Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Visum til Kina

Her finder du oplysninger og relevante links vedrørende visum for danske statsborgere, der skal rejse til Kina.

Visumansøgning til Kina

Der er visumpligt for rejser til Kina. Visum søges inden afrejse.
 
For danske statsborgere gælder følgende regler:

  • Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdet
  • Forlængede danske pas anerkendes
  • Danske provisoriske pas anerkendes ved ind- og udrejse af Kina
  • EU-nødpas anerkendes ikke
 
Visumansøgere skal som udgangspunkt vise gyldig returbillet og hotelreservation. Det kinesiske visa center kan til hver en tid stille yderligere krav til følgedokuementer.
 
Ansøgningen indleveres på Chinese Visa Application Center i København. Centeret hjælper blandt andet med at kontrollere, at alle formalia til visumansøgningen overholdes, inden ansøgningen sendes videre til Kinas ambassade, der foretager den endelige visering.
 
 Da reglerne kan ændre sig med kort varsel, anbefales det, at der altid søges oplysning om gældende pas- og visumregler ved landets ambassade.

Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge, da visumreglerne for oprindelseslandets statsborgere kan være gældende. Srilankanske statsborgere med dansk fremmedpas kan risikere problemer ved indrejse i og udrejse fra Sri Lanka.

Udenrigsministeriet bestræber sig på, at oplysningerne på hjemmesiden er opdaterede, korrekte og dækkende. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

Kilde: Udenrigsministeriet, november 2016

Denne side er udskrevet d. 30. maj 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sverige/idre/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.