Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kina

 • Det hellige bjerg

  (Bedømt af 1 person)
  12.09.14: Rasmus
  For folk der tager til Kina, kan det stærkt anbefales, at hvis man er i Beijing, og man har tid, at man tager en 1 eller 2 dage i byen Tai'an, som ligger 2 timer fra Beijing i højhastighedstog.
  Se hele rejsetippet
 • MED LILLROY SOM BLIND PASSAGER

  (Bedømt af 9 personer)
  10.08.13: GUNVOR
  13.7.2013 INDLEDTE VI VOR 2. KINA REJSE. KINA ER IMPONERENDE - IKKE BARE I STØRRELSE, MEN OGSÅ I KULTUR,HISTORIE OG NATUR.
  VI STARTEDE UD I SHANGHAI.FRA LUFTHAVN MED HØJHASTIGHEDSTOG TIL CENTRUM 305 KM/H.
  Se hele rejsetippet
 • Forberedelse til en grupperejse

  (Bedømt af 9 personer)
  14.05.13: Stephanie Stadager
  Jeg har flere gange været på grupperejser rundt om i verden, hvilket er en skøn rejseform. Man deler oplevelserne sammen, hvilket kommer en til gode, både på turen og når man kommer hjem.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kina

Med båd på Lijiangfloden
Rejsetips indsendt af:
Jytte Leschly
Silkeborg
28. aug. 2009

Overvældende natur og skybrud i Kina

Under ophold i Beijing tog vi på en 4 dages udflugt til Sydkina til utrolig smuk og fremmedartet natur og ikke engang skybrud og oversvømmelser kunne gøre oplevelsen mindre.
Udsigten fra vores hotel til Yulong floden
Udsigten fra vores hotel til Yulong floden

Kina - et kæmpemæssigt land.

Når man kommer med fly fra Beijings smog,bil- og menneskemylder er kontrasten enorm, når man lander i Guilin i Guangxiprovinsen: Her så grønt og frodigt, og så får man meget hurtigt øjnene op for en helt særlig bjergformation-grønne kalkbjerge ,stejle som søjler og mangfoldige som....og ifølge kineserne også de flotteste under himlen! Måske har de ret.

Efter en enkelt dag og nat i Guilin,hvor programmet var tæt besat af oplevelser tog vi på flodtur på Lijiangfloden og så blev der problemer med kameraets hukommelseskort, for der var så mange motiver og udsigter og ...og ..og.

Vi vidste at juli måned er regnfuld, og det giver selvfølgelig anderledes oplevelser, så en anden gang med solskinsgaranti kalder disse bjerge på et gensyn....

Vi rejste cirka 3-4 timer ned ad floden, dvs vi flød med en voldsom strøm og vores guide sagde at vi var heldige for sejladsen ville blive indstillet de følgende dage på grund af den meget voldsomme regn over området. Bådene har kun kræfter til at transportere turisterne denne ene vej, så undervejs ser man massevis af tomme både sejle tomme retur.
På turen bliver alle både passet op af mænd på bambusrafter, der vil sælge jadefigurer, eller udskårne træfigurer, det var en helt særlig oplevelse at se dem gøre handler mens de både styrede figurer, egen båd, penge og prissætning.

Undervejs passerer man en masse særlige bjerge og udsigter som kineserne kalder sjove navne. Bl.a er der en meget kendt udsigt som kineserne fejrer ved at den pryder deres 20yuan-seddel.

I Yangshuo blev vi indkvarteret i Yangshuo Mountain Retreat-Hotel ved Yulong-floden. Det ligger c. 5-10km udenfor byen med gratis daglig shuttleservice ind til Yangshuo og den beliggenhed og hele ideen og atmosfæren i dette hotel var enestående. Oprettet af et amerikansk lærerpar som ønskede at lave bæredygtig turisme og udelukkende beskæftiger sig selv og kinesere fra de omkringliggende landsbyer, som bliver oplært i sprog, bogføring og så trækker på lokale madspecialiteter og iøvrigt bruger områdets enorme bambusstammer og andre naturlige ressourcer i stedets møbler. Det lod til at denne økologiske ramme fungerede flot og så delte man overskuddet med læge- og uddannelsestjenester i området, næsten for smukt til at være sandt, men det virkede overbevisende

Vi boede i dejlige værelser med udsigt til haven med voldsomme bambusplanter og til Yulongfloden.Det var en stor oplevelse at se floden ændre sig fra vi kom: da var den vild, men blålig og fyldt med flåder af bambusrafter der blev staget ned af floden af kinesere i regnfrakker og med store parasoller over turisterne - et meget farverigt skue..De følgende dage var floden brun og stor og ikke en eneste vovede sig ud på det vand.

Da vi besøgte Yangshuo fandt vi ud af ,hvor meget vand der var kommet og det blev ved at komme: flere pladser stod under vand, man kun se de faste bænke nede i vandet, der var lagt sandsække rundt i gaderne som kineserne kunne bruge af og de shows vi skulle have oplevet var aflyst grundet oversvømmelse.

Oplevelsen af at spise frokost i en restaurant, hvor vi opdagede at serveringspersonalet gik gennem baren hvor vandet stod i godt og vel ankelhøjde uden overhovedet at bemærke det.I Sydkina er de åbenbart vant til lidt af hvert... satte oplevelsen hjemme i DK en uge senere i relief. Her blev der talt om udsigten til skybrud og hver en sten blev vendt i medierne i dagene forud: Hvordan det havde været ved sidste skybrud, hvilke forsikringskvaler man kunne komme ud for osv osv og hvad skete: det regnede ganske almindelig sommerregn i det meste af Danmark.

Under en tørvejrsperiode lejede vi mountainbikes og kikkede lidt rundt i området , blandt andet ind i landsbyer, hvor der ikke var veje, kun spor af skiftende bredde, så vi for ret hurtigt vild og måtte vende rundt da det igen begyndte at regne. Al denne regn får det måske til at lyde som en noget blandet oplevelse. Det var det slet ikke, anderledes- ganske vist -men regnen er jo lun og temperaturen over 30 så selv om man bliver rigtig meget våd, så er erindringen om den smukkeste natur og en meget venlig befolkning det der står tilbage og de bjerge og hotellet, det er en oplevelse som hermed anbefales på det varmeste

Aktiviteter
Udflugter
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kina

Hoteller i Kina
Rejser til Kina
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.