Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Vilnius

Rejs til Vilnius og kom i stemning med en tur rundt i den gamle bydel. Slap af på en af de hyggelige cafeer eller shop i en af bydelens mange antikvitetsbutikker. Start din rundtur i byen fra den smukke katedral, og nyd Vilnius uanset hvilken årstid du rejser i. Bestil din rejse til Vilnius i Litauen hos osl, så vælger du blandt vores store udvalg af billige fly og gode, centrale hoteller.

Vilnius – en by i fremdrift

Velkommen til Litauens hovedstad

Indgang til den gamle bydel i Vilnius
Rejser du til Litauens hovedstad, Vilnius, kommer du til en af Baltikums bedst bevarede middelalderbyer. Du kan rejse til Vilnius uanset årstiden, men når festivalerne først begynder, bliver hovedstaden for alvor festlig og farverig. Gaderne fyldes af feststemte mennesker og der er levende musik overalt. 

På en vandretur gennem den gamle bydel i Vilnius møder du smukke historiske bygninger, utallige museer, caféer og hyggelige fortovsrestauranter, natklubber, antikvitetsbutikker og smarte forretninger. Trods det store udbud er området overskueligt og det meste kan du nå til fods. Du skal bare huske noget godt fodtøj, for mange af gaderne er brostensbelagte.

 

Den gamle bydel – en rejse tilbage i tiden

Når du rejser til Vilnius, bliver du forført af den gamle bydels charme og atmosfære. Efter genopbygningen står mere end 1.200 smukke gamle bygninger og venter på at blive fotograferet. Den gamle bydel er en overskuelig bydel, så glem bykortet og lad spontaniteten tage over. Du vil komme gennem små krogede gader, hvor du konstant støder på hyggelige butikker med souvenirs og lokalt håndværk. Desuden kan du ikke undgå at støde ind i utallige kirker, pladser og museer. Og måske vælger du efterfølgende at skylle oplevelserne ned på et af de mange små listige steder?
Katedralen i Vilnius

Tre på stribe - Vilnius katedralen, klokketårnet og Gerdiminos tårnet

Du har et godt udgangspunkt, hvis du starter din rundtur i Vilnius fra katedralen. Det er en monumental og meget smuk bygning, der igen i 1989 blev overbragt til katolikkerne. Ved siden af katedralen står det karakteristiske høje klokketårn og dominerer gadebilledet. Hvis du bevæger dig bagom katedralen og ind i parken, kan du gå op til Vilnius varetegn, Gerdiminos tårnet. Det ligger på en høj, hvorfra du har en enestående panoramaudsigt over Vilnius. Er du ikke nervøs for højder, har du andre muligheder for en fantastisk udsigt over Vilnius. Der er fx det mere end 300 m høje TV tårn. Du kan komme op i 165 m’s højde, hvorfra du kan nyde udsigten over en kop kaffe fra caféen Milky Way.

 

Museum of Genocide Victims – den tidligere KGB bygning

Du får en interessant, men uhyggelig oplevelse, hvis du besøger den tidligere KGB bygning med fængsel og afhøringslokaler i kælderen, når du rejser til Vilnius. Tusindvis af litauere blev afhørt og dræbt i kælderen, mens andre blev sendt til Sibirien. Det er mange af de tidligere fanger, der guider dig rundt og fortæller de uhyggelige historier om stedet.
Skt. Annæ og Bernhardinernes kirkerne

Præsidentpaladset hvor Napoleon boede

Præsidentpaladset er endnu en imponerende bygning med en smuk have og atriumgård i Vilnius. Her holder præsidenten officielt til. Gennem årene har flere kendte personligheder fra historiebøgerne brugt paladset som deres bolig. Zar Alexander 1. og Napoleon er bare to af dem.
 

Skt. Annæ og Bernhardinernes kirkerne

Kirkerne er to af de mest imponerende bygningsværker i den gamle bydel i Vilnius. Træder du inden for bliver oplevelsen bestemt ikke mindre. Napoleon blev selv så betaget af kirkerne, at han udbrød, at han personligt ville flytte dem til Paris. Døm selv om du er enig, når du rejser til Vilnius.

Et af de ældste universiteter i Østeuropa 
Universitet i Vilnius hører til et af Østeuropas ældste. Når du rejser til Vilnius kan du slentre rundt mellem de gamle smukke bygninger eller måske vælger du at se det indefra. Du kan også besøge det unikke gamle bibliotek, der er en oplevelse i sig selv. Det stammer tilbage fra 1570.

Restauranter, caféer og underholdning

I de seneste år er der sket en rivende udvikling i Vilnius inden for spisesteder og underholdning. I den gamle bydel finder du flere små hyggelige caféer og spisestederne er skudt op overalt. Du kan faktisk finde gastronomi fra det meste af verden og til priser, så alle kan være med. Nattelivet fejler bestemt heller ikke noget, når du rejser til Vilnius. Der er talrige barer, pubber, teatre, diskoteker og natklubber, nogle steder med levende musik. Genrerne er alt fra pop, disco, jazz, rock, rave og meget mere. Du kan sagtens have en festlig aften og danse ud til den lyse morgen, når du rejser til Vilnius.
 

Oplevelser tæt på Vilnius

Har du tiden til det, kan du også rejse på opdagelse i området tæt på Vilnius. Du kan fx se Byparken, hvor der er en kæmpe friluftsscene til de store sangfestivaler. Der er også en botanisk have. Lidt længere ude kan du opleve Gariûnai, der er en kæmpe markedsplads med alt fra tøj til biler.
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/polen/stettin/radisson-blu-szczecin.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.