Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Shanghai

 • Shanghai nu også til jul

  (Bedømt af 4 personer)
  26.09.11: Joan Andersen
  Når man tænker på Kina tænker man ikke på jul med det samme, men har man besøgt Shanghai i december og shoppet efter julegaver til familien og venner vil man hurtig indse at det er det perfekte sted at shoppe amok.
  Se hele rejsetippet
 • Familiebesøg i Shanghai

  (Bedømt af 1 person)
  15.09.11: Ove Brøns
  Da vi er et ældre ægtepar der valgte at besøge Shanghai, var det med en smule nervøsitet over den lange flyvetid, Vi havde booket vores rejse igennem FDM Travel, og vi fløj med British airvays, Stor service hele vejen, så 14 timer i luften var slet ikke så slemt, dejligt flyselskab.
  Se hele rejsetippet
 • Shanghai - intet går langsomt

  (Bedømt af 3 personer)
  01.06.11: Gitte Geerthsen
  Det er jo fantastisk at kende nogen der bor ude i verden, på den måde kan man komme til at besøge steder i verden, der måske ikke lige står på ønskelisten over rejsemål.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Shanghai

Åbenhed og oplevelse
Rejsetips indsendt af:
henny mc callum
frederiksberg
28. feb. 2012

Åbenhed og oplevelse

Jeg har været i Shanghai i april 2011 0g december og januar 2011/2912.
Shanghai er en vidunderlig by, med utrolig mange ting at se, både rigtig gamle byområder og helt nye bygninger.
Man kan gå rundt i de gamle byområder og indsnuse duftene og atmosfæren om dagen og om aftenen få en drink i "Øloplukkeren" navnet på den højeste bygning i verden. På 78. sal serveres der drink og mad, mens du kan se ud over floden som er et smugt og romantisk sted om aftenen, når alle lysene er tændt.
Kineserne er et venligt folk, som prøver at forstå hvad du spørger om, de unge er meget glade for at snakke engelsk med dig, de gamle hjælper dig med fakter og fingersprog. Jeg har i de to måneder jeg har været der, aldrig oplevet en uvenlig eller agressiv kinesere.
Du kan gå hen ad en ganske almindelig gade med butikker, pludselig ser du en port, som ser spændende ud, gå ind i den for ofte er der et stort lokalt marked med frisk frugt grønt kød og fisk. Stemningen disse steder kan slet ikke beskrives, men er en skøn skøn oplevelse, som mindes i hele dit systemet.
En ting som jeg sætter meget pris på hos kinesere, er deres ligefremme væsen. De er åbne mennesker på en måde som børn, det skal ikke lyde nedsættende, det er bare den umiddelbarhed som børn har, men danske voksne har glemt, den besidder de. De er så utrolig nysgerrige, at hvis de vil se noget på dig, så står de stille og giver sig god tid til at kikke på dig. I starten syntes jeg det var underligt, men jeg kom faktisk til at holde af den åbenhed og umiddelbarhed de viser ved at kikke på det de vil. Som dansker bliver der ofte kikket ud af øjenkrogene, men vi er lige så nysgerrige, bare ikke på så sund en måde.
Der er en hel del fattige i Kina, men der er også en kultur for at klare sig selv, der laves nisher, som bliver et levebrød. F.eks fandt en kineser ud af, at gå til alle damefrisører i nærheden af sin bopæl og hente opfejet hår klip. Det vaskede rensede og sorterede han og hans kone. De har nu en god forretning med afrika, hvor de sender hår ned som afrikanerne flætter i sit hår.
Andre har en cykel med lad, og der kan bare være så mange ting på det cykler, at det er en kørende forretning. Der er kreativitet og ideer omkring overlevelse i den dejlige by Shanghai.
Jeg regner stærkt med, at tage en måned mere i Shanghai igen i år.
På vores første rejse var vi i nordkina og se krigerne som en bondemand fandt i sin mark, og som endnu ikke er færdig opgravet.
På vores anden tur var vi i Beijing og se den forbudte by, muren og andre spændende ting, som det olympiske stadion, en af afdelingerne ligner en stor fuglerede.
Næste gang bliver det et smut til syd Kina efter at have tilbragt nogle uger i den by som vi er kommet til at elske Shanghai.

Henny Mc Callum
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Shanghai

Hoteller i Shanghai
Rejser til Shanghai
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/det-nordlige-adriaterhav/i-hunnerkongen-attilas-fodspor.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.