Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogtmenu

Tilbud på krydstogter

Krydstogt for begyndere

Rigtig mange af os tager på ferie hvert år. Men hvorfor ikke prøve noget nyt og tag på et krydstogt? Har du ikke tidligere været på et krydstogt, kan der være mange spørgsmål og uklarheder. FDM travel har lavet en guide "Krydstogt for Begyndere", hvor du får svar på de mest almindelige spørgsmål.

Hvad koster det?

Hvad koster det?
Prisen på et krydstogt varierer utroligt meget efter destination, sæson, rejselængde og serviceniveau. De billigste krydstogter starter på ca. 2000 kr. for 4 dage, hvor de dyreste kan koste helt op til 20.000 kr.
 
Bemærk, at der ud over prisen for krydstogtet, også kommer omkostninger til flybilletter, transport til og fra lufthavnen, samt evt. hotelovernatninger.

FDM travel har på denne side samlet et stort udvalg af de populæreste krydstogter i hele verden og til enhver pengepung.

Alle krydstogter på egen hånd

Hvad er inkluderet i prisen?

Hvad er inkluderet i prisen?
De fleste krydstogter tilbyder All inclusive konceptet. Det vil sige, at alle måltider samt snacks er inkluderet i prisen 24 timer i døgnet. Dette inkluderer også roomservice samt servering ved poolen.

Mad
Mange krydstogtskibe har én stor hovedrestaurant med buffet, hvor alle 3 måltider skal indtages. Uden for disse tidsrum vil der være forskellige snackbarer, der serverer fx pizza, burger, sandwich og is.

På udvalgte krydstogter vil det være muligt at spise på flere typer restauranter som fx indisk, thailandsk, italiensk osv. Dette koster dog et mindre gebyr på omkring 20-25 USD , men så kan du også vælge frit fra hele menukortet. Typisk vil service og mad være af bedre kvalitet og bør absolut prøves.

Er du vegetar eller fødevareallergiker skal du ikke frygte, at dine spisemuligheder er begrænset på et krydstogt. På alle restauranter findes der lækre alternativer og restauranternes menukort viser klart og tydeligt hvilke retter der er glutenfrie, lactosefrie eller vegetariske.

Drikkevarer
De inkluderede drikkevarer er typisk vand, lemonade, kaffe og te ad libitum, men der kan købes forskellige vine, øl og drinkspakker til hele turen. Alkoholiske drikkevarer er som regel billige at købe. Underholdning og sportsaktiviteter samt fitness er normalt inkluderet, men casino, børneklub, udflugter i land samt diverse events skal der betales for. Før afrejse vil du få information omkring alt dette.   

Hvordan betaler du ombord?

Hvordan betaler du ombord?
Et krydstogtskib er som et flydende hotel. Ved check-in afleverer du dit kreditkort som du får tilbage, og får udleveret et identifikationskort med navn, foto og kahytnummer. Dette kort vil fungere som betalingskort på skibet under hele rejsen. På udvalgte krydstogter findes der også hæveautomater. 

Den sidste aften modtager du regningen, hvor også drikkepenge er påført, hvis ikke dette er inkluderet i dit krydstogt. Du kan hele tiden holde øje med dit forbrug på dit tv i kahytten. På den måder kan du sikre dig, at det ikke løber løbsk med regningen. Alle kendte kreditkort modtages. 

Hvad koster havudsigt?

Hvad koster havudsigt?
Normalt er "fra priserne" baseret på indvendig kahyt. Men betaler du lidt mere, kan du få en udvendig kahyt med havudsigt på en af de nederste dæk. Dette er bestemt pengene værd, hvis du har tendens til søsyge. Vinduerne, eller koøjet som det hedder på sømandssprog, er store og dejlige at have på sit værelse. Det giver ferien en helt anden oplevelse, da du kan se når skibet kommer i havn de forskellige steder.

Hvis du ønsker at hæve niveauet, bør du bestille kahyt med balkon, hvor morgenmaden kan nydes mens du ser på en smuk solopgang. Denne type kahyt er også den mest populære, og bliver hurtigt udsolgt. Så bestil i god tid. 

Hvornår og hvor skal du bestille?

Bestil altid i god tid. Derved er udvalget størst, og der er flere kahyttyper at vælge imellem. Du kan finde mange informationer samt sejlruter under det valgte krydstogt. De lidt mere eksklusive krydstogter bliver hurtigt udsolgt pga. det færre antal passagerer som kan være om bord, men også fordi de er mere populære. Mange af de samme krydstogter tilbydes af rejsebureauer i hele verden, så det er ikke unormalt at bestille ca. 1 år i forvejen. Du kan bestille dit krydstogt hos FDM travel ved at ringe til os på tlf. 70 11 60 11.

Hvordan skal du klæde dig?

Hvordan skal du klæde dig?
Selvom det skal være afslappende at være på ferie, er der stadig dresscode på de fleste krydstogtskibe. Typisk gælder denne dresscode kun ved indtagelse af aftensmaden. Ellers kan du til morgenmaden og frokosten samt ved poolen og snackbaren klæde dig afslappet. I skibsavisen som du finder ombord kan dresscoden være beskrevet:

Casual: Afslappet tøj som fx t-shirt og bukser. Shorts er normalt ikke tilladt.
Elegant/Sport Casual: Lidt pænere tøj som fx lang kjole, skjorte, blazer osv. Slips er ikke påkrævet og jeans accepteres.
Informal: Jakke med eller uden slips, lange bukser og pæne lukkede sko.
Formal: Ved fx kaptajnens cocktailparty, som holdes en gang på hvert krydstogt, møder mange mænd op i smoking eller jakkesæt. Damerne forventes at have galla eller cocktaildress på samt høje sko. Mørke farver er velset.

En god tommelfingerregel: Læg mærke til hvad de andre gør, og følg din sunde fornuft. Hvad ville du selv have gjort derhjemme?

Kan du tage børnene med?

De fleste rederier som fx Royal Caribbean International tilbyder store børne poolområder, legeplads, minigolf, fodboldsbaner, børnemenuer i restauranterne og børneklub med engelsktalende personale. Derfor er det vigtigt at vælge et rederi og ikke mindst et skib, som har disse faciliteter, så alle får en uforglemmelig ferie. Nogle skibe, typisk de mere eksklusive og dyre, tilbyder ikke disse faciliteter og har nogen gange et forbud mod børn under en vis alder.

Hvordan bestiller du udflugter?

For hver destination du anløber tilbydes der et utal af udflugter på krydstogtskibene. Oftes får du udleveret et program med alle de udflugter du kan bestille, og så er det bare at sætte sig ned og få det hele til at passe sammen. Så snart du er klar til at bestille, skal du bare gå ned i receptionen og bestille dine ønskede udflugter. De vil sørge for transport samt det udstyr du evt. har brug for.

De populæreste udflugter som fx svømme med delfiner bliver hurtigt udsolgt, så husk at bestille udflugten allerede ved starten, eller bestil udflugten hjemmefra, så ikke du risikerer at gå glip af den oplevelse. Du kan også selv gå på opdagelse. Der vil næsten altid være konkurrerende selskaber med lokale guider, som står klar ved kajen og som er lidt billigere. Husk at nå tilbage til skibet i tide - de venter nemlig ikke.  

Hvordan giver du drikkepenge?

Drikkepenge er obligatorisk på de fleste krydstogtskibe i enten US dollars eller euro. Du skal påregne ca. 75-100 kr. pr. dag pr. passager, men ofte er drikkepengene allerede indberegnet i prisen. Har du valgt Royal Caribbean International, Celebrity Cruises eller Azamara Club Cruises er drikkepenge altid inkluderet i den totale pris.
Et rigtig godt råd; giv din steward eller tjener lidt drikkepenge alligevel undervejs. Det fremmer servicen og oplevelsen.

Hvad hvis du bliver syg?

Der er altid en læge og en sygeplejerske med på alle krydstogtskibene. Udgiften til en evt. konsultation er ikke inkluderet i prisen, så husk altid at tege en rejseforsikring, der vil dække udgiften.

Hvilket sprog tales der?

Hovedsproget på de fleste skibe er engelsk. På visse krydstgtskibe kan du støde på skandinavisktalende personale.

Hvor gammel skal du være?

Hvor gammel skal du være?
På mange krydstogtskibe, og især i USA, Canada og Caribien, skal du være over 21 år, med mindre du er i selskab med dine forældre eller en voksen over 25 år. Visse krydstogtskibe tillader passagerer over 18 år uden at være i følge med en voksen. Hvis du har planer om at medbringe din baby, skal den som hovedregel være fyldt 3 måneder og nogle gange også 6 måneder, før krydstogtselskabet vil acceptere dig. Gravide skal som regel være mindre end 24 uger henne for at måtte sejle. 
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sverige/stockholm/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.