Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kroatien

 • 6 lande på 12 dage.

  (Bedømt af 3 personer)
  13.12.16: Ole Thomsen
  Vi tog på en busrundtur til balkanlandene for at se om det var lande som vi senere selv kunne besøge med vores egen bil.
  Rejsen foregik i maj måned 2016.
  Se hele rejsetippet
 • Skønne Kroatien

  16.08.15: Ingrid Boysen Underbjerg
  I sommeren 2015 var vi fem afsted ( to voksne og børn på 12 og 19) til Trogir. Vi boede i en lejlighed i en villa med pool og kun 100 m til havet.
  Se hele rejsetippet
 • Split - kultur og natur kombi

  (Bedømt af 1 person)
  05.08.14: BW
  En veninde og jeg tilbragte i starten af april fem dage i Split. Flyveturen til Split fra København er overkommelig; kun to timer og et kvarter og både SAS og Norwegian har direkte flyvninger.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kroatien

Ferie i Kroatien
Rejsetips indsendt af:
Thomas Thomsen
Thieusies/ Tappernøje
8. aug. 2011

Ferie i Kroatien

Ferie i Kroatien

Kroatien er et dejligt sted at være på ferie

Af en dejlig oplevelse skal jeg anbefale et besøg i Brijuni naturpark (http://en.wikipedia.org/wiki/Brijuni) som man bør booke via kroatisk turist kontor, med afgang fra Fazana havn, så man ikke falder i fælden og hopper på en af de mange udbydere der, som det viser sig kun sejler rundt om disse utrolige flotte øer .
Med den anbefalede tur kommer man til hovedøen hvor Tito (tidligere jugoslavisk præsident) havde sit sommer hus og en dyrepark. Man modtages af guider, der står klar til, på engelsk tysk eller kroatisk at tage en med på en tur igennem historien og fortæller alt hvad der er værd at vide bla. Titos Cadillac (se billede) som man kan bestille en køretur i, pris 5000 kr, ellers bliver man transporteret rundt i et lille tog hvor der guides undervejs. Det er også muligt at leje en golfvogn som man kan udforske øen på egen hånd (husk badetøj) Spørg guiden for yderligere oplysninger.

Som et kuriosum er Dronning Magrethe at finde på billede sammen med Tito. Dette billede kan ses i det lille, men spændende museum der ligeledes findes på øen.
Ferie i Kroatien

Efter en sådan tur ville vi finde et dejligt sted at spise og heldigvis havde vores datter spottet en lokal restaurant i byen Vodnjan, hvor vi, efter at have spurt krofar hvad man typisk spiser som kroat når man går i byen anbefalede han denne udsøgte dejlige menu bestående af forret: istarka tørret skinke, ost med trøfler ,olivenpasta med paletta, frisk brød, til hovedret fik vi dels bøf (okse) med sort trøffelsovs, bagte salt kartofler, stuvet rucolasalat og svinemørbrad med årstidens og egnens krydderier. Da desserten skulle smages bød muligheden sig for dejlige hjemmebagte kager (af moderen i huset), specielt mandel kage er at foretrække. (krofatter taler engelsk , tysk og italiensk udover sit modersmål).
Ferie i Kroatien

Inden vi forlod etablissementet skulle vi have en hjemmebagt småkage med på vejen. Alle tiders oplevelse som varmt kan anbefales, og så var prisen i bund.

Af andre spisesteder kan anbefales fiskerestauranten i Krinica luka, hvor man efter at have kørt ad bjergveje havner i et uspoleret lille havne miljø hvor denne specielle fiskerestaurant ligger , med udsigt over den idylliske lille havn. Dejlig perle som ikke er overrendt af turister.

Dette blot en lille ferie oplevelse som vi vil dele med andre, der således kan nyde godt af ovenstående forslag og oplevelser.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kroatien

Ferieboliger i Kroatien
Rejser til Kroatien
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/kroatien/ferie-i-kroatien.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.