Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejsetilbud til Kina

Andre rejsemål i Kina

Rejser til Xi'an

At rejse til Xi'an er et must på en større rejse til Kina. Ingen anden by i Kina byder på en så overvældende historisk rigdom som Xi'an, og desuden har byen en spændende og overskuelig bymidte omkranset af den gamle Ming-bymur. Vi har et stort udvalg af rundrejser med dansk rejseleder til Kina, hvor vi besøger Xi'an undervejs. Se aktuelle rundrejser til Xi'an og Kina.

Xi'an - historiske rigdomme

Den Gule Kejser - Qin Shi Huangdi

Den Gule Kejser - Qin Shi Huangdi

Xi'an har været hovedstad for Kina i flere tusinde år igennem adskillige kejserlige dynastier. I 221 f.kr. blev Kina første gang officielt samlet af Qin-kejseren, Qin Shi Huangdi, og Xi'an blev hovedstad i denne centrale del af Nordkina, dog dengang under navnet Chang'an - den evige fred.

Qin-dynastiet overlevede ikke længe, men Qin Shi Huangdi stod inden hans død for en række mægtige projekter over hele Nordkina. Først og fremmest fik han bygget et enormt gravkompleks til sig selv, der skulle sikre ham et evigt og rigt "liv" i dødsriget. Rundt om hans egen gravhøj er således placeret utallige såkaldte sattelitgrave med forskellige funktioner. En enkelt af disse sattelitgrave er Terracottahæren der omfatter flere end 6.000 brændte lersoldater der står vagt ved kejserens grav et par kilometer derfra.

Qin-kejseren startede også byggeriet af Den Kinesiske Mur, nogle af de tidligste landeveje (med plads til hestekøretøjer), et fælles møntsystem og et fælles skrevent sprog.

Efter Qin-dynastiet kom flere forskellige dynastier til magten, mange med base og hovedstad i samme område som Xi'an.
Hvor Silkevejen ender

Hvor Silkevejen ender

Xi'an betyder "den vestlige fred". I dag er Xi'an provins-hovedstaden i Shaanxi-provinsen, og er en middelstor storby efter kinesiske forhold. Xi'an var under Tang-dynastiet (618-906) en af verdens største byer - måske endda den største! Herfra ankom og afgik karavaner med silke, krydderier, kunst og religion ad den lange og farlige rute til Centralasien, Silkevejen.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.