Turprogram i kort udgave

Download program i PDF-format

Download program i PDF-format

Flere tilbud

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Den komplette Kina-rejse! Vi overnatter ved Den Kinesiske Mur, oplever Beijing, nattog og terracottasoldaterne, sejler på Yangtzefloden, cykler i Sydkinas natur. Vi slutter i Østkina med Shanghai og Suzhou. Kina når det er bedst!
Fra 25.490 kr.

pr. person i dobbeltværelse for 18 dages rundrejse inkl. fly, hoteller, Yangtze-krydstogt, udflugter, dansk rejseleder og meget mere.

Magiske Kina
Magiske Kina

Fantastisk rundrejse i Kina

Magiske Kina er en rejse til "Riget i Midten" for nysgerrige, eventyrlystne rejsende i alle aldre, der gerne selv vil være med til at forme rejsen. Vel vidende at en længere rundrejse kan være anstrengende, har vi indlagt ekstra god tid og fjernet overflødigt ”fyld”, så vi ikke skal skynde os unødigt for at nå programmet. Således arrangerer vores rejseleder undervejs i fællesskab med rejsedeltagerne nogle af udflugterne og måltiderne alt efter lokale forhold og de muligheder, der byder sig. Men bare rolig: Vi har stadigvæk planlagt langt det meste af det spændende program hjemmefra.
Dag 1
Dag 1

Afrejse fra Danmark

Vi mødes i Kastrup lufthavn hvor vores færd begynder. Efter check-in flyver vi direkte med SAS til Kinas hovedstad Beijing.

Forplejning på fly er inkluderet.
Dag 2
Dag 2

Beijing - Den Kinesiske Mur

Indkvartering ved den Kinesiske Mur
Vi ankommer til Beijings lufthavn og tager med vores bus mod nord til Den Kinesiske Mur langt fra de gængse turiststeder. Hvad enten muren kan ses fra månen eller ej, så er den værd at dvæle ved en stund.

Derfor indlogerer vi os i traditionel kinesisk gårdhusstil på et lille enkelt gæstehus tæt ved muren, hvor vi har resten af dagen til afslapning og gåture i området.

Forplejning på fly, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3
Dag 3

Den Kinesiske Mur - Beijing

Den Kinesiske Mur, Minggravene og Kinas hovedstad
Efter morgenmaden skal vi op på selve muren. Her er afsat god tid til at nyde den gamle mur i eget tempo. Den Kinesiske Mur er blevet bygget og restaureret af kejserlige dynastier igennem flere tusinde år, Muren er et absolut must, når man er i Kina,

Omkring middag kører vi til Ming-gravene, hvor vi skal opleve den største af de 13 grave, Changling, samt den smukke indgangsportal, Åndealléen. Sidst på dagen ankommer vi til vores hotel i Beijing, hvor vi inden aftensmaden måske kan nå en lille gåtur i området.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.
Dag 4
Dag 4

Beijing

Det historiske centrum
Efter morgenmaden tager vi ind på den Himmelske Freds Plads og ser, hvis det er muligt, Maos Mausoleum.Vi går her fra Beijings hjerte på udflugt i Den Forbudte By – det gamle kejserpalads, der rejser sig bag de høje, røde mure og Maos portræt over Den Himmelske Freds Port.

Om eftermiddagen skal vi opleve hutongerne, Beijings traditionelle boligområder, der i dag er ved at forsvinde. Vi kører i rickshaws rundt i området og nyder udsigten og stemningen i de gammeldags, primitive smalle gader. Undervejs besøger vi en familie som byder på lokal frokost.

Endelig skal vi også se byens klokketårn, Zhonglou, der ligger netop som centrum for nogle af byens eneste tilbageværende hutonger. Eftermiddagen er afsat til et besøg i en kvalitetssilkebutik.

Morgenmad og frokost inkluderet.

Dag 5
Dag 5

Beijing - Xian

Tai Chi, Himlens Tempel, kunstdistrikt 798 og nattog mod Xi’an
Vi står tidligt op for at tage en tur i Himlens Tempels park, hvor vi kan se kineserne udøve morgengymnastik; Tai Chi, Qi Gong og alle slags danse og gymnastik. Herefter besøger vi Himlens Tempel.Herefter kører vi nordpå til det spændende café- og kunstdistrikt 798, der er et af Beijings mest nutidige og avantgardistiske kunstområder i gamle nedlagte elektronik- og ammunitionsfabrikshaller.

Efter besøget i kunstdistrikt 798 kører vi mod togstationen, hvor vi stiger ombord på nattoget sydpå mod en af Kinas første hovedstæder, Xi’an, hvor vi skal tilbringe de næste dage.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 6
Dag 6

Xi'an

Den Gule Kejser & Terrakottasoldaterne

Vi ankommer om morgenen til Xi’an - Kinas gamle hovedstad igennem mere end 1.000 år under mange forskellige dynastier. Idag skal vi opleve den verdensberømte og enestående terakottahær af krigere, bueskytter, generaler og heste, som i årtusinder har stået vagt ved Qin-kejserens grav - gemt og glemt under den gule jord i området i mere end 2000 år.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 7
Dag 7

Xi’an - Yichang

Xi’ans bymur og transport til Yangtzefloden

Xi’ans storhedstid var Tang-dynastiet, men byen er også et glimrende eksempel på Kinas kultur og arkitektur under andre perioder. Vi ser den gamle bymur i Xi’an, som er en af de få tilbageværende intakte bymure i Kina. Fra toppen af muren kan vi se både den gamle og den moderne by, der strækker sig så langt øjet rækker ud over den gamle bymurs grænser.

Vi fortsætter fra Xi'an mod Yichang. Da de direkte fly mellem de to byer er uregelmæssige, foregår denne tur typisk ved, at vi flyver til Wuhan i det centrale Yangtze-delta, hvorfra vi kører til Yichang i bus. Yichang ligger umiddelbart midt på Yangtzefloden og er udgangspunktet for vores krydstogt, ikke langt fra de største seværdigheder De Tre Kløfter og De Tre Kløfters dæmning.

Vi indkvarterer os på vores krydstogtskib og overnatter, inden vi i morgen tidlig påbegynder selve krydstogtet.

Bemærk: Såfremt dagens flyforbindelse er tidlig, vil rejselederen flytte besøget på bymuren fra dag 7 til dag 6 i stedet.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 8
Dag 8

Krydstogt på Yangtzefloden

Three Gorges Dam - De Tre Kløfters Dæmning

Vi skal i de kommende dage opleve højdepunkterne på Kinas største og vigtigste flod. I dag skal vi med egne øjne opleve en af de mest omtalte projekter i det moderne Kinas historie. Vi går i land for at tage på udflugt til verdens største dæmning og vandkraftværk ”Three Gorges Dam” - De Tre Kløfters Dæmning. Det enorme projekt skal tæmme Yangtzeflodens vandmasser og ved hjælp af vandkraften danne elektricitet til Kinas hungrende og energikrævende forbrugere og industri. Her produceres elektricitet svarende til mere end det dobbelte af hele Danmarks energiforbrug.

Vel tilbage på skibet sejler vi igennem en del af Xiling-kløften, der er den første af De Tre Kløfter. Om bord på skibet kan vi fordøje de mange indtryk fra rejsens første del, deltage i skibets frivillige og spændende aktiviteter og ellers bare nyde livet ombord i vores eget tempo.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Dag 9
Dag 9

Krydstogt på Yangtzefloden

Sejltur på Yangtzes bifloder – ”De små Tre Kløfter”

I løbet af dagen ankrer vi op i Badong eller Wushan og tager i mindre både på udflugt op ad en mindre snoet biflod, også kaldet ”De Tre Små Kløfter” der anses for at være endnu smukkere end De Tre Kløfter.

Her i området har de lokale flodfolk levet i generationer som fiskere, landbrugere og arbejdere der har staget, roet og trukket Yangtzeprammene igennem de stærke strømme. Vi er vidne til de dramatiske klippeformationer og imponerende flodscenerier. Tilbage på vores krydstogtskib kan vi nyde eftermiddagen og aftenen, mens vi sejler igennem de smalleste og mest dramatiske kløfter, Qutang- og Wukløfterne.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Dag 10
Dag 10

Krydstogt på Yangtzefloden

Yangtzeflodens genhusede befolkning

På denne sidste strækning af vores Yangztetogt bevæger vi os i grænselandet til Sichuan-provinsen, der er blandt de folkerigeste provinser i Kina. Sichuan er afsondret fra resten af Kina med store bjergmassiver, så den oprindelige naturlige rute til Sichuan fra resten af Kina gik via Yangztefloden, hvor man i århundreder har trukket de fladbundede pramme op ad den farlige, strømmende flod. Forfatteren til Vilde Svaner, Jung Chang, stammer fra Sichuan, og hun beskriver blandt andet i bogen, hvordan hendes familie kom hertil ad samme rute, som vi nu selv sejler. Befolkningen her har til dels levet isoleret og er dermed et folk med egne traditioner, skikke og dialekt. Man er især stolt af sit fantastiske, stærkt krydrede køkken og sit arbejdsomme folk og stærke familiebånd. Vi lægger i dag til ved en af de lokale byer langs Yangtze, hvor tiden ikke har medført de store ændringer i hverdagen. Afhængig af forholdene på floden afgør kaptajnen, om vi besøger Wanzhou, Shibaozhai eller Fengdu, der på hver deres måde byder på et indblik i livet, arkitekturen og traditionerne langs Yangtze.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Dag 11
Dag 11

Chongqing - Guilin - Longsheng

Sydkinas poetiske bjerglandskaber
Yangtzekrydstogtet er nu slut og vi er ankommet til storbyen Chongqing. Frem til 1990’erne hørte byen under Sichuan-provinsen, men har nu fået særstatus som selvstyrende metropol og er dermed på papiret blevet den folkerigeste by i Kina. Vi flyver fra Chongqing til Guilin i det smukke Sydkina, hvorfra vi kører i bus til Longsheng. Her finder vider nogle fantastiske risterrasser med 700 års historie, og vi skal opleve de berømte ’Dragens Rygrads risterrasser’. Områdets mange etniske minoriteter, Yao, Miao og Zhuang lever med deres egne skikke, folkedragter, sprog og madlavning. Her kan man virkelig mærke, at vi er kommet langt væk fra den kinesiske storby. Vi overnatter i Longsheng på et simpelt men hyggeligt gæstehus. Efter ankomst til området bliver vi sat af bussen, og skal gå det sidste stykke, op imod 30-45 minutter ad små stier og trappetrin til vores gæstehus. Da vi kun skal overnatte en enkelt nat i området, lader vi den store bagage opbevare og pakker den nødvendige praktiske oppakning i mindre tasker, som - hvis nødvendigt - bæres frem til vores gæstehus af lokale hjælpere.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 12
Dag 12

Longsheng - Yangshuo

Vandring i risterrasserne og buskørsel til det lille åndehul, Yangshuo

”Bjergene er høje - og Kejseren er langt væk” Sådan lyder et gammelt sydkinesisk mundheld, der beskriver hvorfor tingene er lidt mere afslappede i Sydkina end i hovedstaden Beijing, langt borte mod nord. Og der er noget om det. Her er både bjerge og en unik afslappet stemning blandt den lokale befolkning. Formiddagen er afsat til at vandre eller slappe af og opleve Longshengs menneskeformede landskab - alt efter temperament.

Naturen, risterrasserne, de små landsbyhuse og folkelivet inviterer til opdagelse og oplevelser på egen hånd, i mindre grupper eller på en rute sammen med rejselederen.

Om eftermiddagen kører vi til landsbyen Yangshuo hvor vi skal tilbringe de næste par dage. Yangshuo er meget mindre end Guilin og ligger om muligt endnu bedre i det smukke landskab. Det gør Yangshuo til en venlig landsby med fantastiske muligheder for udflugter og en helt særlig stemning og en blandingskultur mellem det gamle autentiske Kina på landet og den yngre bykultur - en særegenhed der har præget byen si den backpackernes ankomst til Kina i 1990’erne.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Dag 13
Dag 13

Yangshuo - Li floden

Sejlads på Li-floden

Vores tur i dag går fra Yangshuo til den lille landsby Fuli i bus, hvorfra vi skal med en lokal båd til en af de oprindelige landsbyer langs floden. Vi har nemlig i dag arrangeret en fantastisk flodsejlads på Lifloden, hvor vi sejler i de unikke, smukke omgivelser. Utallige poeter og landskabsmalere er igennem tiderne blevet inspireret til deres kunst af landskabet omkring Li-floden. Bjergene tårner sig op som sukkertoppe imellem de frugtbare rismarker, små vandingskanaler og dambrug, hvor bønder, skarvfiskere og deres husdyr har holdt til i årtusinder. Efter et par timers oplevelser i de små landsbyer og på floden, vender vi tilbage til Yangshuo, hvor resten af eftermiddagen er til fri disposition.

Om aftenen er der måske mulighed for at overvære et af Verdens største udendørs shows “Liu San Jie” instrueret af selveste Zhang Yimou, som også instruerede åbnings- og afslutningsceremonien til OL i Beijing i 2008. Rejselederen og lokalguiden kan være behjælpelig med billetter. (ikke inkluderet - tilgængelighed afhængig af sæson og lokale forhold)

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 14
Dag 14

Yangshuo

Cykeltur langs Yulongfloden

I dag har vi arrangeret en fælles cykeltur i det smukke landskab. Vores rute går ud af Yangshuos centrum langs den mindre flod, Yulongfloden, ind i landskaberne. Vi spiser frokost undervejs, og laver små stop hvor der bliver tid til at fotografere og udforske naturen og landsbyerne, inden vi vender hjem til vores hotel. Resten af eftermiddagen er igen afsat til afslapning og udforskning på egen hånd.

Morgenmad og frokost er inkluderet

Dag 15
Dag 15

Yangshou - Guilin - Shanghai - Suzhou

Til Østkinas kanalbyer

Vi kører til Guilin for at flyve til Østkina.

Hvis tiden tillader det, besøger vi en teforsknings-plantage undervejs på vej til Guilin lufthavn. Her kan vi både se dyrkningen, samt smage på forskellige tesorter. Fra Guilin flyver vi til Shanghais lufthavn, hvorfra vi kører direkte til nabobyen Suzhou, også kendt som “Østens Venedig” Hele Jiangsuprovinsen i denne del af Østkina er gennemkrydset af søer og kanaler, der tidligere blev sammenbundet af den såkaldte ’kejserkanal’. Her kunne man i sikkerhed fragte korn og andre varer til hovedstaden Beijing uden risiko for piratangreb.

Morgenmad, frokost og middag inkluderet

Dag 16
Dag 16

Suzhou - Tongli - Shanghai

Østens Venedig

Vores første stop i dag er den antikke og velbevarede by, Tongli lidt uden for Suzhou, hvor vi skal opleve de hyggelige gamle gader, de traditionelle huse og kanalerne. Endelig besøger vi også et af de lokale silkeværksteder, der giver indblik i silkeproduktionen fra møl til silketråd, såvel som mulighed for at købe det færdigsyede silketøj. Sidst på eftermiddagen kører vi til Shanghai, hvor vi indkvarterer os på vores hyggelige hotel, der ligger lige ved havnefronten, the Bund.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 17
Dag 17

Shanghai

Spadseretur på The Bund, Nanjing Road og frieftermiddag

Shanghai er på alle måder Kinas mest moderne by og er for Kina, hvad New York er for USA. Shanghai skal simpelthen bare opleves. Byens centrum, varemærke og største attraktion er havnefronten - the Bund. Formiddagen er afsat til at opleve Shanghais puls til fods sammen med rejselederen. Vi skal gå på the Bund, den imponerende havnepromenade hvor det moderne og det traditionelle, øst og vest smelter sammen i et væld af indtryk, storslået arkitektur, neonlys, farver, flodtrafik og menneskemylder. Fra the Bund går vi videre op ad Nanjing Road, Shanghais mest berømte gågade, hvorefter resten af dagen er til egen disposition. Vi kan evt. dele os op i mindre grupper efter temperament. Vi kan fx anbefale en gåtur til Folkets Park, Yu-haven eller nogle af de mange andre seværdigheder i centrum, der kan nås til fods eller med metroen.

Morgenmad er inkluderet.

.

Dag 18
Dag 18

Shanghai - København

Jinmaotårnet, Maglev magnettogbane til lufthavnen og hjemrejse med SAS

Efter en afslappet morgenmad tjekker vi ud fra vores hotel og kører til lufthavnen. Inden vi siger farvel til Shanghai, kan vi dog nå at tage over på den østlige side af Huangpufloden til Pudong – Shanghais finansielle centrum. Her skal vi op i Jinmaotårnet, der med sine imponerende 88 etager er en af verdens højeste skyskrabere. Når vejret er klart, er der fra toppen en imponerende udsigt over såvel Shanghais højeste skyskrabere og de over 100 år gamle europæiske og amerikanske handelshuse på havnefronten, the Bund. Efter vores tur i højderne tager vi til Longyang Road station for at tage den sidste strækning til Shanghai Pudong lufthavn med det højteknologiske magnettog, Maglev. Toget kan køre over 400 km/t, men kører typisk med hastigheder omkring 300 km/t. På hjemrejsen flyver vi direkte med SAS, og flyrejsen tager ca. 11 timer. Efter en lang, eventyrlig og oplevelsesrig odyssé i magiske Kina ankommer vi hen på aftenen til København.

Morgenmad og forplejning på fly er inkluderet.

Prisinfo
Prisinfo
Prisen inkluderer:
 • Flyrejse København- Beijing direkte med SAS
 • Flyrejse Shanghai - København direkte med SAS
 • Dansk rejseleder
 • Skatter og afgifter
 • Gode centrale turistklassehoteller i delt dbl. vær. (Beijing, Xi'an, Shanghai, Yangshuo)
 • Hyggelige gæstehuse i delt dbl. vær. (Muren og Longsheng)
 • 1.klasses Yangtze-krydstogt i delt dbl. udvendig kahyt m. privat balkon
 • Udflugter, entreer, transporter, nattog i sovevogn, indenrigsfly
 • Daglig morgenmad
 • Måltider jv. program
 • 1 glas øl eller vand til måltiderne
Prisen inkluderer ikke:
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 4.990 (hoteller og krydstogt)
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre, kr. 125,-
 • Tillæg for indenrigstilslutning t/r fra Billund, Aalborg el. Aarhus, kr. 900,-
 • Individuelt visum til Kina kr. 1.300,-
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Drikkepenge til guider, chauffører og krydstogtpersonale
 • Udgifter til personlige fornødenheder såsom telefoni, tøjvask, etc.
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Rundrejsen inkluderer"

Lidt tips til rejsen

 • Gå på opdagelse i de kinesiske supermarkeder, og find ud af hvad der er i de anderledes indpakninger.
 • Gå med rejselederen eller på egen hånd til fods på udforskning på fridagene
 • Tag lidt godt med til turen med nattog. En flaske vin, snacks el. lign.
 • Tag gode (vandre)sko med til Muren og rismarkerne i Syd.
 • Stå tidligt op under Yangtzekrydstogtet og deltag i Tai-chi-undervisning på dækket.
 • Tag en god bog med til afslapning (i flyet, i toget, på Yangtzefloden)
 • medbring evt. hånddesinfektion eller vaskeservietter ( gode til togtur og mange andre steder)
 • Se nogle af de flotte shows i i fx Xi'an, Yangshuo og Shanghai. (Xi'an: dans og musik fra Tang-dynastiet, Yangshuo: Impression Lijiang, Shanghai: Akrobatik)
 • Vær åben og positiv.


 

Magiske Kina

7. september 2017: 26.490 kr. Udsolgt
5. oktober 2017: 25.990 kr. Udsolgt

Prisen er pr. person i dobbeltværelse for 18 dages rundrejse inkl. fly, hoteller, Yangtze-krydstogt, udflugter, dansk rejseleder og meget mere.

Kontakt din rundrejsespecialist på telefon 70 11 60 11

eller skriv til os på
rundrejser@fdm-travel.dk


 

Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/singapore/skoenne-singapore.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.