Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål på Borneo

Rejser til Sabah

Sabah - en garanti for skønne rejseminder

Sabah er et slaraffenland af oplevelser. Tager du på opdagelse i regnskoven ned af de kaffefarvede floder, afslører den måske nogle af sine hemmeligheder. Det kan være mødet med de pragtfulde orangutanger, den rige flora eller stammefolket. Hvad med en runde golf, rafting ad fossende floder eller dykning ved de tropiske øer, med smukke koraller, og hvor en gigantisk havskildpadde måske glider forbi dig? Du kan også tage en vandretur til Sydøstasiens top, Mt.  Kinabalu. Pragtfulde strandområder med eksotiske luksusressorts, er perfekt til en sand daseferie. Uanset hvad du vælger, kommer du hjem med en kuffert fuld af dejlige minder.
Kota Kinabalu - hovedstaden i Sabah

Kota Kinabalu - hovedstaden i Sabah

I byen Kota Kinabalu (ofte betegnet som KK), er der de seneste år sket rigtigt meget. Alligevel vil du opleve en tiltalende og afslappet stemning i forhold til mange andre ”storbyer”. Byen har en del seværdigheder som fx Sabah Museet, der bestemt er et besøg værd, hvis du vil lære lidt om Sabah. Udsigtspunktet fra Signal Hill giver dig et godt overblik over byen, og du kan se øerne der danner Tunka Abdul Rahman Park. Markeder er altid et besøg værd og Kota Kinabalu har flere af slagsen. Du kan vælge mellem alt fra kunsthåndværk til travle fødevaremarkeder. Om aftenen kan du nyde friske hummere til ingen penge, på en af de mange restauranter, mens den orangerøde sol langsomt glider ned bag horisonten. Kota Kinabalu er udgangspunkt, om du vil på opdagelse dybere inde i Sabah eller finde en skøn strand, hvor du kan slappe af og snorkeldykke.
Tunka Abdul Rahman Park

Tunka Abdul Rahman Park

Fra Kota Kinabalu kan du nemt komme ud til de fem tropiske øer, der danner Tunku Abdul Rahman Park. Smukke strande, klart varmt vand, farvestrålende koraller og tropefisk, mangroveskov, frodig regnskov og vilde dyr som fx aberne, der ofte lister sig ned til strandkanten for at lede efter krabber.

Alt dette har været med til at gøre øerne populære for både lokale fra KK og rejsende fra hele verden. På øerne lever ø-malayer og flygtninge fra Filippinerne i små landsbyer, der er bygget på pæle i vandet.
Monsopiad cultural village

Monsopiad cultural village

Lidt øst for Kota Kinabalu ligger frilandsmuseet, Monsopiad Cultural Village. Der lærer du lidt om det lokale samfund, Kadzan stammen og de mest frygtede hovedjægere på Sabah. Området er stort med traditionelle huse og redskaber samlet fra de etniske grupper i Sabah.
Mt. Kinabalu – Sydøstasiens højeste top

Mt. Kinabalu – Sydøstasiens højeste top

Mt. Kinabalu tårner sig 4100 meter mod himlen. Hvis du er til aktiv ferie, har du muligheden for at komme helt til tops. Du skal være i god form, men ruten er rimelig nem og ikke teknisk krævende. Bjerget er ofte indhyllet i tåge og skyer med undtagelse af de tidlige morgentimer. Det er derfor bedst, hvis du starter opstigningen om natten, så du oplever solopgangen og udsigten i klart vejr. Brug et par dage på turen, så du får den enestående naturoplevelse med i købet. Det bliver koldt i højderne og vejret er omskifteligt, så husk varmt tøj, en kasket mod solen og masser af vand.
Sepilok Rehabilitation Centre

Sepilok Rehabilitation Centre

Det er nemmeste at komme til Sepilok Rehabilitation Centre, fra byen Sandakan, der ligger ca. 20 km derfra. Mødet med vores ”forfædre”, de rødhårede orangutanger, der charmerer sig lige ind i hjertet på en, er simpelthen et ”must”. Parken er et reservat, der hovedsageligt lærer orangutangunger at færdes i naturen, så de kan få så frit og naturligt liv som muligt.

Du kan se orangutangerne, når de bliver fodret på et stort træplateau i junglen. Der vises videofilm om aberne og områdets rige dyre- og planteliv. Du kan også vandre via flere stier i parken gennem mangroveskov og jungle. Slut af med noget at drikke i cafeen eller i souvenirbutikken, så du har et godt minde at tage hjem fra din rejse til Sabah.
Kinabatangan floden - naturoplevelser på stribe

Kinabatangan floden - naturoplevelser på stribe

Syd for Sandakan starter Kinabatangan floden. Der kan du opleve noget af Sabahs frodigste natur, med forskellige truede dyrearter. På en sejltur op ad floden, kan du være heldig at se ferskvandsdelfiner, mindre krokodiller, de mærkværdige næseaber, elefanter, hundredvis af fuglearter og meget mere. Vil du have det fulde udbytte af området, bør det være med en overnatning eller to.
Pulau Sipidan – paradis for dykkere

Pulau Sipidan – paradis for dykkere

Er du taget til Sabah for at opleve den forunderlige verden under havets overflade? Så bør du tage til den østligste del af Sabah, til den lille by Semporna, der hovedsageligt lever af fiskeri. Byen er udgangspunkt for snorkel- og dykkerture, til de mindre øer i området, der har nogle af verdens bedste steder for dykning. Den lille ø Paulau Sipadan er måske den mest kendte. Den ligger ca. 30 km syd for Semporna. Havet omkring øen byder på imponerende koraller og et fantastisk varieret liv af tropefisk, hajer, enorme rokker, skildpadder og meget mere.
Denne side er udskrevet d. 18. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-samet/kantary-bay-hotel-and-serviced-apartments-rayong.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.