Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Split

Læs mere om rejser til Split

Split - kultur og natur kombi
Rejsetips indsendt af:
BW
København
5. aug. 2014

Split - kultur og natur kombi

En veninde og jeg tilbragte i starten af april fem dage i Split. Flyveturen til Split fra København er overkommelig; kun to timer og et kvarter og både SAS og Norwegian har direkte flyvninger.
Vi boede på et hotel midt i den gamle by, og det kan klart anbefales, at finde et hotel i det område, så man er tæt på bylivet.
Promenaden og den gamle by.
Promenaden og den gamle by.

Den gamle by

Den gamle by i Split er UNESCO verdensnaturarv og det kan man godt forstå, når man ser det flotte gamle paladsområde, som i dag er blevet til en hyggelig del af byen. Vi tog en guidet tur med One Penny Walking Tours. De afvikles hver anden time i sommerhalvåret og tager to timer. De starter ved turistinformationen og det høje kirketårn i den gamle by. Man betaler en euro for deltagelse og kan derefter betale guiden det man synes turen var værd. Det er en tur, der klart kan anbefales.
Der er også mulighed for at komme op i klokketårnet og få en fantastisk udsigt ud over byen. Det kan dog ikke anbefales for folk der lider af højdeskræk, da trapperne er meget stejle, gelænderet lavt og der kan ses ned gennem gulv og trapper hele vejen op.

Uden for den gamle by er anlagt en relativt ny havnepromenade som er fyldt med hyggelige cafeer. Det er det perfekte sted at lave et eftermiddagsstop og få en kop kaffe.
Udsigt fra toppen af Marjan.
Udsigt fra toppen af Marjan.

Segway tur

Ved Split by findes også Marjan halvøen som har en meget smuk kystlinje og flot udsigt ud over Split by. Gåturen til toppen af Marjan kan godt bliver et heldagsprojekt og vi valgte derfor i stedet at kaste os ud i en Segway tur til toppen. Ingen af os havde prøvet at køre Segway før, men vi fik en kort introduktion på havnepromenaden og kunne derefter tage af sted mod toppen med vores guide. Personligt synes jeg ikke at udsigten fra toppen ville være turen værd, men naturen på vejen er fantastisk.

Vores Segway guide frarådede at besøge Split i juli og august, da den periode er meget varm og de store krydstogtskibe bringer rigtig mange mennesker til byen, så det nærmest er umuligt at komme rundt i byen.
Vandfald i Krka nationalpark.
Vandfald i Krka nationalpark.

Krka nationalpark

Der er mulighed for at lave en lang række ture til forskellige nationalparker ud af Split. På dette punkt, er årstiden dog afgørende for, hvad der er muligt. Under vores besøg i april, blev der ikke afviklet ture til vands og på land kun hvis mindst fire personer tilmeldte sig. Vi valgte at forsøge os med Krka nationalpark, da det ligger cirka 2,5 timers bustur fra Split og flere forskellige selskaber arrangere ture derud.

Parken er smuk og der er anlagt stier så det er nemt at komme rundt og få set en stor del af parken på et dagsbesøg.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Split

Hoteller i Split
Rejser til Split
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/nova-scotia/halifax/cambridge-suites-hotel-halifax.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.