Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Luxembourg

Læs mere om rejser til Luxembourg

Rejsetips af samme forfatter

Luxembourg - en overset perle
Rejsetips indsendt af:
Rikke Pohl
Skanderborg
19. maj 2011

Luxembourg - en overset perle

Luxembourg er ikke et land, man ofte hører nævnt som feriemål, og jeg opdagede kun selv miniputlandet, fordi jeg på et tidspunkt var i praktik der.
Landet er omtrent på størrelse med Fyn, og der er faktisk mere at se end bare hovedbyen Luxembourg.

Kan man lide at vandre mellem skov, klipper og middelalderslotte, uden at det bliver alt for anstrengende, er landet for eksempel det perfekte valg.

Selve Luxembourg by er ganske betagende. Byen må være en af verdens mindste metropoler. Halvdelen af indbyggerne er udlændinge, og de fleste taler både engelsk, fransk og tysk. Hvad angår shopping er byen derfor også lidt mere spændende end de fleste byer af samme størrelse.

Der løber nogle dybe, frodige kløfter gennem byen, og det giver nogle spektakulære skuer med broer, stejle gader og stier og hyggelige kroge, som næsten kan tage pusten fra én.

På en lun sommeraften kan man sidde og nyde en kold øl (luxembourgerne har deres egne bryggerier) på den lille hyggelige plads, Place d'Armes i centrum af byen, og holder man af at gå på bar, er der rig mulighed.

Hvad angår restauranter vil jeg kun fremhæve en enkelt, som man ellers ikke lige finder. Det er en indisk/nepalesisk restaurant, Restaurant Himalay i Rue de Rollingergrund, som har over tyve år på bagen. Maden er sublim og fint afstemt og betjeningen helt unik. Tjenerne er stilfærdige og søde og klædt i originale nepalesiske dragter.

Udenfor Luxembourg er der adskillige udflugtsmål, som man kan nå på kort tid.

I det sydøstlige hjørne ligger Moselfloden med sine rullende lave bakker og vinmarker.

Vest og nord for Luxembourg er der bakker og småbjerge, klipper og skove. Vil man vandre kan jeg anbefale Müllertal eller Berdorf, hvor der er nogle spændende klippeformationer. Også byen Larochette i samme område er ganske charmerende, og her kan man møde gemser i de skovklædte klipper.

I det nordlige Luxembourg (højst en times kørsel fra Luxembourg by) ligger den lille charmerende by Vianden med et middelalderslot på toppen af en klippe. Der er noget særligt over Vianden, som om man er langt væk fra den travle, virkelige verden, og byen har engang huset den berømte franske forfatter, Victor Hugo.

Området omkring Vianden er også et godt vandreområde til små, overkommelige ture. Og er man så heldig at komme den helt rigtige weekend i efteråret (det plejer at ramme efterårsferien), kan man opleve en valnøddefest, hvor man kan købe alverdens lokale specialiteter lavet af valnødder. Stemningen er lidt kitsch-agtig, næsten lidt magisk og eventyragtig.

Er man historisk interesseret, er man kommet til rette sted. Luxembourg var inden sin selvstændighed kastebold mellem flere nationer, og landet har en dramatisk historie. Under anden verdenskrig var Luxembourg i øvrigt skueplads for et af de afgørende slag, nemlig Panserslaget om Ardennerne.

Så til trods for landets uanselige størrelse, må det siges at byde på ikke så lidt.

Er man ikke i bil, er infrastrukturen ret godt udbygget, så man alligevel ret nemt kan besøge de små landsbyer med tog eller bus.

I må ikke snyde jer selv for Luxembourg. Man kan sagtens besøge stedet med børn, men tror det er allermest velegnet til voksne. Medmindre man da også bevæger sig ind i Tyskland, Belgien og Frankrig, som man aldrig er længere end en halv times tid fra.

Kommentarer til rejsetippet om Luxembourg

Fair bedømmelse af Luxembourg

21/05 2011 Palle J. Christensen
Det er en meget reel og ærlig beskrivelse af at være turist i Luxembourg. (Du får ikke 5 stjerner, da der altid skal være plads til forbedringer!). Men priserne er ikke de samme som i 1974, da jeg var der første gang.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.