Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Riga

Læs mere om rejser til Riga

Rejsetips af samme forfatter

Frilandsmuseet i Riga
Rejsetips indsendt af:
Frederiksværk
14. sept. 2009

Riga - frilandsmuseet

Frilandsmuseet (Latvian Ethnographic Open-Air Museum) blev grundlagt i 1924 og åbnet for publikum i 1932. Museet ligger ½ times buskørsel fra Riga, i et smukt område ved søen Jugla. Bussen koster ca. kr.5,- eller du kan tage en taxa, som koster ca. 80 kr.-.
Den lutherske kirke
Den lutherske kirke

Der er over 100 bygninger, som kommer fra alle de 4 landområder i Letland. Museumsområdet er meget stort og det er svært at skulle fortælle om alt. Jeg tror ikke vi har været helt ude i krogene men det er så flot.

Den lutherske kirke, fra 1704. Denne trækirke har malet motiver på loftet. Kirken er stadig i brug. I week-enden og ferier er de fleste bygninger bemandet, så man kan se, hvad man lavede af husflid i gamle dage.
Kjelds smedie!
Kjelds smedie!

Smedens dag

Jeg vil fortælle om en special dag, som kaldes ”Smedens dag”. Det er gerne 3. søndag i august men i år var det den 4. søndag. Det er samme week-end, hvor Riga afholder festival. Denne dag samles smede, mest kunstsmede, fra hele Letland og så min mand Kjeld fra Danmark. Han har flere gange deltaget i denne dag.
Udsnit af værkerne.
Udsnit af værkerne.

Hele denne dag viser deltagerne deres håndværk og iår 2009 var der 10 års jubilæum, hvor der virkelig var gjort noget ud af dagen.
Der bæres ambolt
Der bæres ambolt

Det startede med optog, anført af musikere, ved indgangen og alle går samlet op til stedet, hvor den gamle smedie ligger. Den stammer fra 1880 og opført herude i 1953. Rundt omkring stiller nu smedene deres feltesser op og publikum kan se deres kunnen. Kjeld havde taget sit værkstøj med fra Danmark og lavede små hestesko, som også kan bruges som oplukker og lavede også nøgleringe, formet som blade. Hele dagen er der underholdning. Iår var det Letlands stærke mand, Raimonds Bergmanis, som stod for underholdningen.
Sådan kan man også danse
Sådan kan man også danse

Lettisk folkedans

Ja, der var hele tiden noget at se på. Længere inde i skoven var der folkedans. Den lettiske folkedans er med sving i skørterne. Du skal virkelig være i kondi for at kunne danse som dem og mange af deres dragter og smykker er så flotte.
Et hjørne af parken
Et hjørne af parken

Det er virkelig en oplevelse at komme her på sådan en dag og selvfølgelig er det også godt at vejret er strålende solskin.

Hvis I er på ferie i Riga, er det et af de steder man skal besøge. Husk traveskoene!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Riga

Hoteller i Riga
Rejser til Riga
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.