Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kroatien

 • 6 lande på 12 dage.

  (Bedømt af 3 personer)
  13.12.16: Ole Thomsen
  Vi tog på en busrundtur til balkanlandene for at se om det var lande som vi senere selv kunne besøge med vores egen bil.
  Rejsen foregik i maj måned 2016.
  Se hele rejsetippet
 • Skønne Kroatien

  16.08.15: Ingrid Boysen Underbjerg
  I sommeren 2015 var vi fem afsted ( to voksne og børn på 12 og 19) til Trogir. Vi boede i en lejlighed i en villa med pool og kun 100 m til havet.
  Se hele rejsetippet
 • Split - kultur og natur kombi

  (Bedømt af 1 person)
  05.08.14: BW
  En veninde og jeg tilbragte i starten af april fem dage i Split. Flyveturen til Split fra København er overkommelig; kun to timer og et kvarter og både SAS og Norwegian har direkte flyvninger.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kroatien

Rejsetips af samme forfatter

Udkigspost ved indgangen til Baska
Rejsetips indsendt af:
Hanne Lauritzen
Hedehusene
4. jan. 2009

Ferie ved det klareste vand med geder på vejen

På rejse til Kroatien for tredje gang. Efter 2 gange på Istrien går turen til øen Krk. Det blev en ferie med ro og afslapning fra hverdagen, badning i det klareste blå vand, larm og hurlemhej og dejlig mad.
Udsigt fra vores balkon
Udsigt fra vores balkon

Vi kommer til Krk

Efter en sej tur gennem Slovenien og Kroatien kører vi endelig over broen til Krk. Har kigget på satelitbilleder og set øen er gold syd på og det er da også min første tanke, da vi har kørt lidt. Hvordan i alverden skal vi få 14 dage til at gå på denne Gudsforladte ø? Tankerne sendes til Istrien. Det tager næsten 1 time at køre de 40 km nedover øen, men vejene var ved at blive lavet bedre! Da vi når Baska, er der andet end oliventræer og stengærder - jubii. Der går faktisk mange mennesker i badetøj. Finder hotellet, hvor vi skal have nøglen, det skulle vi bare ikke alligevel, vi skulle gå direkte til Baska Apartments. Vi går gennem døren til det nybyggede lejlighedskompleks. Wow - er det her vi skal bo - kan næsten ikke tro det ... Der er dejlig køligt, flotte møbler og vi bliver bedt om at tage plads ved skrivebordet. Meget høfligt personale. Vi får nøglen og får besked på at køre bilen hen foran døren, hvor en "bellboy" vil tage sig af vores bagage. OK ... efter 20 år på campingpladser i mobilhomes, hvor vildt er det så at blive vartet op? Vi kommer op til vores lejlighed, åbner døren, hvor en "duft" af helt nyt slår os i møde. Åbner døren til et fint badeværelse, nøj ..., åbner døren til et kæmpe soveværelse med en seng så stor, som vi aldrig har set! Ikke nok med det, der er en glasvæg ind til et kæmpe badeværelse med dobbeltvask, badekar med "stjernehimmel", brusekabine og dør til toilettet. Der hænger to lækre badekåber - mhmm, hvor jeg glæder mig. Sminkebord og fladskærm. I stuen er der sofaer, køkkenvæg, spisebord og endnu en fladskærm. Vi slår dørene op til terrassen og mødes af den skønneste udsigt, vi nogensinde har boet ud til. View over bugten. Afstanden til stranden er blot adskilt af en gågade, hvor der er "travlhed", og som viser sig at være der man går tur, spiser og hygger sig både dag og aften. Vi bliver nødt til at ringe hjem og fortælle, hvor skønt her er.
Kirken vi kan se fra vores balkon - vi bor nede i bugten
Kirken vi kan se fra vores balkon - vi bor nede i bugten

Dagene går

De første dage gider vi ikke køre nogen steder, men nyder strand og balkon. Stranden er meget smal og det er småsten. Man behøver ikke have badesko på i vandet som på Istrien, for der er sandbund. Vandet bliver hurtigt dybt, så der skal passes på badende børn. Vi nyder at flyde på luftmadras, for der er meget varmt. Der er "kamp" om pladserne på stranden og aldrig har vi før ligget så tæt - det er "fluepapir" i bogstaveligste forstand. Der bliver sat liggestole og lagt håndklæder allerede kl. 8 om morgenen og der er næsten garanti for at træde på håndklæder, når man skal i vandet. Vi synes det er dejligt alligevel ... Det er dejligt at det kun tager 2 minutter at gå op til lejligheden.

Vi nyder også balkonen og jeg får læst 3 bøger på en uge.

Efter nogle dage trænger vi til at se noget andet og kører til byen Krk. Det er jo også "bare" en by med en gammel del, ligesom Baska, men Krk er lidt større. Vi trasker rundt i den gamle bydel og nyder øl og kaffe undervejs. Spiser middag i Krk, men vi synes restauranterne er bedre "hjemme" i Baska. På vejen hjem må vi stoppe på hovedvejen (den eneste vej der går gennem øen), fordi en flok geder og får går og hygger sig på vejen. Bliver nervøs ved tanken om, at vi senere på ugen skal til Trieste og hente vores datter og hvor vi skal køre tilbage til Baska om natten - hvad nu hvis vi kører ind i en ged?

Vi besøger en anden større by, som producerer vin. Går rundt i gaderne, der bliver smallere og smallere for til sidst at ende i en privat have. Vi møder konen som på tysk siger, at vejen er blind.

En sen eftermiddag SKAL vi gå op til den kirke vi kan se fra vores balkon. Vi starter turen og har godt med vand med. Vi går forkert, fordi vi "snupper" et hjørne i starten, så vi ser ikke vi bare skal gå lige ud. Det gør turen noget længere, men vi får os kæmpet op ad de snoede veje, mig bagerst og godt pustende for det er varmt. Der er en fantastisk udsigt. Der er billeder af de døde på gravstenene og der er plastic blomster alle vegne. Gravstenene er fine og nogen af dem ligger i lag. Nedturen går hurtigere og lettere. Der er nogen der "snyder" og kører i bil derop.

Da det tager næsten en time at komme ud fra øen, er vi kun ude den ene gang, hvor vi er i Trieste. Det begrænser seværdighederne, men der er rig mulighed for både gåture og sejlture mellem øerne.
Vi får Krk-burger på gågaden
Vi får Krk-burger på gågaden

Mad og drikke

Første aften finder vi en restaurant, hvor der ligger en båd ud for (nr. 2 fra lejligheden, hvor der er kurvemøbler). Vi får en snak med tjeneren, jo han kender godt Danmark, det var os der kom til EM i stedet for Jugoslavien og så vandt vi ovenikøbet. Vi får rigtig dejlig mad, superflot anrettet og til priser, som for os stadig er billige. Fx koster en øl på restaurant stadig kun ca. 15 kr. og en flaske vin, der er produceret i begrænsede mængder lokalt på øen, koster lidt over 100 kr. Chateaubrian til to for ca. 250 kr. Vi prøver nogen forskellige restauranter. Et sted vil vi gerne have lam, som Krk er kendt for. Desværre var det ikke helt den oplevelse vi havde håbet på. Vi finder hurtigt ud af, at det meget er det samme alle restauranter har på kortet, men de to nede på gågaden med kurvemøbler er klart de bedste. Vi oplever fin service og ægte glæde ved at kunne kende os igen i restauranten med båden. På denne restaurant skrives bestillingen ikke ned - den huskes og det er lige gyldigt om man er to eller 10!

En Krk-burger og en øl koster blot 30 kr. på gågaden, og det prøvede vi et par gange til frokost.

Tak for denne gang

Vi havde en rigtig dejlig ferie, hvor vi fik slappet helt af. Vi boede virkelig godt i Baska Apartments. Personalet var meget hjælpsomt, og en dag, hvor jeg havde "gemt" morgenopvasken til frokost, var der vasket op da vi kom fra stranden. Fin service. Baska er et familiested, men der skal passes på ved stranden, da vandet hurtigt er dybt. Eneste minus er at vejen dertil er lang og langsommelig, så vi "orkede" ikke rigtigt at tage ud på store ture på fastlandet. MEN batterierne blev ladet op og det er jo det vi har brug for ferie for at få ...

Kommentarer til rejsetips om Kroatien

Kroatien

16/01 2010 Karen Nielsen
Fin og læseværdig beskrivelse
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kroatien

Ferieboliger i Kroatien
Rejser til Kroatien
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/kina/beijing/kina-paa-egen-haand-med-guide.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.