Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Dubrovnik

Læs mere om rejser til Dubrovnik

Nem og afslappende kør-selv-ferie til Dubrovnik
Rejsetips indsendt af:
Mogens Andersen
4390 Vipperød
11. juli 2012

Nem og afslappende kør-selv-ferie til Dubrovnik

En bilferie til Kroatien byder på smuk natur, krystalklart vand, smukke romantiske byer og en masse andre oplevelser for hele familien, men hvis turen går helt til Sydkroatien til perlen Dubrovnik, så afskrækker køreturen de fleste.

Mange danskere har fundet ud af, at Kroatien byder på rigtig mange ferieoplevelser for hele familien, så derfor er det helt almindeligt at se danske nummerplader på bilerne, hvis man tager en tur til Istrien eller til den nordlige del af Kvarner Bugten. Men Kroatien er et rigtig langt land, så kommer man syd for Split og videre ned mod den Kroatiske perle Dubrovnik, så er der langt mellem de danske bilturister, for køreturen er lige blevet forlænget med yderligere 600 kilometer på en ret lille og langsommelig vej– og man skal jo også hjem igen.

Tjekker man diverse rejse hjemmesider inklusiv FDMs, så bliver Dubrovnik anbefalet i høje toner, for der er rigtig meget at se i byen, samtidig med at området omkring byen ligger op til både aktiv ferie, men også afslapning og badeferie. Og som det fremgår af blandt andet FDMs hjemmeside, så er der masser af gode hoteller og campingplader til rimelige priser. Men på grund af den lange køretur i Kroatien, så bliver det nærliggende, at veksle bilturen til en flyrejse kombineret med lokal billeje.
En sejltur man aldrig glemmer

En sejltur man aldrig glemmer

Det er ikke nødvendigt at afskrive turen med egen bil til Sydkroatien, for det er muligt at sejle hele turen fra Rijeka i nord til Split eller Dubrovnik i syd. Det er færgeselskabet Jadrolinija, som har en ældre færge, der sejler turen i sommermånederne. Det skal lige siges, at det er nødvendigt at booke sejlturen for forhånd, for det er en populær færgerute blandt kroater og andre turister. Men færgebilletten kan bestilles på nettet, hvor man både kan bestille plads til bil, overnatning i kahyt samt måltiderne ombord.

Selve sejlturen er en stor oplevelse i sig selv. Lige fra man kommer til færgehavnen i Rijeka og ser den gamle færge, som ligner de gamle Bornholmerbåde på en prik, til man sidder i sommervarmen på øverste dæk og kigger ud over de mange øer, som ligger med korte mellemrum langs den kroatiske kyst.

Selve sejlturen tager næsten 24 timer og man skal være i Rijeka i god tid før afgangen. Det skyldes, at det tager to – tre timer at få bilerne ombord på færgen. Aldrig har vi oplevet en færge blive pakke så tæt med biler. I vores tilfælde oplevede vi, at bilen blev målt tre gange af søfolk med flere og flere striber på skuldrene, inden vi fik besked på at køre om bord. Bilen skulle så bakkes ind, og der måtte ikke køres over befæstigelsesbeslagene på færgedækket eller under lysstofrørene i loftet, får så ville bilen blive kilet fast. Vi overvejede også at lukke luft ud af bildækkene, for at give et par centimeter mere plads i højden, men det blev lykkeligvis ikke nødvendigt. Efter en fuldendt parkering, kunne familien begive sig op på øverste dæk og opleve udsejlingen fra Rijeka, som den aften blev suppleret med en fantastisk smuk solnedgang. Det var svært at forlade øverste dæk, men vi havde jo bestilt aftensmad hjemmefra, så vi entrede restauranten, som hensatte os i et tidsbillede fra 60’erne. Væggene var i ægte mørkt højglas træ, der var masser af levede blomster og billederne på væggene samt det øvrige inventar passede fuldstændig ind i en film med omkring 50 år på bagen. Det var meget fascinerende.

Vi forventede os ikke så meget af den forudbestilte middag, og fortrød at vi ikke bare havde satset på a la carte menukortet, som så ret lækkert ud. Men den frygt blev hurtigt gjort til skamme, for vores ”færgemad” var en lækker fire retters menu, som sagtens står mål med middagen på en god dansk restaurant.

Efter middagen var det retur til øverste dæk og nyde aftenvarmen og mærke mørket lægge sig omkring os. Vi kunne sidde og se ind mod land og se alle lysene i de små byer, som er på øerne og ved kystlinien på fastlandet.

Ud på natten var det dog slut med vand- og stjernekikkeriet, så der gik turen ned i kahytten, som fint nok var udstyret med eget toilet og bad samt aircondition.
Blandt hundredvis af øer

Blandt hundredvis af øer

Den efterfølgende dag, var soldækket det perfekte opholdssted. Der var konstant noget at se på, for vi passerede hele tiden småøer, og færgen lagde til fire gange, første gang i Split på fastlandet og efterfølgende i små havne på øer, som vi passerede. Hver gang var det lidt sjovt at følge af- og pålæsningen af biler, for kunsten var hele tiden at få bilerne placeret, så det passede med hvem som skulle af og på i næste havn.

Det var en utrolig smuk sejltur, hvilket betyder, at den sagtens kan stå mål med eksempelvis sejlturen fra Stockholm til Helsingfors eller sejlturen i New Zealand, når man sejler mellem nord- og sydøen. Sejlture, som ofte betegnes, som nogle af verdens smukkeste.

Det var heller ikke en speciel dyr sejltur, hvis man måler den op mod en biltur på 600 km., hvor der også skal spises og overnattes. Ydermere får man en sejltur i Kroatiens ørige, så man kan spare en tur på vandet med en af de mange turistbåde, der hver dag sejler ud fra Dubrovnik.

Skulle der være læsere, som mener at køreturen langs kysten Rijeka – Dubrovnik er blandt Europas og verdens flotteste, så glædede vi os over, at vi kun havde booket færgeturen til nedturen, og kunne nyde hjemturen på kystvejen med udsigt over det smukke hav, de mange øer og hyggelige små byer. En tur, som næppe havde været helt så interessant, hvis vi allerede havde kørt samme strækning på turen til Dubrovnik.

Læs mere og book sejlturen på www.jadrolinija.hr
Nem og afslappende kør-selv-ferie til Dubrovnik

Kommentarer til rejsetippet om Dubrovnik

færge - priser

07/08 2012 Mogens Andersen
Fandt lige prislisten på turen Rijeka - Dubrovnik. Den ligger på www.jadrolinija.hr - priser - kystlinien. Eksempelvis kan jeg se at bilen koster 90 euro, kahyt 2 pers. 91 euro pr. pers. og der er også priser på middag og morgenmad. Der er også on-line booking, så du har alt klart til du står på havnen i Rijeka.
Og det bedste er - turen er flottere i virkelighedens verden, end det jeg har kunnet beskrive. En tur du aldrig glemmer.

Pris

05/08 2012 Ellen
Ville egentlig gerne høre hvad prisen er ,syntes ikke jeg kan se det på færgeselskabets hjemmeside

Ferie

05/08 2012 Ellen
Tak for en fantastisk god beretning , den må prøves næste år :)

Kroatien og kør selv ferie

12/07 2012 Peter skovgaard
Tak for tippet, jeg ahr været i kroatien flere gange, med bil og fly, næste gang prøver jeg nok færgen de sidste km. derudover er jeg blevet inspireret af ferie i kroatien til ferie i Kroatien.

Vh
peter
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Dubrovnik

Hoteller i Dubrovnik
Rejser til Dubrovnik
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/rejsetilbud/paaske/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.