Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kom udhvilet frem til Istrien - bestil en god og billig overnatning

Rejser til Istrien

Pak bilen og kør på sommerferie til Kroatiens nordlige halvdel, Istrien. Oplev Adriaterhavets bølger, idylliske, gamle fæstningsbyer og uspoleret natur. På en kør-selv-ferie til Istrien bliver du budt velkommen med et varmt smil og de lokale deler gerne halvøens herligheder med dig. Du kan også flyve til Pula eller Zagreb, leje en bil som står klar til dig i lufthavnen og køre ud på eventyr. Vores store udvalg af ferieboliger er base for oplevelser i området. Bestil din kør-selv-ferie til Istrien i dag.

Istrien - et væld af oplevelser

Skønne byer langs Istriens kyst

Skønne byer langs Istriens kyst
Når du rejser til halvøen Istrien i det nordlige Kroatien bliver du vidne til Adriaterhavets bølger, der kærtegner den smukke kyststrækning med idylliske byer som fx Umag, Poreč, Rovinj og Pula. Istrien byder også på en blændende skønhed, gamle fæstningsbyer, historie og uspoleret natur.

Og de lokale deler gerne halvøens herligheder med dig, når du rejser hertil. Du bliver budt velkommen med et varmt smil eller med et nysgerrigt blik bag et skævt lille vindue.

Adriaterhavet med det krystalklare lune havvand lokker dig til en dukkert, snorkelture, dykning og meget mere. Indlandet er ideelt til cykel- og vandreture samt klatring. Lejer du en af vores udvalgte ferieboliger eller hoteller i Istrien er du sikker på at få en super dejlig ferieoplevelse uanset, om du rejser alene, som par eller med børn.

Lev livet på havnen i Umag

Den lille havn i Umag
Rejser du til Umag i Istrien finder du en skøn lille kystby, der ligger omgivet af vinmarker og pinjeskove tæt på den italienske grænse.

Gå en tur på den livlige havn med et væld af forretninger, restauranter og caféer. Slap af og nyd en kop kaffe eller et køligt glas vin, mens du studerer havnelivet. Du kan også dase dagen lang på den fristende 2 km lange stenstrand.

Trænger du til action, er der masser af vandsportsaktiviteter. Kommer du i august, kan du måske finde en billet til den store ATP tennisturnering. Umag blev til under romerne og gemmer på mange historiske minder.

På den lille halvø finder du den gamle bydel med smukke velbevarede stenhuse, der har været stille tilskuere til mere end 500 års historie. De smalle veje snor sig mellem husene med små butikker og hyggelige caféer. Barokkirken Skt. Maria fra 1700-tallet ligger på torvet og sætter sit præg på byens silhuet.
Stemning i Istrien

Poreč - her summer af liv

Poreč er en af de mest populære byer i Istrien. Gå fx en tur i den gamle fotogene bydel, hvor det summer af liv med talrige caféer, konditorier, restauranter, barer og butikker. Lokale kunstnere udstiller i små gallerier, så her finder du måske en god souvenir. På hovedgaden i Poreč ligger de venetianske huse, der nærmest skriger på at blive fotograferet. Når du rejser til Poreč bør du også se Euprasius-basilikaen, der indeholder en kirke, kapeller og en idyllisk atriumgård. Om sommeren danner den rammen om koncerter og mange andre former for underholdning.
 

Rovinj - Istriens mest romantiske by

Rejser du til Istrien må du ikke snyde dig selv for kystbyen Rovinj, der emmer af romantik. Vandrer du i den gamle bydel, kommer du gennem små snævre gader med slidte men farverige facader og smukke pladser. Mange kunstnere bliver inspireret af de smukke omgivelser i Rovinj og du forstår hurtigt hvorfor.

Den fotogene katedral Skt. Euphemia med det 60 meter høje klokketårn er byens ubestridte varetegn. Udsigten herfra er ganske enkelt enestående. Havnen er dejlig livlig og et yndet mål for lystsejlere. Rovinj bugner desuden af trendy forretninger og lækre restauranter i alle prislejer.
Lystbådehavn langs Istriens kyst

Vrsar – havnen summer af liv

Forestil dig en smuk gammel fiskerlandsby fra middelalderen med kirker og andre seværdigheder. Så har du allerede et godt billede af, hvad der venter dig, når du rejser til Vrsar i Istrien. Vrsar ligger flot højt over bugten med kirken som byens kendetegn. Du har en fantastisk udsigt over området.

For foden af Vrsar ligger havnen, der er beskyttet af flere småøer lige uden for bugten. Havnen tiltrækker elegante lystbåde, der vipper i takt med bølgernes rolige rytme. Du kan spise et nyt sted hver aften langs havnepromenaden på en af de mange indbydende restauranter eller caféer. De populære stenstrande lokker dig med det krystalklare vand.
 

Pula på Istriens sydspids

På sydspidsen af Istrien finder du Pula, der ligger smukt ud til kysten og omgivet af bjerge. Rejser du til Pula, den største by i Istrien, finder du også en gammel by med næsten 3000 års historie, der på samme tid er en moderne universitetsby med masser af puls og dynamik. Byens og måske hele Istriens vartegn er det enestående romerske amfiteater. Tidligere var det vidne til drabelige gladiatorkampe. I dag bliver det brugt det til store kulturelle arrangementer som fx koncerter, operaer og film-festivaler.
Den lille by Fažena i Istrien

Brijuni nationalpark – Titos sommerresidens

Tæt på Pula og Fažena ligger den frodige, skovklædte Brijuni nationalpark. Tidligere var det sommerresidens for præsident Tito, der indførte flere forskellige dyrearter til øerne. I dag kan du tage en færge fra Fažana, der ligger lige nord for Pula, og besøge to af de største øer. Det er oplagt at leje en cykel. På den måde kan du nemt og bekvemt komme rundt og se de fleste seværdigheder. Når du rejser til Brijuni nationalpark kan du også besøge museet, der fortæller om øernes omskiftelige historie, der går helt tilbage til romertiden.
 

Fažena - porten til Brijuni nationalpark

Lidt nord for Pula finder du den lille charmerende by, Fažena, der har stolte traditioner inden for fiskeri. I dag er byen mest kendt for færgeruten til Brijuni Nationalpark. Der er en lille strandpromenade, små restauranter og hyggelige gader. FDM travel kan hjælpe dig med overnatning i Bi Village, kun 2 km fra Fažena, hvor du finder en skøn strand og masser af aktiviteter.
 

Rabac i vandets tegn …

Rejser du til Istrien for at finde en lille hyggelig by med masser af aktiviteter? Så er Rabac på østsiden af Istrien lige stedet for dig. Rabac er nemlig en vidunderlig fiskerlandsby med små krogede gader, charmerende caféer og restauranter. Strandene lokker dig med dejlig afslapning og alle former for vandsportsaktiviteter. Du kan fx surfe, snorkle, dykke eller komme på bådture.
Fæstningsby i Istrien

Fæstningsbyer med sjæl

Ud over alle de skønne byer langs kysten, er Istrien specielt kendt for sine unikke fæstningsbyer. Stort set alle byer blev bygget som fæstningsbyer med en beskyttende bymur af istrierne. De blev senere forstærket gennem middelalderen og romertiden. Tager du en gåtur gennem byerne, bliver du ført på en rejse tilbage i tiden.

Når du rejser til Istrien, kan du leje en bil gennem FDM travel og tage på opdagelse i indlandet, hvor du finder snesevis af fæstningsbyer, der ofte ligger højt oppe på en klippetop og spejder ud over området. I flere af byerne kan du stadig se spor af de gamle bymure og tårne. Nogle er blevet forladt, mens andre har været beboet uafbrudt gennem 3000 år.
 

Kvarner-bugten – Europas største

Rejser du til Istrien, er du også tæt på Europas største skærgård med mere end 1000 øer. Ser du øerne fra fastlandet, synes du måske de virker golde og ugæstfri. Lad dig endelig ikke snyde, for øerne gemmer på en overdådig grøn og frodighed natur. Du oplever også en skøn maritim stemning i de mange fiskerlandsbyer langs fastlandets kyst. Hvis du dertil lægger levn fra en begivenhedsrig historie, så har du et sandt overflødighedshorn af oplevelser i Istrien.

Billeje i Istrien

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Istrien. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Istrien. Ønsker du at leje bil i en anden kroatisk by? Læs mere om billeje i Kroatien.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/vi-elsker-berlin-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.