Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Luxembourg

Læs mere om rejser til Luxembourg

Stop op i Luxembourg
Rejsetips indsendt af:
Sven Erik Ginge
8370 Hadsten
30. maj 2011

Stop op i Luxembourg

Mange på vej til og fra Frankrig har nok kørt igennem Luxembourg. Lige pludselig er man der, og kort efter er man ude af landet igen.
Stort er det ikke.
Men stop engang, og få en hyggelig oplevelse i det lille fyrstendømme, som er et af verdens rigeste lande, men med plads til alle. Faktisk er Luxembourg et af de mest multietniske samfund der findes.

Landet og hovedstaden hedder det samme - men oplevelsen af de to gange Luxembourg er vidt forskellig. 

I landet som helhed er der stor forskel på nord, syd, øst og vest.
Længst mod nord er der vidtstrakte skove og bakker, god til traveture og skiløb. Mod vest landbrugsland, mod øst vinmarker. Og mod syd bærer landet præg af tidligere tiders minedrift.
Men især strækningen langs Mosel (over mod Tyskland) er smuk og venlig. Gå en tur i Remich, nyd hyggen og den gode vin - og der findes masser af fine campingpladser lige ned til Mosel.
Luxembourg by

Luxembourg by

I Luxembourg by kan man sagtens tilbringe en dag.
Nok er den hovedstad, men alligevel til at overse. Her møder man fine mappemænd og knap så fine gadefejere, og alle ser ud til at trives.

Det kan anbefales at hoppe på det lille Petruss-tog og få en tur rundt i byen. Man vil opdage, at gamle smukkle huse, nogle i palæ-størrelse, trives fint side om side med høje glatte glasbygninger. De sidste rummer med stor sandsynlighed en bank eller en forsikringsvirksomhed.

I bydelen Grund kan man - midt i den travle hovedstad - få et fredfyldt øjeblik langs små vandløb, hvor cafeerne ligger tæt.
Eller man kan besøge byens centrale plads, Place d'Armes, hvor der er liv og glade dage. Ofte marked, næsten altid underholdning fra friluftscenen - og det hele kan opleves fra en af de mange fortovsrestauranter rundt om hele pladsen.
En spadseretur til fyrsteparrets palæ - det ligger inde i centrum - er næsten et must, og man bliver overrasket over, at det ikke er større. Der findes banker og forsikringsselskaber, som har langt større domæner. Og vil man se de helt store bygninger, så tag en tur til bydelen Kirschberg, hvor EU desiderer.

Takket være EU og bankerne er Luxembourg en dyr by, men kun på nogle områder, f.eks. boligmarkedet. Det kan man jo se stort på som turist.

Men man kan sagtens spise billigt i Luxembourg, man kan købe billigt tøj og dyre sko - og man kan først og fremmest spare en hel del på feriebudgettet på spiritus til ferien, og brændstof til bilen.

Er man så heldig - eller dygtig til at planlægge - så stop op i Luxembourg omkring midsommer, hvor det lille land fejrer nationaldag. Om aftenen med folkefest og fyrværkeri, og dagen efter med en storstilet parade, hvor fyrstefamilien, ministre og andre topfolk sidder og betragter, at landets mange korps defilerer forbi. Her viser landet alt hvad det har: militærkøretøjer, soldater, politifolk, spejdere, hundeførere og meget, meget andet.

Så der er ingen grund til at haste igennem det lille fyrstendømme. Luxembourg er garanti for en hyggelig ferieoplevelse.
Stop op i Luxembourg

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/forsikring-af-afbestilling.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.