Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Lufthavns-guide: Transporten og praktiske ting

Hvis man forbereder sin flyrejse så godt som muligt hjemmefra, så man kan få en god feriestart. Der er en række praktiske ting som man kan tjekke allerede hjemmefra. Nedenfor er der lidt hjælp til at forberede sin flyvning.

Forberede praktiske ting hjemmefra

Sikkerhed, håndbagage, mødetid og bagagevægt

Det er en rigtig god idé at sætte sig grundigt ind i sikkerhedsreglerne for håndbagage samt det konkrete flyselskabs regler for mødetid og bagagevægt. Jo bedre forberedt man er på sin rejse, des mere hjælper man til at mindske ventetiden.

Online check-in og afgangstider

Vi anbefaler altid vores rejsende at gøre alt, hvad man kan hjemmefra. F.eks. tjekke ind online hjemmefra, hvor man i ro og mag kan indtaste de nødvendige oplysninger og mange gange også vælge konkrete pladser i flyet. I din rejseplan som du modtager ved rejsebestilling kan du læse mere. I lufthavnen kan man så koncentrere sig om at tjekke bagagen ind. Derudover er det en god idé at tilmelde sig lufthavnenes gratis sms-services, så man modtager sms om evt. flyforsinkelser. Endelig anbefaler vi, at man møder til tiden – hverken for tidligt eller sent, da begge dele kan skabe unødige problemer.

Nedenfor kan du se links til aktuelle afgangstider og ankomsttider for nogle lufthavne.

Transport til og fra lufthavnen

Transport til lufthavnen er første del af ferien og dermed en vigtig del af rejseforberedelsen. Der er gode muligheder for at køre i bil eller med offentlig transport til landets lufthavne, hvilket bl.a. fremgår af nedenstående mini-oversigt over landets fem travleste ferie-lufthavne.

Københavns Lufthavn

Find dit fly i Københavns Lufthavn

Transport

Parkeringsanlæggene er delt op i tre zoner med hver sin farve, som henviser til pris og beliggenhed. Billigst er P15 og P17, og der er gratis transitbus mellem disse P-områder og lufthavnsterminalen. Mange vælger at parkere bilen ved en tog- eller metrostation - husk i så fald at tjekke de lokale parkeringsregler.

Fra København kører der metro direkte til terminal 3 med 4-6 minutters interval i dag- og aftentimerne og med 15-20 minutters interval om natten. Fra Nørreport Station tager det 15 minutter til lufthavnen. Der kører regionaltog til terminal 3 hvert 10. minut fra Københavns hovedbanegård. Endelig kører de københavnske busser 5A, 35 og 36 til Københavns Lufthavne samt bus 888 fra Århus og bus 999 fra Malmø.
Se mere om parkering og transport på Københavns Lufthavnes website
 

Afgangstider og apps

 

Kundeservice i Københavns Lufthavn

Information, hjælp og kontakt

Billund Lufthavn

Billund Lufthavn

Transport

Alle p-pladser er indhegnede, videoovervågede, patruljeres 24 timer i døgnet og er betalingspladser. Der er desuden rigtig gode forbindelser med offentlig transport til Billund Lufthavn. Lufthavnsbussen standser i Århus, Skanderborg og Horsens. Der kører rutebusser fra Give, Horsens, Kolding, Vejen, Esbjerg, Silkeborg og Århus til Billund Lufthavn.
Se mere om parkering og transport på Billund Lufthavns website

 

Afgangstider og apps

Aalborg Lufthavn

Der er 3400 gratis P-pladser i Aalborg Lufthavn. Hvis man kommer med tog, skal man stå af på Lindholm station. Der er desuden busforbindelser fra Aalborg centrum og fra Blokhus til Aalborg Lufthavn.

Aarhus Lufthavn

Der er mere end 1300 parkeringspladser i Aarhus Lufthavn fordelt på områderne P1, P2, P3 og P4. Parkeringsområderne patruljeres om natten og er alle betalingspladser. Der er busforbindelse mellem Aarhus banegård og Aarhus Lufthavn - turen tager cirka 50 minutter, og der samles passagerer op ved udvalgte stoppesteder undervejs. Fra Aarhus Lufthavn er der busforbindelse til Randers og Ebeltoft med busrute 212. Turen fra Randers tager cirka 60 minutter og turen fra Ebeltoft cirka 20 minutter.

Odense Lufthavn

Det er gratis at parkere ved Odense lufthavn – med mindre man ønsker at parkere i p-området med overvågning. Man kan også bestille en taxa til afhentning på Odense Banegårdscenter.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sverige/stockholm/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.