Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Turist i Malaysia

Landet og befolkningen

Malaysia har et areal på 329.750 km2 og en befolkning på 24,5 mio., hvoraf ca. 1,3 mio. bor i hovedstaden Kuala Lumpur. Befolkningen er sammensat af 58% malaysiere og andre oprindelige folk, 27% kinesere, 8% indere og 7% andre. Heraf er 52% muslimer, 17% buddhister, 12% taoister, 8% kristne og 8% hinduer.
Til toppen

Klima

Malaysia ligger i det tropiske bælte og temperaturen svinger hen over året mellem 21-32 °C, men kan ofte blive højere uden for regntiden. Kun i højlandet og bjergene er der mærkbart køligere. Luftfugtigheden er meget høj hele året (85-95%).
Til toppen

Valuta

Møntfoden i Malaysia hedder ringgit (MYR), og der går 100 sen på en malaysisk ringgit, hvilket svarer til ca. 1,72 kr. Det er bedst at indføre valuta i amerikanske dollars, da danske kroner stort set ikke er kendt.
Til toppen

Kreditkort

Alle gængse kreditkort kan benyttes i både indkøbscentre og på større restauranter. Der kan hæves penge i både banker og automater.
Til toppen

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Malaysia er +7 timer. Ved dansk sommertid +6 timer.
Til toppen

Mad og drikke

Malaysia har et meget spændende og varieret køkken og det vrimler med malaysiske, kinesiske og indiske restauranter. Men uanset om man vælger at spise ved et gadekøkken eller på en luksusrestaurant, er maden altid veltillavet. Og kan man lide fisk og skaldyr, er Malaysia lige stedet med dets rige udbud af fiskeretter i alle afskygninger.
Til toppen

Drikkepenge

Drikkepenge bruges ikke ret meget, men på de internationale hoteller kan man give et mindre beløb og i taxaer kan man runde op til nærmeste hele beløb. På større hoteller og restauranter lægges der 10% serviceafgift og 5% statsskat på regningen.
Til toppen

Rejsetidspunkt

I Malaysia regner det en del fra oktober til januar/ februar på øst-kysten. På vestkysten kan der forekomme kraftige regnskyl i august-december og april-maj. Helligdage og ferier varierer fra år til år, men er ofte placeret i slutningen af februar og begyndelsen af marts, fra midten af maj til begyndelsen af juni, i sidste halvdel af august og i hele november, hvorfor det kan være svært at skaffe overnatning og plads på fly og busser.
Til toppen

Vaccinationer

Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Malaysia. Malariatabletter anbefales i perioder. Undersøg derfor enten hos egen læge, Statens Seruminstitut (www.ssi.dk) eller www.vaccination.dk).
Til toppen

Udrejseskatter

Der er ikke udrejseskatter på rejser fra Malaysia.
Til toppen
Denne side er udskrevet d. 23. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/toscana/toscana-italia-2.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.