Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Shanghai

Denne sagnomspundne havneby på Huangpu-floden har spillet en central rolle op gennem hele historien om det moderne Kina. Den var en af syv traktathavne i Kina og dermed en port til handel med Vesten.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Havnepromenaden The Bund

Shanghais havnepromenade, The Bund, ligger elegant ved flodbredden og er flankeret af smukke handelskamre i europæisk stil og elegante palæer. Shanghai var også det kinesiske kommunistpartis vugge, og det er herfra, at Folkerepublikken har skabt sin enorme kommercielle og industrielle bastion.
Sejltur på Huangpu

Sejltur på Huangpu

Snup en sejltur på Shanghais travle flod Huangpu og oplev den travle flodtrafik. Det er dejligt afslappende, og I får serveret en enestående udsigt over Shanghai på et sølvfad.
Shanghais enorme skyskrabere

Shanghais enorme skyskrabere

Flere af Shanghais skyskrabere og tv-tårne er allerede blevet storbyens nye varetegn. Tv-tårnet (Orientens Perle) rager næsten 470 m i vejret og har to udsigtsplatforme. Skyskraberen Jinmao er en anden arkitektonisk perle på 420 m i Pudongkvarteret. Sidst men ikke mindst er der Shanghai World Financial Center med sine knap 500 m.
Smagen af det gamle Shanghai

Smagen af det gamle Shanghai

Shanghais populære basar omkring haven Yuyuan emmer af atmosfære, men skindet bedrager. Det meste er splinternyt, men opført i klassisk kinesisk arkitektur. I kan slentre rundt blandt masser af små butikker, restauranter og de hyggeligste te-huse.

Folkets Plads og Nanjing Lu

Shanghais shoppinggade nr. 1 hedder Nanjing Lu og ligger ved det kulturelle centrum mellem Folkets Plads (Renmin Square) og The Bund. Der er et leben dag og nat. Det er sjovt at se de små turisttog, der kører op og ned ad gaden, propfyldt med kinesiske turister.

Mest imponerende er det farverige lyshav fra Shanghais overdrevent store neonreklamer.

Kinas måske bedste museum

Der er utallige kunstskatte gemt i Shanghais Museum. Der er langt over 100.000 genstande, så mon ikke I kan bruge nogle timer på museet, hvis I bare er en smule kunstinteresserede? Der er keramik, malerier, møbler, dragter, mønter og meget mere.

Havn

Havn
Shanghai er en af verdens travleste havnebyer og Kinas største havn. Det er den eneste havn, der forbinder havet med de floder, der bruges til transport af varer og passagerer. Krydstogterne lægger til ved Shanghai Port International Cruise Terminal, som ligger i den nordlige ende af The Bund, tæt på centrum. Den karakteristiske, funklende hovedbygning af glas er formet som en dråbe.

De største krydstogter kan dog ikke sejle under den lave bro på Huangpufloden. De lægger i stedet til kaj i Shanghais havn Waigaoqiao, ca. 18 km fra byens centrum.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.