Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Riga

Rejser du til Letlands hovedstad, Riga, møder du en dynamisk by, der værner om sin historie og har blikket rettet mod nye og spændende tider. Riga byder bl.a. på grønne parker, museer, kunstgallerier, smukke kirker, farverige markeder, trendy caféer, hyggelige barer og meget mere. Arkitektonisk er Riga også en sand perle. Du finder ingen andre byer med en så udpræget jugendstil, som den du møder overalt i den gamle bydel. 

Nattelivet er eksploderet de seneste år og hvert år skyder nye smarte steder op. Diskoteker, ølbarer, kasinoer og spillehaller gør deres bedste for at holde dig oppe til den lyse morgen. Når du rejser til Riga kan du også shoppe i smarte forretninger og indkøbscentre med alle de kendte mærkevarer, i små specialbutikker eller på de farverige markeder.

Riga - en by i fremdrift

Den gamle bydel – et levende museum for jugendstilen

Hyggelige smalle gader i Riga
Lad tilfældighederne råde, når du bevæger dig gennem den gamle bydel i Riga. På din vej ned ad de smalle skæve gader, bliver du mødt af mere end 150 historiske og arkitektoniske monumenter. Husk at kigge op og nyd alle de små detaljer i arkitekturen. Husk også at holde øje med de mange store og små butikker, og hold en lille pause på en af de talrige caféer og restauranter. Den gamle bydel er et must, når du rejser til Riga.

 

Grønne pletter

Rigas charmerende gamle bydel og de mange seværdigheder er pakket ind mellem flere dejlige parkanlæg og floden Daugava. De mange grønne pletter er med til at give Riga karakter. Sammen med de lokale kan du slappe af mellem store træer, farverige blomster, springvand og utallige statuer og monumenter, når du rejser til Riga.

 
Frihedsmonumentet i Riga

Frihedsmonumentet

Det 42 meter høje symbol rager godt op i landskabet. Det er et symbol, der gennem tiderne har betydet meget for letterne. Det lettiske flag vajede atter i 1988 ved monumentet, efter ca. 50 år med sovjetisk dominans. Det var startskuddet til de første demonstrationer mod regimet.
 

St. Peters Kirken med Rigas bedste udsigt

Kirkens mere end 120 meter høje tårn præger Rigas silhuet. Kirken stammer tilbage fra 1209, men er siden blevet genopbygget og restaureret utallige gange, specielt tårnet. I dag kan du komme op i tårnet, hvor der er en udsigtsplat-form. Herfra får du den måske bedste udsigt, når du rejser til Riga.
 

Til koncert i domkirken

Domkirken ligger på den store Domkirkeplads, der er et godt udgangspunkt for dine oplevelser i Riga. Om sommeren forvandles pladsen til en stor festlig ølhave. Domkirken er i flere stilarter, bl.a. gotisk og barok.

Den er enorm og har en helt fantastisk akustik. Domkirken har også et at de største orgler i Europa med mere end 6.700 piber. Det har gjort Domkirken utrolig populær til koncerter. Tjek om eventuelt om der en koncert, når du rejser til Riga.
Marked i Riga

Rådhuspladsen

Pladsen er nærmest blevet Rigas vartegn. Pladsen er omgivet af nogle af de absolut smukkeste bygninger i Riga. Flere af gavlhusene minder om dem, du finder i hansestæderne i Tyskland. Specielt de tre dominerende bygninger, som kaldes (Tre Brødre), skiller sig ud med pragtfulde facader.

 

Shopping – fra markeder til indkøbscentre

Når du rejser til Riga kan du gøre nogle gode indkøb, specielt på nogle af de mange markeder. Centralmarkedet er nok det mest kendte og det absolut største. Det ligger i nogle enorme haller, der tidligere var hangar for de store Zeppelinere (luftskibe). I dag er det et farverigt marked med blomster, grøntsager, frugt, kød og fisk. Du kan selvfølgelig også finde små specialbutikker, flotte mærkevareforretninger og store indkøbscentre. De største indkøbsgader med et varieret varesortiment er bl.a. Brīvības og Čaka.

Leder du efter mere om rejser til Riga?

Fly til Riga - Søg bedste priser på Riga flybilletter.
Hoteller i Riga - Søg blandt mange gode centrale hoteller i Riga.
Billeje i Riga - så står bilen klar, fx når du lander i lufthavnen.
Riga rejsetips - læs andre rejsendes tips og anbefalinger til byen.
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/florida/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.