vi kinesisk champagne, for lige om lidt er vi hele mennesker, som Mao udtrykte med følgende ord:
”Man er ikke et komplet menneske før man har gået på Muren”

Vi gik et par kilometer op og ned af Muren i højt humør, solskin og i 15 graders varme og fik taget en masse fotos og optaget en del videoer, alt i mens vi tænkte på, at den 6350 km lange mur der strækker sig over Mongoliet og helt ud til det gule hav, med sine 30.000 tårne også indeholder Kinas største kirkegård, kva de første 1/2 millioner arbejdere der har slæbt 160.000 m3 sten op med håndkraft siden starten i år 500 før vores tid til færdiggørelsen i år 1600 efter vores tid. I årenes løb kom der flere arbejdere til og man regner med en million har deltaget i opførselen.

Den kinesiske mur består hovedsagelig af platforme, murlængder og røgtårne. Platformene fungerede som udsigtspost, lageropbevaring og logi for soldaterne. Murlængderne fungerede som kampplads og vejnet mellem platformene. Røgtårnene, som normalt står et lille stykke væk fra muren, fungerede som signalposter, så beskeder hurtigt kunne sendes langs den kinesiske mur.

For et effektivt forsvar blev muren delt i 9 zoner under hver sin garnisonskontrol. Senere blev yderligere to garnisoner tilføjet - et for Beijings forsvar og et til forsvar af Minggravene.
Røgtårnene kaldes også for ulve gødnings røgtårne, da ulvegødning var en del af det materiale, der blev brændt af, når vagtposten skulle give besked til de omkringliggende tårne, om at der var fjender i sigte. Røgtårnene er placeret med en indbyrdes afstand på 2,5 - 5 km typisk på en forhøjning uden for muren.
Om dagen blev der signaleret med røg og om aftenen med ild. En røgsøjle betød 100 fjender, to røgsøjler betød 500 fjender, tre røgsøjler betød 3.000 fjender og fem røgsøjler betød mere end 5.000 fjender i sigte. I godt sigte kunne signalerne ses fra 500 km. afstand.

At gå på Muren er den største turist oplevelse vi nogen sinde har prøvet. Ja, det slår selv Kristus figuren (Corcovardo) der stolt vajer over Rio de Janeiro.
Muren er også den eneste menneskeskabte bygningsværk der kan ses fra rummet.

Vi afprøvede også Beijings metro der består af 57 kilometers net, men inden længe bliver nettet udbygget til 135 km. Metroen er meget, meget ren og pæn og det er et paradoks at mange kinesere sender spytklatter i en lind strøm fra deres munde, og de smider også papir ud alle steder og så kunne vi godt forstå at der er så mange renovations arbejdere.

Lufthavnen blev i øvrigt indviet med sine nye 2900 meters Terminal 3 bygning mens vi opholdt os i Shanghai, og lufthavnen skulle nu være verdens største. Der er også gang i 300 kraner i byen, hvor af CCTW Tower med sine 557.000 m2 og her af de 116.000 til brug for hotel. Dette projekt er desværre forsinket, men lur mig ikke om Beijing ikke er klar til OL.
Det største problem bliver maden og efter kl. 21 er byen godt nok lige så død som Mao Tse-tung.

Vi ser frem til OL:

ONE WORLD – ONE DREAM
Bytundtur i Hutongerne med alskens overtro
Bytundtur i Hutongerne med alskens overtro

Andre mærkelige og finurlige facts om Kina

Som udgangspunkt følger vi herved familien Wong og vi lægger ud med at Kim & Lie bliver forelsket,
Og de vil gerne flytte sammen. Næ, næ, - det må de ikke, selv om de er hhv. 22 og 20 år.
Deres respektive forældre samt NABOSKAB KOMMITEEN, som er et råd bestående af folk der styrer i mellem 500 – 3000 indbyggere i stort set alt hvad de foretager sig, skal først godkende dem som fremtidige ægtefolk.

Ved brylluppet er bruden i rødt da det betyder kærlighed og først efter vielsen skifter hun outfit til en hvid brudekjole, som så bæres under hele den efterfølgende fotoseance og den videre bryllups fest.

Så bliver Lie gravid, og hun får 2 måneders barsel før fødselen og Familien Wong skal så erlægge 1000 Yuan for en almindelig fødsel på hospitalet. Vil eller bliver hun nødt til at få foretaget kejsersnit, så må de punge op med 4000 Yuan.

Lie må efter fødselen først se sit afkom 5. dage efter at barnet er kommet til verden. Hun må ej heller bade, ikke spise varm mad eller råt kød i en måned, da det skader moren.

Så får hun barsel som så igen afholdes i en periode på 2 måneder, men det er ikke Lie der tager sig af barnet, da det er faderens forældre der klarer det. De afleverer også lille X(Anton) med revne i bukserne, da der sjældent benyttes bleer i Kina, i hans børnehave som koster 100 Yuan om måneden. Her lærer han allerede fra barnsben at udføre march øvelser,
Forældrene bestemmer alt opdragelse imens Kim & Lie knokler løs på arbejdsmarkedet.

Så er X(Anton) klar til at gå i skole og han skal i løbet af folkeskolen lære ml. 7-10.000 skrifttegn. I parentes bemærket indeholder en avis ca. 3-4000 tegn. Skolepengene koster 5000. Yuan i hele skoletiden. I Universitetet skal han lære endnu 4000 skrifttegn ud af Kinas samlede 54.000 skrifttegn.
Ja, - ABC’en kan da ikke være så svær.

Hvis nu Xanton er dygtig så skal familien ikke betale for hans eliteskole som ellers andrager mellem 7-10.000 Yuan, for hele skoleforløbet, men så skal han også overtage lærerens plads hvis han er fraværende. Lærerens løn er på 2800, så det tager jo nogle år at optjene pengene som er blevet brugt på studierne.

Hvis barn nummer 2 er på tale så koster det den nette sum af 30-50.000 Yuan. Der er dog mulighed for endnu en graviditet, hvis det første barn er handicappet eller født af en udenlandsk kvinde!!

Hvis nu Kim og Lie vil skilles så skal de igennem samme mølle og godkendes skilsmissen, så bliver de skilt på en tirsdag eller torsdag der er afsat til sådanne formål. Alle øvrige dage er til giftermål.

Medicin er med 20 % egen betaling.

Kørekort kan kun erhverves hvis man kan bevise at man har egen P-plads og for at få det, skal man mindst have 58 teori timer og køretimerne inkl. kravlegården skal mindst udgøre 75. timer. Betalingen er på mellem 3500 – 5000 Yuan.
Der er også klip i kørekortet og man har 12 klip før kortet ryger, men er man tæt på overtager øvrige familie medlemmer gerne et par klip, eller også kan det klares med lidt bestikkelse.

Dette klares også ved det 10 årige bil katalysator tjek.
Spritkørsel er også bandlyst på nær dagen efter at nytåret er slut!!
Venstre sving er forbudt i tidsrummet: 7-11 og igen fra 16 – 19 og lastbiler er forbudt indtil kl. 21.

Cykel afgift skal også betales og det koster 10 Yuan om året og alle cykler har sin egen nummerplade.
Parkering af køretøjet andrager et par øre hver gang cyklen stilles fra sig. Der er også mange mobile cykelsmede på gadehjørnerne og de klarer de mest basale reparationer.

Hundeafgift: Det koster 5000 Yuan om året at have en hund, men da der kun er 56 minoritetsgrupper, der har råd til det, er der selvfølgelig ikke så mange hunde at lufte!

Overtro med tal: tallene 5 & 8 er lykketal og betyder lykke og rigdom, og folket betaler i dyre domme for at få disse numre til eksempelvis til brug for mobilnumre. Tallet 4 der i mod er et ulykkestal, og man gør alt for ikke at få dette tal.
Hvis der er skår i en tallerken bliver den med det samme bedt om at blive udskiftet, idet kineseren mener at det betyder onde ånder.

Det var vidst alt jeg lige fik opsnappet af Birgitte mens vi kørte til Muren og retur til hotellet.

Joh, der er også lige Det kinesiske Parlament der gerne vil spare 5 % af energi forbruget, men ved selvsyn har de nok allerede sparet noget ved, at stort set samtlige cykler og el-knallerter ikke har lys på.

Kyssefisk i Hainan
Kyssefisk i Hainan

Hainan

Så var de 4 dage gået i et forrygende tempo og vi skulle nu videre med en Boeing 330, og turen tog 4 timer og vi fløj med indenrigsfly til:
Hainan kaldes for ”Kinas Hawaii” – og navnet passer på flere niveauer. Begge ferieøer ligger på samme breddegrad, de har skønne strande og er meget populære. Hainan’s mange besøgende hjælper også på lighedspunkterne – mange kinesere rejser til Hainan for at blive gift. Her er det højeste mode at gå klædt i storblomstrede Hawaii-skjorter og nyde en ubekymret ferietilværelse. Charmerende på sin helt egenartede måde, men hvis du har lyst til at opleve Hainan på egen hånd, så er der også masser af plads til det.

Ovennævnte er ”sakset” fra rejsebureauernes malende beskrivelser. Og ja, der var da en fin sandstrand, der i øvrigt er Kinas eneste, men vi var ikke helt enige i beskrivelsen, men strand var der i hvert fald. Vores ’problem’ med det var nok at vi har afprøvet 5 af verdens bedste strande, her i blandt Boracay, der er kåret som verdens flotteste 3 gange.
Øens kendetegn er Miss World konkurrencerne der nu senest i 2007 er afviklet for fjerde gang og dette bliver markedsført kraftigt i Kina og Rusland, som også er hovedparten af øens turister. Alle menukort stod da også på deres sprog.

Hainan øen er på 39.000 km2 og kun en 1/4 del mindre end Danmark, men har til gengæld 8,2 millioner indbyggere, hvor af hovedbyen Sanya har de 400.000 af dem.

Vores resort var stort og flot med 350 værelser i 3 plan, der var nivelleret ud over et stort område, og med bjergene klos op ad. Inde i parken var der mega-pools med søer rundt om hvor i der var fisk der lystigt svømmede rundt. Ja, der var sågar en fiske jacuzzi hvor man kunne smække sin smækre krop ned i og så kom kyssefiskene og nappede al ens døde hudceller af kroppen. En spøjs og kilden oplevelse.

Af andre spøjse oplevelser er alle de højt snakkende kinesere der i den grad støjer og også om klokken er over midnat. Næ, - man tager da bare hele familien og venner ud på terrassen og så festes og larmes der på livet løs uden hensyntagen til de øvrige gæster, og på sædvanlig vis spyttes der og det helt nede fra brystkassen for man skal jo rense sin krop. Dette fænomen samt bøvseriet er helt legalt i Kina og det udføres på en uelegant måde, om det er på restaurant eller i hotellernes foyerer. Ja, lige meget hvor.

På mystisk vis undgik vi alle de nyriges russeres ’føren sig frem’, men vi tror at de var på stranden eller ud på den øvrige ø hele dagen, for vi bemærkede dem kun om morgenen, hvor de proppede morgenmaden ned i store poser til megen undren for os og hotellets personale.

Der var også det helt store Tivoli illuminering om aftenen og fra balkonen kunne vi se de farvede vandstråler ’spille’ i takt med musikken. Joh, et udmærket hotel, men desværre igen kunne de heller ikke et ord engelsk lige som taxachaufførerne, der ikke en gang forstod når vi ville til byen, som i øvrigt var ejet og totalt domineret af Crowne Plaza. Ikke engang da vi besøgte nogle af gruppen der var indlogeret på Hilton Hotel, men også denne gang måtte vi ty til vores kinesiske parlør og samtidig tinge om prisen med x’ede fingre, som altid i byzonen endte op i hele 10 yuan = 7 kr. for de første 4 kilometers kørsel.

Hvad er der ellers at berette om andet end at dagens højdepunkt var hvor og hvad vi skulle spise: O)) Joh, vi tog bybussen de 25 km ind til Sanya og mærkede pulsen på de lokale markeder, hvor jeg blev klippet for hele 14 kr., og Carina skulle partout tage billeder af frisør pigen og jeg. Vi var på Internet cafe og her var der hele 62 pc’er med fladskærme og der blev chatten og spillet spil i et væk. Det lykkedes os heller ikke denne gang at komme på Hotmailen, så det skal nok passe at der er 300.000 kinesere der holder øje med Internettet. Vi var også ovre i sommerfugleparken der lå bag os og inde i bjerget, men det var ikke noget hit, da der kun var et voliere på 50 m2 og ikke mindst en masse sælgere og her så vi nok en gang af en del af dem var muslimer med tørklæder.

Den sjoveste oplevelse var dog da vi indtog middag på den tysk inspirerede restaurant Chambers, der havde sit eget bryggeri. Det var fuldstændigt surrealistisk at spise pølser med sauerkraut og sennep og drikke enten grønt eller mørkt skummende bayersk øl til, alt i mens de 8 små kineser tøzzer i deres små Tyrolerkjoler fniste og ikke vidste hvilken ben de skulle stå på. Hov for resten, der blev da spillet musik samtidigt og det var alt lige fra Deutschland über alles, til Lili Marlene.

Vores ophold på Cactus var på hele 6 dage og vi fik da solet, slappet og læst et par bøger, og promoveret sig i en fin gammel Hawaii skjorte indkøbt for mange år siden, men stadig lige moderigtig. Vores kroppe var nu atter fuldt af/opladede og vi ville hurtigst muligt videre ud i landet til nye oplevelser.

Endnu en gang fløj med et kinesisk indenrigs flyselskab (Boeing 319) og på bare 1 1/2 time var vi i:


Maglev toget - 431 km/t
Maglev toget - 431 km/t

Shanghai

Mødet med Shanghai var en helt anden end Beijing. Byen er meget vestlig inspireret men dog med de gamle kinesiske og franske kvarterer i behold. Byen består af enorme skyskrabere og vejene er med broer på kryds op og ned af hinanden så trafikken snor sig hurtigt rundt.

Metroen fungerer også bare og det eneste problem er selv om togene kører med 2-3 minutters mellemrum, så er der godt nok mas på drengen. Kineserne kaster sig vitterligt ind i toget og der er endda personale til at skubbe på så man får presset den sidste lille kineser ind i toget. Det var en ubehalig oplevelse og der var da en indfødt der måtte ud på næste station, da hun var helt hvid i ansigtet og kunne ikke få luft.

Vi overlevede de 3 stationer til Peoples Market, hvor de fleste stod af for atter at køre med en af de øvrige linier. I år 2010 skal der bygges yderligere 5 metro linier ud over de 8 der er i forvejen. Prisen for turen var 4 yuan= 2,80 kr.!!

Vi tog også metroen ud til Maglev toget der er verdens hurtigste og det bliver drevet af magnetisme med sine 431 km/t. Hold da fest for en oplevelse, som blev filmet fra starten til målet, der var Shanghais internationale lufthavn. De 30 km blev nået på kun 7. minutter og via et display kunne vi hele tiden følge med. Vi havde bestilt en returbillet ,så turen blev gentaget tilbage, hvor vi atter mødte et tog der kørte den anden vej. Wruuuum, sagde det bare og ruderne rystede. Turen frem og tilbage androg hele 80 yuan = 56 d.kr.
Ta’ den Danmark og kom så snart ind i den kollektive kørsels kamp for alvor.

Imponerende er et lille ord at bruge om denne store by. Ja, Shanghai er faktisk landets næst største med ca. 20. millioner indbyggere, og kun overgået af Chongqing med dens små 35 millioner.
Shanghais arbejdere valfarter til Chongqing i millionvis, da der pt. er et kæmpemæssigt anlægs arbejde i gang på Yangze floden og man er i gang med at bygge dæmningen der skal dække 5 % af landets energi forbrug. Dvs. 70. millioners indbyggeres elforbrug. Og så snakker vi om ’store’ vindmøller i Danmark??

Udviklingen skrider hastigt fremad i Kina. Og få steder går det så hurtigt som i Shanghai. Krydser du Huangpu-floden fra den gamle bydel, kommer du direkte ind fremtiden.

For blot 15 år siden bestod Pudong området i den kinesiske metropol Shanghai mest af marker, lidt sparsom bebyggelse og nogle få butikker. I dag pumpes der årligt op imod 100 mia. kr. ind i området, som er på vej til at blive Asiens finanscentrum.

Det »gamle« Shanghai er naturligvis i sig selv en kæmpeoplevelse, men der er også masser at hente her i Pudong, hvis skyskraberfyldte skyline i den grad symboliserer byens økonomiske tigerspring fremad.

Flere rejsetips i Shanghai:

PEARL ORIENTAL-TÅRNET :
Det 468 meter høje tv-tårn er det sted, hvor du – i bogstaveligste forstand – bedst kan »overskue« Pudongs kolossale udvikling. Tag dobbeltdækker elevatoren og til de tre »kugler«. Den mindste »kugle« har den bedste udsigt.

Shanghais akvarium:
Hop op på det rullende fortov og tag en tur i, hvad der siges at være verdens længste glastunneller. I de imponerende akvarier er der fisk i alle farver og former. Akvariet er inddelt i otte forskellige zoner med otte forskellige slags dyreliv – i alt flere end 10.000 dyr fordelt på 300 arter.

Med sine 88 etager er Grand Haytt verdens højeste hotel, og dertil er hotellet et orgie i luksus og banebrydende arkitektur. Udover naturligvis udsigten er det mest spektakulære den 33-etager høje atrium-gård, hvor man kan sidde i baren og kigge op i, hvad der virker som selve uendeligheden. Prisen for et det billigste værelse er ca. 4.000 kr. for en overnatning, men man kan være heldig at få en »last minute«-booking til det halve.

DET TEKNISKE OG VIDENSKABELIGE MUSEUM :
Tjek robot-brusebadet, simulerede vulkanudbrud og masser af andre tekniske og videnskabelige ting og eksperimenter. Her er flere end 10.000 ting at se på, lige fra dinosaurusser, over en 3D-biograf til en menneskehjerne så stor, at man kan gå ind i den.

ORIENTAL ARTS CENTER:
Det fantastiske kulturhus med fem scener til bl.a. dans og musik er et af Pudongs nyeste vartegn, formet – set oppefra – som en blomstrende orkidé. Her kan du opleve symfoniorkestre, ballet-ensembler, operasangere og mange andre.

PUDONG SIGHTSEEING TUNNEL:
Denne 650 meter lange lystunnel under Huangpu-floden er den mest spændende måde at komme over til Pudong på. Stig ombord på et lille tog ved The Bund-promenaden og rejs direkte ind i et avanceret og imponerende lysshow. Mens toget langsomt bevæger sig fremad, lyses hele tunnellen op i alverdens farver.
Vi prøvede det men det var en ’aha oplevelse’, lige som Kina som helhed.

Summa summarum:

Riget i Midten er en spændende og et meget anderledes land end alt andet vi har prøvet før. Det er kulturelt et rigt land at besøge, men der mangler sgu noget service, og det kan vel ikke være så svært at lære bare en lille smule engelsk. Det er jo grotesk at taxa chaufførerne i Beijing ikke engang kan forstå Hotel Tiantan, eller i så lille en by som Yalong Bay med sine ca. 6 km2 ikke kan forstå Hilton eller Cactus Resort på engelsk, ej eller Shanghai Hotel, men absolut skal se de kinesiske skrifttegn for disse navne. Maden er også et ømt punkt, og vi alle fik sjældent det vi havde bestilt, og så er der nattelivet i Beijing, der er så dødt, som også de menneske tomme gader viste efter kl. 21. Det var virkeligt nedslående.

Men landet vil trods dette være det nye verdens lokomotiv der skal trække både USA og Europa i løbet af de kommende år.Kommentarer til rejsetips om Kina

Muren

16/01 2010 Finn Sørensen
Ikke for noget, men det er en myte, at "Muren", hvor imponerende den end er, - kan ses fra rummet! Men taxikørsel i Kina, er speciel. Mine medrejsende, i Xian, blev flere gange bedt om at forlade en taxi, fordi chaufføren ikke kunne finde ud af bestemmelses-stedet, selv med en skriftlig angivelse - på kinesisk. Og vort hotel lå lige uden for den indre bymur - og var over 18 etager højt, så man skulle ellers mene, at det var rimeligt kendt. Men byen var godt nok også kun en mindre kinesisk by, med omkring 7.millioner mennesker.

Fin rejsebeskrivelse :-)

13/01 2009 Birthe
Dejligt at læse jeres rejsebeskrivelse.... Nu glæder jeg mig endnu mere til min 17 dages rundrejse i Kina som starter d. 28 marts.

God beretning

29/12 2008 Else
Tak for en rigtig god rejseberetning. Jeg rejser til Beijing og Shanghai i april 2009 på en rundrejse, så det er dejlig at vide, hvad der er i vente. Men det lyder rigtig spændende og jeg glæder mig meget til at møde Kineserne og det store land.

jubbi je, ku

24/11 2008 inger marie andersen
Hej kære jeg prøvede da jeg kom hjem og jes så kom der historien og de dejlige belleder tak Steen, og jeg vil tilslutte mig , at nu behøver jeg ikke tage til østen, du gjorde det så levende,så jeg vil koncentre mig om dublin smiler tak knus I,m

God rejseberetning !

21/11 2008 Hans
Herligt med en god rejseberetning, så jeg selv føler jeg har været der - nu behøver jeg ikke selv tage til Kina...

Nice!

21/11 2008 Paul Erik
Super flot rejesebeskrivelser! Gode billeder - både de rigtige og dem man selv danner af beskrivelsen ;)

Flot indlæg

18/11 2008 Nadia
Som altid en god god beskrivelse af jeres rejser rundt i verden.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kina

Hoteller i Kina
Rejser til Kina
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.