Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejsetilbud til Kina

Andre rejsemål i Kina

Rejser til Yangtze

På en rejse i Kina er det fascinerende at opleve et krydstogt på Yangtze-floden som en del af en større rundrejse. Vi har mange forskellige rejser til Kina der indeholder et par dages herlig afslapning og store oplevelser på Yangtze. Se aktuelle rundrejser til Yangtze og Kina.

Yangtze - Kinas vigtigste og længste flod

Udsigt til Yangtze
Kinas længste flod løber den 6350 kilometer lange vej fra Qinghai-Tibet-plateauet til Shanghai. Yangtzefloden kendes traditionelt i europa som "Yangtze Kiang", men i Kina er den kendt som Chang-Jiang (den lange flod). Yangtze-flodens mest berømte seværdighed er De Tre Kløfter, der ligger mellem Yichang og Chongqing. Her snævrer floden ind, og bjergene rejser sig næsten lodret langs bredden. Hertil kommer De Tre Kløfters dæmning og vandkraftværk der er under konstruktion tæt ved Yichang.

 

Yangtze-flodens betydning

Yangtze udgør en af landets vigtigste vandveje fra det indre Kina til de rige kystbyer, og floden er både økonomisk og trafikmæssigt af afgørenede betydning for de noget fattigere provinser inde i landet. I disse år arbejdes på færdiggørelsen af verdens største vandkraft-værk, der ligger umiddelbart nedenfor de legendariske "De Tre Kløfter", der vil muliggøre sejlads med større skibe langt højere oppe ad floden end tidligere.
På Yangtze sejles der med moderne krydstogtsbåde

De Tre Kløfters Dæmning

Også kaldet Three Gorges Dam Project "TGP", er et af Kinas største ingeniørarbejder nogensinde. Ideen om at tæmme Yangtze-flodens voldsomme vandmasser og undgå de voldsomme oversvømmelser der med nogle års mellemrum har skabt katastrofer i det lavtliggende Yangtzedelta, blev allerede udtænkt i 1919 af det moderne Kinas grundlægger, Sun Yat-sen.

 

Krydstogt på Yangtze-floden igennem De Tre Kløfter

På rejser til Yangtze sejles der med moderne krydstogtsbåde, og undervejs er der varierede udflugter. Her oplever vi bla. dæmningen ved De Tre Kløfter, en flot sejlads ad små bifloder samt en af de lokale byer undervejs på ruten. Den mest berømte strækning på Yangtze-floden er den 600 km lange sejlads mellem Yichang og Chongqing, hvor man passerer de meget smukke "De Tre Kløfter". Denne strækning udgør stort set også det store vand-reservoir til dæmningen ved Yichang.
Krydstogtets varighed, Yichang-Chongqing

Krydstogtets varighed, Yichang-Chongqing

På grund af strømmen i Yangtze varer sejladsen traditionelt længere når man sejler fra Yichang til Chongqing end omvendt. Uanset om man sejler opstrøms eller nedstrøms besøger vi de samme seværdigheder og der er samme tid til udflugterne langs floden. Begge veje er lige interessante og der er god tid til afslapning og hygge undervejs. Naturligvis er der lidt mere "fritid" når man sejler fra Yichang til Chongqing.

Sejler man fra Yichang til Chongqing varer turen 5 dage og 4 nætter. Reelt sejler man 3 hele dage, idet første og sidste dag typisk foregår i havnen.

Sejler man fra Chongqing til Yichang varer turen 4 dage og 3 nætter. Her sejler man en anelse hurtigere end opstrøms, og der er typisk 2-2½ reelle sejldage plus lidt sejlads om natten.

De moderne krydstogt-rederier vi benytter, planlægger sejladsen sådan at man får mest muligt ud af turen og udflugterne på de smukkeste steder.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/mexico/mexico-city/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.