Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål på Borneo

Rejser til Sarawak

Sarawak – drømme og eventyr bliver til virkelighed

Du har sikkert allerede hjemmefra sat forventningerne højt, til Sarawak på Borneo. Du har alle muligheder for en meget varieret ferie, hvor du kan kombinerer afslapning med oplevelser. Hvad med en overnatning sammen med Iban stammefolket i et af de imponerende langhuse, en tur via floderne ind i den gamle regnskov, stå ansigt til ansigt med orangutanger eller udforske en af Sydøstasiens mest betagende storbyer, Kuching? Ja… mulighederne er mange.
Kuching – super charmerende by

Kuching – super charmerende by

Din rejse til Sarawak på Borneo, starter sikkert i delstatens hovedstad, Kuching. Det er en skøn by, hvor tempoet er afslappet. Kuching er faktisk ikke større, end du kan nå alle seværdighederne til fods. Byen bliver delt i to af Sarawak floden, med de fleste interessante steder på den sydøstlige del. Vil du lære lidt om Borneo historie, bør du besøge det spændende Sarawak Museum.

Vil du bare slentre rundt og indfange noget af atmosfæren, så er en tur i gågaderne Jalan India og Jalan Carpenter eller Main Bazar ud mod floden nogle sikre hit. Der er små sjove kinesiske butikker, souvenir- og antikvitetsbutikker, og du kan hvile benene på en af de mange cafeer og restauranter. Kuching er et godt udgangspunkt for utallige oplevelser længere inde i Sarawak.
Damai Beach – skønne strande tæt på Kuching

Damai Beach – skønne strande tæt på Kuching

Damai Beach er Sarawaks bedste strandområde kun 30 km fra Kuching. Det ligger ud mod det Sydkinesiske hav for foden af det frodige bjerg Mt. Santuboung. Her kan du slappe af på et dejligt ressort, ved strandkanten eller afprøve dine kundskaber på vandski, windsurfing eller noget helt andet.

Der er også mulighed for små vandreture i området. Damai Beach er ganske enkelt en garanti for nogle skønne dage, før eller efter du bevæger dig ind i junglen.
Langhuse – Ibanernes hjem

Langhuse – Ibanernes hjem

For mange er den absolut største oplevelse i Sarawak, et besøg til et af Ibanernes langhuse. Hvis du har mod på en overnatning, bliver oplevelsen fuldendt. Størrelsen på langhusene overrasker dig sikkert. De kan rumme op til 300 mennesker og er ofte mere end 150 meter lange. Jo længere inde i landet de ligger, jo mere autentisk bliver oplevelsen.

Du ser hvordan de mange familier lever en harmonisk hverdag side om side. Der bliver malet mel, flettet kurve og lavet mad som for 100 år siden, måske til rytmerne fra en ghettoblaster. Er du heldig bliver du modtaget af den lokale høvding med et glas risvin… eller en cola.
Bako National Park – pragtfuld natur

Bako National Park – pragtfuld natur

Frodig regnskov, mangroveskov, stejle klipper, idylliske små strande og et varieret dyreliv. Det er hvad du kan opleve i Bako National Park. Den er perfekt for en dagsudflugt, da den ligger tæt på Kuching og Damai Beach.
Semengoh Wildlife Rehabilitation Centre

Semengoh Wildlife Rehabilitation Centre

Her kan du møde dine forfædre… orangutangerne. Mødet med disse charmerende skabninger, er en oplevelse for livet. Centeret er ikke en zoologisk have, men et center der forbereder flere forskellige dyrearter til et liv i det fri. Du har mulighed for at se dyrene når de flere gange dagligt bliver fodret.
Sibu - porten til Ibanerne

Sibu - porten til Ibanerne

Langt inde i landet ligger havnebyen Sibu. Den brede Rajang flod gør det muligt for større skibe at sejle dertil. Sibu er ”porten til Ibanerne og de autentiske langhuse. Der er nogle spændende markeder i byen, hvor lokale fra området kommer for at sælge deres varer. Ellers er byen hovedsageligt udgangspunkt for rejser længere op ad Rajang floden til Kapti.
Kapti - midt i Ibanernes område

Kapti - midt i Ibanernes område

Her er du virkelig kommet langt væk fra civilisationen. Du befinder dig faktisk i hjertet af Ibanernes område. De fleste historier beskriver Ibanerne som blodtørstige hovedjægere, men så enkelt er det ikke. De var et stolt folk og krigere, der aldrig rørte gamle, kvinder, syge eller børn. Kampene foregik udelukkende mellem ligestillede, og når de hjembragte fjendernes hoveder, var det for at bringe ånder hjem, der kunne beskytte deres huse.

I dag vil du opleve en gæstfrihed uden sidestykke, når du besøger dem i deres langhuse. Og bare rolig… traditionen som ”hovedjæger” sluttede for ca. 100 år siden.
Niah National Park

Niah National Park

Sarawak er kendt for sine enorme grotter. En af dem ligger i Niha National Park. Selve parken har bjerge af kalksten samt et alsidigt plante- og dyreliv, som du kan se på en vandretur. Hovedattraktionen er uden tvivl grotterne. Dem kommer du til efter et par kilometers vandring gennem den tætte regnskov. Måske ser du den særprægede hornfugl. Grotterne blev kendt i 1950´erne, da man fandt et 40.000 år gammelt menneskekranium. I grotterne lever millioner af flagermus og du kan se hulemalerier. Der også millioner af mursejlere og deres reder er en kostbar delikatesse for kineserne. Lokale sætter dagligt deres liv på spil, når de klatrer 20-30 m op ad spinkle bambusstænger, for at samle rederne.
Gunung Mulu National Park

Gunung Mulu National Park

Med sine 530 km² er Gunung Mulu National Park den største i Sarawak. Den er hovedsageligt kendt for de mange grotter bl.a. verdens største (Sarawak Chamber) og utrolige kalkstensformationer. De er meget tilgængelige, men du kan også komme på adventure caving, hvis du har mod på det. Hvad med en tur oppe i trækronerne på en Canopy Skywalk tur?

Dyre- og plantelivet er også helt fantastisk. Om aftenen kan du fx være heldig at overvære 3 millioner flagermus, der flyver ud af grotterne på jagt efter "aftensmaden". Det er et meget spektakulære syn. Du kommer nemmest til parken med fly, men en rejse med flere både er også muligt og en stor oplevelse i sig selv.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/brunei/krydstogt/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.