Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Malaysia

Rejser til Langkawi

Øparadis med anderledes udflugtsmål

Langkawi er udnævnt til landets øparadis helt mod nordvest i Malaysia - og det er et godt og prisbilligt valg. De fleste af de 99 øer er ubeboede og de få beboede huser omkring 30.000 foruden de besøgende turister.  Når du nærmer dig Langkawi fra fastlandet ligger øerne som perler på en snor ude i det blændende blå hav. Med tunnelrækker af smalle kanaler i mellem, vekslende med bugte, sandstrande og klipper.

Noget for enhver

De fleste resorts ligger tæt på Kuah på Langkawis hovedø, der også er udnævnt til toldfrit område; måske ikke meget billigere end Penang eller Singapore, men skægt til lokalt storbyshopping.

På Langkawi er der oplevelser for enhver. Badeliv og strandliv. Masser af specielle sommerfugle, langs kysten grotter og i vandet koraller med al deres liv, der kalder på at blive oplevet og udforsket. Der er frit valg mellem cykler, motorcykler og firehjulstrukne biler til de længere udfordrende ture.
Udflugter på øerne

Udflugter på øerne

Fra Pelangi Beach er en god rute hen forbi Pantai Tengah og Kampong Kok – stop evt. ved en af de gode strande. Vend også blikket ind over land med livlige skyformationer, der glider henover bjergene. Kør videre til Telaga Tujuh, med syv bassiner i bunden af de strømmende fald. 

Mod nordøst ligger Pasir Hitam med sit mørkglødende sand. Havnen her er stor, designet til at tage imod større både. Videre fremme kommer Durian Perangin Waterfalls – kun fremkommelig med jeep. Junglen omkring vandfaldet er smuk og en lille sti leder op langs vandfaldet.
Ved kysten

Ved kysten

Lige ud for kysten ligger Dayang Bunting Island, der stadig er dækket af skov og midt på øen ligger den store smukke sø, Tasik Dayang Bunting, hvor det er muligt at svømme. Tæt på ligger også Pulau Bumbon, der byder på rigtige stille idylliske strande, hvor afslapning har højeste prioritet og der er gode dykker-muligheder.

Udflugter fra Langkawi

Udflugter fra Langkawi

Perlis på fastlandet

På fastlandet i Malaysias mindste stat Perlis, er der rigtig mange spændende muligheder som en afveksling til ø-livet på Langkawi. Perlis er bl.a. kendt for sine mange huler, søer og med en utrolig smuk natur. Både sejler fra Langkawi og tager ca. 1 time.
Berlinmuren i regnskoven

Berlinmuren i regnskoven

Midt ude i regnskoven bølger den to meter høje mur med pigtråd på toppen op og ned gennem landskabet her i Perlis Nationalpark på den malaysiske side mod Thaleban Nationalpark på den thailandske side. For endagsturister er det muligt at krydse muren ved grænsestation Padang Basar. Et livligt weekendmarked på den thailandske side med bildæk, ris tæpper m.m. giver anderledes liv og lyd i skoven. En pudsig fornemmelse at gå rundt og shoppe i en regnskov og nyde et pulserende folkeliv.
Underjordiske oplevelser

Underjordiske oplevelser

Gangen snævrer sig ind, mens du kravler på maven det sidste stykke mod Krystal-kammeret; så smal og lav, at du ikke kan vende undervejs. Men de underjordiske glitrende formationer er turen værd og vel ude i en større hule forsvinder klaustrofobien.

Her kan du spise sin medbragte mad i pandelygtens skær mellem edderkopper, haleløse skorpioner og søvnige flagermus. Men bare rolig – dette er den aktionsprægede lukkede del af det store hulesystem Gua Kelam. Om eftermiddagen går turen ad en kilometer oplyst gangbro i Kaki Bukit – familieudgaven til hulebesøg. Nedenunder bruser en underjordisk flod, mens lamper oplyser de spændende kalksten, der toner frem i mange nuancer og lagdelinger.
Trekking med igler og sommerfugle

Trekking med igler og sommerfugle

Fugtigheden får begonia og ingefær i mange farver til at blomstre op. På vejen kan du klatre op af et vandfald, hvis det er udtørret, hvor stikkende rattan konkurrerer med bløde bregner. Store blå sommerfugle blafrer i luften, små mimoser lever på skovbunden sammen med en masse igler, der er ganske ufarlige. I skoven gror også det løvfældende hvide meranti-træ, side om side med vild mahogni og gummitræer, der jævnligt tappes for deres hvide tykke saft.
Aber til morgenmad

Aber til morgenmad

Limstensbjergene strækker sig ud og op som en hel lille bjergkæde og kaldes Nakawan Setul Formationen. Ved de mere åbne områder fx ud til den store ferskvandssø Timah-Tasoh er der chance for at se det dyreliv, du kun hører i skoven. Et lille glimt af den sjældne hvidhårede gibbon kan være den første belønning for at stå tidligt op. Ørne, falke og isfugle letter over det varmedampende landskab. Og ved søbredden luner halvanden meter store øgler sig ved de første solstråler.

Læs mere om rejser til Langkawi

Hoteller på Langkawi
Krydstogter til Langkawi
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/sommerferie/liste-4/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.