Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Tag middelhavskøkkenet med hjem og forlæng ferien

Smagen af Grækenland, duften af det italienske køkken og kulinariske oplevelser fra de andre Middelhavslande vækker ferieminder hos de fleste. FDM travel har netop oprettet ny opskrift-side, hvor madglade danskere kan udveksle opskrifter fra det hele verdens køkken – og på den måde forlænge ferien. Vi har selv lagt ud med kogekunst fra Middelhavet, som du kan have glæde af hjemme i eget køkken.

Madoplevelser er en stor del af rejseoplevelsen

Græske dolmades med et koldt glas Retzina, spansk kartoffelomelet der nydes med et glas iskoldt Sangria og spaghetti bolognese efter ægte, lokale opskrifter. Det er blot nogle af de retter, mange af os har nydt på sommerens ferier i Middelhavslandene. På ferien sætter mange desuden stor pris på at besøge et marked, hvor man udover at få et indblik i den lokale kultur, kan købe krydderier, olier, oliven, vine og alverdens andre specialiteter med hjem – til brug for at eksperimentere med sydeuropæisk kogekunst hjemme i køkkenet. I de danske butikker er der dog også rigtig gode muligheder for at finde nødvendige råvarer til at lave mad som i Middelhavslandene.

De bedste souvenirs er smag og dufte
Når vi rejser, suger vi ofte til os med alle sanserne. Smag og dufte er ofte nogle af de allerbedste souvenirs, vi har med hjem.

Middelhavskøkkenet
Vores rejsekonsulenter bliver ofte spurgt om opskrifter på bestemte retter fra især Middelhavslandene. Vi har derfor nedenfor oprettet en oversigt med opskrifter på nogle af de typiske retter fra Frankrig, Grækenland, Italien, Spanien og Tyrkiet. Her kan man finde opskrifter på udvalgte retter fra nogle af danskernes foretrukne feriemål omkring Middelhavet. Opskrifter og billeder er venligst udlånt af Alletiders Kogebog (www.dk-kogebogen.dk) og Anne Broberg (De spanske).

Gå direkte til de enkelte landes opskrifter her:

Frankrig - Croque Monsieur, Bouillabaisse og Chokolademousse
Grækenland - Moussaka, Tzatziki og Dolmades
Italien - Lasagne, Spaghetti bolognese og Bruschetta
Spanien - Gaspazho, Paella og Spansk kartoffelomelet
Tyrkiet - Tyrkisk auberginesalat, Humus og Falaffel

Del dine egne opskrifter med os andre
Nederst på siden her er der mulighed for at tilføje egne opskrifter. Du kan enten tilføje den ved at skrive en kommentar eller ved at oprette et rejsetip om dine favoritopskrifter. Hvis du skriver et rejsetip, er der mulighed for at deltage i konkurrencen om rejsepræmier.

Frankrig

Frankrig

Croque Monsieur (Sandwich med skinke, ost og dijon-sennep)

Ingredienser (til 4 stk.):   

Ostesovs:
50  g. smør
2  spsk. hvedemel 
muskatnød
2.5  dl. mælk 
salt 
peber
100  g. revet emmentaler
2   æggeblommer 

8  skiver sandwichbrød
1  dl. dijonsennep
4  skiver god kogt skinke

Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet. Tilsæt nu revet muskatnød samt mælken lidt efter lidt. Lad det koge under piskning i ca. 5 min og smag den så til med salt og peber samt den revet emmentaler og æggeblommer.

Rist brødet på en tør pande, til de er gyldne og sprøde.

Smør brødet med dijon sennep og læg det kogte skinke på fire skiver brød. Læg derefter evt. skiver af tomat og derefter brød oven på. Hæld nu ostesovsen oven på.

Kom sandwichene i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Man kan evt. grille dem for at få en brun farve, de bliver dog ikke sprøde, men ønskes det, kan man komme lidt revet ost oven på. De kan serveres med sprød salat.

Tips:
Til Croque Madame kommer man et spejlæg oven på sandwichen lige før serveringen.

Bouillabaisse (Fransk fiskesuppe)

Bouillabaisse (Fransk fiskesuppe)

Ingredienser (til otte personer):
2  spsk. olie
1   løg 
1   porre
1   peberfrugt
1   fennikel frisk
   
1  dåse tomater eller 10 friske 
2  fed knust hvidløg
1  tsk. fennikelfrø hele
1   laurbærblad
1  tsk. tørret timian 
lidt safran eller gurkemeje 
salt 
peber 
1  l. vand
2.5  dl. hvidvin
   
1500  g. fisk i alt (torsk, makrel, rødspætter, søtunge, med eller uden ben)
1  dåse muslinger , eller 10-12 friske
10   rå jomfruhummere, hele eller evt. som haler  
    
Pynt: 
klippet persille

Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porren i strimler, peberfrugten i strimler uden kerner, samt fennikel i terninger.

Tomaterne flåes, hvis de er friske, og skæres i småstykker, dåsetomater tilsættes som de er, lethakkede. Alle krydderierne og vand samt hvidvin tilsættes og det hele koger i 10 min.

Fisken renses, skylles, skæres i ret store stykker og gnides med lidt salt. De friske muslinger skrubbes. Halerne brækkes af jomfruhummerne, (hovederne kan gemmes til hummersuppe).

Den rensede fisk, de friske hummerhaler eller hele jomfruhummere, alle velrensede, tillige med de friske muslinger lægges i suppen. Alt smådamper til både fisk og skaldyr er gennemkogt i ca. 15 minutter.

Anvendes dåsemuslinger, bruges suppen, og muslingerne varmes blot med, og det samme gælder hummerhaler.

Fisk og skaldyr kan nu serveres for sig på en tallerken, suppen sies, smages til og serveres med klippet persille. Hertil nydes fisken og skaldyr. Det hele kan også serveres på en tallerken, men i så fald må man have en tom tallerken til ben og skaller. Det smager godt med franskbrød til, der evt. dyppes i suppen.

Chokolademousse

Chokolademousse

Ingredienser (til fire personer):

225  g. mørk chokolade, gerne Guanaja 70% 
50  g. blødt usaltet smør 
9   æggehvider 
125  g. sukker 
6   æggeblommer 

Smelt chokoladen langsomt i en skål i vandbad. Pisk den sammen med det bløde smør i en stor skål.

Pisk æggehviderne skummende med en elhåndpisker. Tilsæt en spsk. sukker og fortsæt med at piske på lav hastighed. Når sukkeret er opløst forøges hastigheden til det højeste. Når æggehviderne er stive, drysses den resterende mængde sukker forsigtigt ud over hviderne. Hvis sukkeret tilsættes for hurtigt kan hviderne miste deres bæreevne og blive tynde. Pisk videre til æggehviderne er faste og elastiske. Tilsæt æggeblommerne og vend dem forsigtigt, men grundigt deri.

Vend dernæst 1/3 af denne blanding i chokolade/smørmassen. Brug en dejskraber med skaft og bland hurtigt massen ved at vende fra midten og ud mod skålens side samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Bland til den er ensartet. Hæld moussen i en souffléskål eller i portionsskåle og sæt den i køleskab, tildækket.

Til toppen

Grækenland

Moussaka

Ingredienser (Til fire personer):
400 g. Løg, pillet
4 fed hvidløg
600 g. oksekød, hakket ca. 10% fedt 
1 dl. tomatpure
 
1 ds. hakkede tomater
Salt 
Peber 
     
800 g. kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 g. 
600 g. aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 g. 
1 dl. olivenolie 1 tsk. 5 gram

5 dl. hvid mælkesauce (bechamelsauce)
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:

Svits de hakkede løg og hvidløg først, svits derefter kødet. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, + krydderier og salt og peber.
Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver, og steg auberginerne i olie.
Når du har gjort det starter du med at lægge alle kartoffelskiverne i et smurt fad, og fordele dem lige. Nu tager du auberginer og lægger dem oven på, derefter kødet og til sidst hælder du bechamel sauce oven på. Drys til sidst med revet ostpå retten    .
Bag den i ovnen ved 200 grader C i 40-45 minutter.

Tzatziki

Tzatziki

Ingredienser:   
1 liter yoghurt naturel
3 fed hvidløg - presset gennem hvidløgspresser
1 agurk 
olivenolie
1 spsk tørret mynte
1 tsk paprika
salt og peber
Yoghurten hældes i et klæde og afdryppes 2-3 timer. Agurken rives, drysses med salt og står i ca. et kvarter. Herefter skylles den og al væden vrides af den. Den nu faste yoghurt blandes med hvidløg, lidt olie, paprika, mynte, salt og peber og agurk. Tzatzikien skal stå og trække et par timer i køleskabet før den serveres. Serveres som tilbehør tilf.eks dolmades, tyrkiske frikadeller eller græsk farsbrød.

Dolmades (Fyldte vinblade)

Ingredienser (Til fire personer):
25-30   vinblade (friske eller konserverede) 
    
Fars: 
250  g. hakket lammekød
3  dl. kogte, løse ris
2   løg
2-3  fed hvidløg
1   æg
1  spsk. friskhakket mynte 
salt  
peber 
    
Sauce: 
1   lille dåse konc. tomatpuré
1  dl. olivenolie
1½  dl. rødvin eller bouillon
Kom de friske vinblade i kogende vand i 2 min, tag dem op og lad dem dryppe godt af i en sigte. Konserverede skal blot dryppe af.
Farsen:
Pil og hak løg og hvidløg fint. Bland ingredienserne til farsen i en skål og rør dem til en fast og ensartet fars. Læg de afdryppede vinblade på køkkenbordet med den blanke side nedad. Kom 1 spsk fyld på hver og rul dem sammen til små pakker. Læg de fyldte vinblade tæt ved siden af hinanden i et ovnfast fad med åbningen nedad.
Saucen:
Pisk ingredienserne til saucen sammen og hæld den over de farserede vinblade. Sæt fadet i ovnen og bag dem ved 200° i 40 min under låg eller tætsluttende folie.
Tips:
Lammekødet kan erstattes af kalve-, flæske- eller oksekød. Der kan også bruges blandinger af de hér nævnte slags kød. Konserverede vinblade fås i specialforretninger, enten i dåse eller som vacuumpakkede. De farserede vinblade kan fryses rå. Holdbarhed ca. 3 mdr.

>Til toppen

Italien

Italien

Lasagne

Ingredienser (til fire personer):   
250 g. friske lasagneplader

Kødsauce: 
25 g. smør/margarine 
1 stort hakket zittauerløg 
½ kg. hakket oksekød  
1 tsk. groft salt 
friskkværnet peber
1 tsk. tørret basilikum eller timian
½ tsk. oregano 
1 ds. koncentreret tomatpuré (140 g) 
1½ dl. bouillon (terning + vand)
   
Bechamelsauce: 
30 g. smør/margarine 
3½ spsk. hvedemel 
½ liter kogende mælk 
1 dl. piskefløde 
salt 
hvid peber 
½ tsk revet muskatnød 
150 til 200 g. revet mild ost
    
Gratinering:  
Tyndt lag rasp  
50 g smør
    
Tilbehør:  
Tomatsalat:  
4 til 5 skiveskåret tomater olie/eddikemarinade  
tørret estragon 
Rørt hvidløgsmør  
varm flute:  
250 g. smør  
2 til 5 fed hvidløg  
citronsaft fra frisk citron 
fint salt  
hvid peber
Kødsauce:
Svits det hakkede løg gyldent i smør/margarine tilsæt det hakkede kød og svits det med tilsæt derefter krydderier bouillon og tomatpuré og lad det små snurre i ca. 10 min.

Bechamelsauce:
Smelt smør/magarine i en gryde rør melet i og tilsæt derefter den kogende mælk lidt efter lidt. Kom krydderier, revet ost og fløde i. Smag til med salt og hvid peber og lad det koge godt igennem.
Smør et ovnfast fad med smøg/margarine. Læg lasagneplader kødsovs og bechamelsauce lagvis i fadet. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørklatter hist og pist.
Bagetid:
Ca. 35 til 40 min. ved 200 grader på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.

Rør smørret og lad fluten varme med i ovnen i de sidste 8 til 10 min. Velbekomme.
Tips:
Forberedelsestid 20 til 25 min.

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Ingredienser (Til fire personer):
225  g. oksekød 
110  g. kyllingelever 
85  g. bacon og/eller skinke 
125  g. gulerod 
125  g. løg 
125  g. selleri 
2  dl. hvidvin 
140  g. koncentreret tomatpure
5  dl. bouillon eller vand  
smør  
salt  
peber  
muskatnød

Skær bacon og skinke i ganske små stykker og brun dem let i en lille gryde i ca. 15 g. smør.
Tilsæt løg, gulerod og selleri, alt sammen finthakkede.
Når det er brunet, kommes det rå, hakkede oksekød i gryden og vendes rundt og rundt, så det hele bruner jævnt. Derefter tilsættes den hakkede hønselever og 2 til 3 minutter senere tomatpureen og derpå hvidvinen.

Der krydres med salt (under hensyntagen til baconen eller skinkens forholdsvise salthed), peber og lidt reven muskatnød, og derpå tilsættes vand eller bouillon. Læg låg på gryden og lad saucen snurre småt i 30-40 minutter.

Bruschetta (hvidløgs- og tomatbrød)

Bruschetta (hvidløgs- og tomatbrød)

Ingredienser:
8   blommetomater
1  bdt. basilikum
3  fed hvidløg
100  g. rødløg
2  spsk. olivenolie 
salt  
peber 
flutes 
revet ost

Skal helst laves dagen før, hvis muligt.

Blommetomaterne udkernes og skæres i små tern (ca. på størrelse med en lillefingernegl) puttes i en skål. rødløg, hvidløg, basilikum hakkes fint og blandes deri. Olien tilsættes, og det hele blandes godt. Undgå at røre det sammen, vend det kun, ellers bliver det smattet. Salt og peber tilsættes efter smag, men der skal ikke ret meget i. Det hele stilles i køleskabet i ca. 1 døgn.
Tages ud 1-2 timer før servering så det ikke er vildt koldt.
Brødet skæres i passende størrelser, varmes i ovnen, til det er sprødt, put derefter Bruchettaen på brødet. Drys revet ost over og stil det i en 200 grader C varm ovn i ca. 10 minutter til osten er smeltet. Den skal ikke tage meget farve.
Pynt evt. med et friskt basilikumsblad.

Til toppen

Spanien

Gaspazho (kold spansk grøntsagssuppe) - Opdateret med Anne Brobergs opskrifter

Ingredienser:

500 g modne tomater
2-3 røde eller grønne peberfrugter
1-2 agurker
1 løg
ca.  5 fed hvidløg (efter smag!)
1-2 skiver hvidt brød uden skorpe (toastbrød er fint)
50 g smuttede mandler
4-5 spsk lys vineddike
ca. 1 dl olivenolie
salt og peber

Garniture:
Et par skiver (toast)brød til croutoner
1-2 tomater
½ agurk
1 peberfrugt  (evt. ½ rød og ½ grøn)
Evt. ½ løg

Læg brødet i blød i vineddike. Skær tomater, peberfrugt, agurk og løg i passende stykker og kom dem i blenderen sammen med brød, hvidløgsfed og mandler. Eventuelt lidt ad gangen alt efter blenderens kapacitet. Det hele blendes godt, tilsæt olien og blend et øjeblik mere. Smag til med salt og peber. Sæt suppen i køleskab til den skal serveres. Suppen kan sagtens laves en dag i forvejen, så får smagen tid til at udvikle sig. Suppen skal være lidt tyktflydende, men kan fortyndes med lidt vand eller tomatjuice – men pas på smagen. I Andalusien serveres den ofte med isterninger i.

Nogle vælger at si suppen, men det er ikke nødvendigt. Dåsetomater kan anvendes, men husk da at fjerne stilk og evt. skind. Friske tomater kan flås og agurker kan skrælles, hvis man ønsker.

Serveres med små skåle med brødcroutoner (rist et par skiver toastbrød, skåret i små tern, i olie og evt. hvidløg), tomater i små tern, agurk i små tern, peberfrugt i små tern og evt. løg i små tern.

 

Paella

Ingredienser (8-10 personer):

1 kylling i portionsstykker
4-5 dl ris (evt. Uncle Bens)
½ kg rensede muslinger med skal
¼ kg rejer med skal
evt. 8-10 små jomfruhummere
1-2 sepias eller calamares (10-armede blæksprutter)
1 hakket løg
1 rød + 1 grøn peberfrugt i tern
1-2 artiskokker i skiver (kan udelades)
1 kop ærter
100 g grønne bønner
1 ds hakkede tomater
8-10 dl hønsebouillon
2 fed hvidløg
5-10 smuttede mandler
Persille
Safrantråde/safranpulver
Salt og peber
Lidt cognac/brandy
2 citroner
Evt. strimler af grillede, flåede røde peberfrugter

Rens blæksprutterne, og skær dem i ringe. Brun kyllingestykkerne i en stegegryde, tilsæt blæksprutteringe og arme og lidt efter løg, peberfrugt og artiskok. Skru ned for varmen og kom tomaterne ved, krydr med salt og peber. Tilsæt bouillon. Persille, hvidløg, mandler og safran males i en morter og tilsættes. Kog ved svag varme i ca ½ time. Bønnerne og ærterne kommes i til sidst.

Imens svitses rejerne i lidt olie på paellapanden og tages op. Vend risene i lidt olie ved svag varme på paellapanden, kom  lidt safran på og hæld cognac/brandy over. Skru op for varmen og hæld ”suppen” over lidt efter lidt – fyldet først, så kan man se hvor meget væde risene kan tage. Rejer, muslinger og evt jomfruhummere lægges ovenpå og ”koger” med. Man må løfte lidt op i risene undervejs så væden kan komme ned. Det tager ca 20 minutter før risene er nok, de sidste minutter skal man ikke røre paellaen, den må gerne ”klistre” lidt i bunden. Lad paellaen hvile 5-10 minutter, pynt med citronbåde og evt. strimler af peberfrugt og server.

Tortilla Espanola (Spansk kartoffelomelet)

Tortilla Espanola (Spansk kartoffelomelet)

Ingredienser: 

8-10 kartofler
1 løg
3-4 fed hvidløg
6-7 æg
salt
ca. 1 l olie (rapsolie/vindruekerneolie)

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, løget pilles og skæres i skiver, hvidløg trykkes let.
Varm olien op og kom kartofler, løg og hvidløg i. Koger ved middel til svag varme (skal ikke brunes) i ca. 15 min. til kartoflerne er møre.
Æggene piskes let med salt (nok til både æg og kartofler) og kartofler og løg tages op af olien og drypper godt af inden de blandes i æggemassen. Hvidløgene gemmes til pynt. Olien hældes fra panden (gemmes til at stege i) så der kun er ca. 1 spsk tilbage. Der skrues op for varmen og når panden er godt varm hældes ægge-kartoffelmassen på. Løft lidt i ægge-kartoffelmassen med en gaffel eller paletkniv så den ikke brænder på og vend den på et fad eller et grydelåg når den er næsten fast. Steg på den anden side til den er gennembagt.
Server med brød og salat.

Til toppen

Albóndigas con salsa de tomate (Spanske kødboller med tomatsauce)

Ingredienser:

500 g hakket oksekød
1 lille løg
½-1 bundt persille
1-2 fed hvidløg
2 skiver hvidt brød uden skorpe
½ dl hvidvin
1 æg
Salt og peber
½ l olie
1 tallerken med hvedemel

Tomatsauce: 
1 ds. hakkede tomater
1 lille hakket løg 
1-2 fed hvidløg 
½ dl hvidvin  
et par tråde safran
salt
olie 

Kødboller: Læg brødet i blød i hvidvin. Hak løg, hvidløg og persille fint og bland det med kød, brød/hvidvin og æg. Krydr med salt og peber. Rør det godt sammen. Form små kødboller og vend dem i mel. Steg dem i olie så de bliver ens runde. Læg dem i en gryde eller et ildfast fad.
 
Tomatsauce: Svits løg og hvidløg bløde i lidt olie, tilsæt tomater og hvidvin. Safran og salt knuses i en morter og tilsættes. Lad det småkoge i ca. ½ time. Hæld saucen over kødbollerne, læg låg eller folie over og varm godt igennem enten på kogeblus eller i ovn.
 
Saucen kan evt. blendes inden den hældes over kødbollerne.

Tyrkiet

Tyrkisk auberginesalat

Ingredienser (til fire personer):   
1 stor aubergine 
saft af ½ citron 
2 spsk solsikkeolie 
4 spsk yoghurt 
1 fed presset hvidløg 
salt 
peber 
sorte oliven 
persille til pynt

Auberginen bages eller grilles, til den er helt sort og mør. Det er fint at bruge havegrill. Den køles lidt af, og skindet flås af. Auberginen blendes eller moses med en gaffel, sammen med citronsaft, olie, yoghurt, hvidløg, salt og peber. Sættes i køleskab indtil serveringen.

Pyntes med hakket persille og oliven og serveres med brød til.

Humus

Humus

Ingredienser:   
500 g. kikærter 
4.5 dl. olivenolie  
4 fed hvidløg  
1 dl. citronsaft  
3 spsk. sesamfrø  
3 spsk. tamari  
2 tsk. spidskommen 
salt 
1 bundt persille  
1 dl. vand
 
Kikærterne lægges i blød i 24 timer og koges i ca. 1 time i nyt vand.
Vandet bør skiftes et par gange undervejs.

Blendes sammen med de øvrige ingredienser samt vand indtil konsistensen passer.

Smag til.

Humus bør have en konsistens som rørt kagedej.

Falaffel

Ingredienser:   
1 kg. kikærter 
1 stort bdt. persille 
2 store løg 
30 g. falaffel krydderi (færdigblandet) 
100 g. sambal oelek 
40 g. salt 
1 tsk. natron

Læg kikærterne i blød natten over. Skyl dem grundigt i koldt vand, og lad dem afdryppe.
Hak kikærter, løg, persille i kødhakker, og tilsæt krydderier, chilli og natron.
Bland det hele, og tilsæt 3,5 dl. vand.
HUSK: kikærterne skal under ingen omstændigheder koges.
Lad farsen hvile et par timer.
Form så små boller af farsen, og kog dem i rigelig og varm olie.

Tips:

Falaffel er meget velegnet til nedfrysning. Da denne portion giver ca. 100 stk. falaffel, vil man nok få brug for dette. Man kan udelukke persille og løg, og istedet bruge to hele rensede porrer. Man kan også blande sit falaffelkrydderi selv som følger: 35 g. koriander, 10 g. spidskommen, 5 g. gurkemeje, 5 g. allehånde


Til toppen

Kommentarer til tag middelhavskøkkenet med hjem og forlæng ferien

Ang. Opskrifter fra Spanien

25/09 2012 Knut Nägele
Så er de spanske opskrifter opdateret med Anne Brobergs opskrifter. Tak for dem Anne.

Opskrifter fra Spanien

05/09 2012 Anne Broberg
Jeg ved ikke hvem der har givet jer de opskrifter på gazpacho, paella og tortilla espanola (kartoffelomelet), men vedkommende kan umuligt være spanier eller have boet i Spanien og lært spansk madlavning. Jeg har aldrig hørt om, at der skal bouillon i en gazpacho og ingen spanier, med respekt for sig selv ville drømme om at lave en paella med forstegt kylling eller kanin og muslinger på dåse, gurkemeje kan heller ikke erstatte safran. Jeg har heller aldrig hørt om rosmarin i en tortilla espanola - på de kanariske øer kommer de persille i - desuden skal kartofler og løg "koges" i meget mere olie end 4 spsk.! Jeg har boet i Spanien i flere år og været sekretær på Den Spanske Ambassade i København i 25 år, så jeg mener selv, jeg har bare lidt forstand på spansk mad og jeg bliver ked af det, når jeg ser den slags dårlige efterligninger af fantastiske, spanske opskrifter.
Med venlig hilsen, Anne Broberg

Ang. Opskrifter fra Spanien

07/09 2012 Tina, FDM travel - Community Manager
Hej Anne

Tusind tak for din kommentar til vores opskrifter fra det spanske køkken. De opskrifter vi har gengivet er fra online-kogebogen "Alletiders Kogebog" og desværre har vi ikke haft mulighed for at prøve dem af. Vi er bare flere på redaktionen, der er meget glade for mad - og særligt hvis den kan bringe ferieminderne frem.

Vi er superglade for din feedback og jeg gør mig i mit stille sind forhåbninger om at du måske kan hjælpe os med at få nogle mere originale og bedre opskrifter på siden - og på den måde bidrage til, at andre opnår de autentiske smagsoplevelser som vi går og drømmer om.

Hvis du har bedre opskrifter, som du vil dele med os, må du meget gerne fremsende dem til mig på rejsetips@fdm-travel.dk.

Jeg takker atter engang for din kommentarer og er rigtig glad for at du tog dig tid til at dele din kærlighed til Spanien og det spanske køkken med os.

Rejseglade hilsner

Tina

Du kan dele din gode opskrift ved at skrive en kommentar her

Overskrift
Dit navn
Email
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/caribien/bahamas/krydstogt/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.