Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Tapei

Taipei er en travl by med ca. 2,5 mio. indbyggere. Byen blev grundlagt af kinesiske handelsfolk i det 17. århundrede og var Kinas hovedstad i 1885. I dag er byen kendetegnet ved, at lokale og turister konkurrere om pladsen. Scooterne er allestedsnærværende og skyskraberne dominerer horisonten. Men som et kærkomment afbræk fra byens larm ligger der templer overalt, som opfordrer til respektfuld tavshed.

Største seværdigheder

Taipei 101

En af byens nyeste og mest imponerende vartegn er skyskraberen Taipei 101. Den er 508 m høj og overgås dermed kun af Burj Khalifa i Dubai. Der er 101 etager over jordoverfladen og I kan besøge d. 89. og 91. etage for at nyde udsigten over byen.

Longshan Temple

Hvis I vil opleve det traditionelle Taipei bør I besøge Longshan Temple, som er Taipeis vigtigste tempel. Templet er dedikeret til Guanyin, den buddhistiske Bodhisattva for medfølelse. Longshan ligger i Wanhuadistriktet, som er en af Taipeis ældste bydele.

Templet blev oprindelig opført i 1738 men blev svært beskadiget under 2. Verdenskrig. Genopbygningen er dog holdt i traditionel stil.

National Palace Museum

National Palace Museum tager imod tusindvis om dagen. Og det kan man godt forstå. Museet lå oprindeligt i Den Forbudte By i Beijing, men de ca. 600.000 udstillingsgenstande blev flyttet først til Sydkinas for at undgå den japanske invasion i 1931 og til Taiwan i 1949 på grund af borgerkrigen mellem den nationalistiske regering og kommunisterne.

Museet huser den største samling af kinesiske kulturskatte i verden.

Chiang Kai-sheks mindehal

En af de mest fotograferede turistattraktioner i Taipei er Chiang Kai-sheks mindehal. Den hvidkalkede bygning med det blå tegltag ligger på Liberty Square og er i sig selv et monument til ære for Chiang Kai-shek, den tidligere præsident i Republikken Kina.

Indenfor er en udstilling med genstande der tilhørte den afdøde præsident inkl. hans to Cadillacs. Vagtskiftet hver hele time er yderst populært, men kom i god tid for at få en god plads.

Havn

Havn
Krydstogtskibene lægger til i Taipeis havneby Keelung, som ligger ca. 30 km fra Taipei.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.