Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Dubrovnik

På Adriaterhavets kyst i det sydlige Kroatien ligger Dubrovnik, som er en perle af historie og skønhed. Her er bugter, strande, stejle klipper og tætte skovområder. Det mest imponerende er dog Dubrovniks imponerende middelalderarkitektur på en baggrund af smukt middelhavslandskab.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Gyldne tider

Dubrovniks gyldne fortid skyldes først og fremmest byens fremragende beliggenhed, som gjorde det muligt at opbygge en stærk økonomi, hovedsageligt baseret på søfart og handel.

Når skibene sejlede i Adriaterhavet, var Dubrovnik den første beskyttede havn på søvejen fra øst til vest. Sammen med Venedig og Ancona var Dubrovnik gennem århundreder en af de mest betydningsfulde havne i området.

Byen er omkranset af et fæstningsanlæg fra det 13. århundrede og gennem århundreder var Dubrovnik en selvstændig republik og den eneste magtfaktor i området, der var i stand til at give venezianerne konkurrence til stregen. Gå en tur i den gamle bydel og mærk stemningen fra tidligere tider, mens I spiser en lækker hjemmelavet is.
Kroatisk cafeliv

Kroatisk cafeliv

Hvis I har lyst til at sidde på en cafe og se på mennesker, kan I lige så godt nyde en god kop kaffe eller en cocktail imens. Der er et væld af fortovscafeer i Dubrovnik, og I kan sætte jer ved havnefronten eller ud til et af byens torve og prøve internationale drinks eller en kold lokal kroatisk øl, fx af mærket Karlovacko.

Havn

Havn
Krydstogtskibene lægger til ved to forskellige moler. De fleste større skibe lægger dog til i havnen Gruz, som ligger i en forstad til Dubrovnik. Mindre fartøjer får lov til at kaste anker ud for den gamle havn og herfra sejles gæsterne lige i hjertet af den gamle by.

Klima

Dubrovnik ligger på grænsen mellem det fugtige subtropiske klima og middelhavsklimaet. Her er varme, tørre somre og milde, våde vintre. Buravinden blæser koldt ned ad Adriaterhavskysten mellem oktober og april.

I juli og august kommer temperaturen ofte helt op på 28 grader og om foråret og efteråret når den op på ca. 20 grader.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/nova-scotia/halifax/halifax-marriott-harbourfront.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.