Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Zagreb

Tag på hyggelig storbyferie i den kroatiske hovedstad Zagreb. I Zagreb finder du atmosfærefyldte snævre gader, historiske bygninger og spændende restauranter. Bestil din rejse til Zagreb her, så vælger du blandt billige fly og gode, centrale hoteller.
Du kan også vælge at flyve til Zagreb, leje en bil og køre gennem Kroatiens afvekslende natur til den smukke kyststrækning.

Zagreb – en overset hovedstad

Den gamle kabelbane i Zagreb
Zagreb er helt perfekt til en hyggelig storbyferie, så det er en skam at byen er så forholdsvis overset. Rejser du til Zagreb, kommer du til en historisk centraleuropæisk by, hvor centrum næsten står som i middelalderen.

Det er specielt bydelene Kaptol og Gradec, der gemmer på masser af historie, atmosfærefyldte snævre gader, livligt cafeliv og god shopping. I gadelivet møder du gamle vejrbidte ansigter, der nærmest fortæller en hel historie, og de hippe unge, der er ved at overtage gadebilledet.

De grønne oaser i Zagreb
Der er flere parker rundt om i Zagreb. ”Den grønne Hestesko” blev udformet af ingeniører i 1800-tallet. Den består af flere smukke og idylliske parkanlæg samt flotte bastante bygninger, der fx huser museer, det mondæne Hotel Regent og Nationalteateret.

 
Sankt Markus Kirken i Zagrab

Gradec – panoramaudsigt og middelalderstemning

Det er en god ide at starte med bydelen Gradec, når du rejser til Zagreb. Tag fx den gamle kabelbanen til toppen, og du bliver belønnet med en panoramaudsigt over Zagreb. Du kan også fortsætte til toppen af Lotrščak Tårnet. Der er et lille galleri på toppen og en endnu bedre udsigt.
 

3 ideer til dit besøg i Gradec

  • Sankt Markus Kirken er en oplevelse både udefra og indenfor. Taget er dekoreret på smukkeste vis med farverige tegl, der viser Zagrebs og Kroatiens våbenskjold. Indenfor dominerer skulpturer af billedhuggeren Ivan Meštrovič.
  • Museet for naiv kunst er et museum, der med garanti bringer smilet frem hos dig. Værkerne er farverige og meget humoristiske.
    Læs mere om Museet for naiv kunst her
  • Bymuseet Muzej Grada Zagreba præsenterer på bedste vis Zagrebs mere end 1.000 år gamle historie. På museet kan du se udviklingen fra en lille middelalderlandsby til den levende metropol Zagreb efterhånden har udviklet sig til
Tag sporvognen i Zagreb

Kaptol – det gejstlige centrum med masser af liv

Det er en herlig blanding af leben du finder i Kaptol. Nonner glider ubesværet gennem de mange turister og skoleklasser på rundvisning. På cafeer og restauranter sidder mændene udenfor og sender beundrende blikke til deutrolige smukke kvinder i Zagreb, der vimser forbi i smart designertøj, store solbriller og fyldte indkøbsposer. Kaptol er en unik oplevelse med markedspladser, den flotte katedral og ikke mindst Tkalčičeva gaden.
 

3 ting du bør se i Kaptol

  • Katedralen er det svært at komme uden om. Den må være Zagrebs varetegn med de mere end 100 meter høje tårne.
  • Dolac – markedspladsen hvor de lokale handler Vil du have et lille indblik i hverdagens Zagreb og møde de lokale, så skal du tage til markedspladsen Dolac. Her handles der med alt hvad der dyrkes og produceres i omegnen. Varerne friske og der handles på livet løs. Her har du også gode muligheder for nogle fantastiske billeder, men husk at spørge om lov.
  • Et herligt leben på Tkalčičeva gaden. Sæt dig på en af de talrige cafeer og følg med i det farverige leben. Flere beskriver gaden som en catwalk der aldrig stopper. Det kan der være noget om, men bedøm det selv…

Kroatien – slipset hjemland

Vidste du at slipset stammer fra Kroatien? Du kan købe slips de fleste steder i Zagreb, men de fineste slips køber du i Boutique Croata (Kaptiol 13). De er håndlavede i begrænset antal, så her kan du få en helt unik og brugbar souvenir med hjem fra Zagreb.
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/fdm-travel-club-regler/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.