Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Malta

 • Eksotisk Malta

  (Bedømt af 1 person)
  15.12.13: Melody McDonald-Rasmussen
  Vi tog en forlænget weekend i Malta og boede lidt uden for hovedstaden Valleta i en by som hedder Qawra. Der bor man tæt på de smukkeste strande, men er ca.
  Se hele rejsetippet
 • Skønne varme smukke Malta

  (Bedømt af 2 personer)
  27.06.13: tania selina hydedahl
  Jeg må erkende at Malta i år i marst/april har været min hidtil bedste rejse. Vi boede i Sankt Julians, et super godt sted for unge mennesker der kan lide at der er gang i gaden :) Min veninde og jeg tog ud til Den blå Lagoon på en lille ø der hedder Comino, der er super smukt, med krystalblå vand og grotter..
  Se hele rejsetippet
 • Malta - super dag på havet

  (Bedømt af 2 personer)
  03.02.13: Pernille G. Pedersen
  På vores dejlige ferie til Malta, var vi på en fantastisk sejltur ud til den blå lagune.
  Vi tog med et af de store skibe, fra havnen i Mellieha.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Malta

Et landsbytorv på Gozo - kirken er til at få øje på, men duften af pastizzi og lyden fra en band clu
Rejsetips indsendt af:
London
14. dec. 2010
Vinderrejsetip Februar 2011

Mad med mere på Malta

Ud over flotte strande, smukke kirker og en god atmosfære har Malta også noget spændende mad. Med en maltesisk kæreste har jeg været på øen en del gange og smagt på lidt af hvert.
En pastizzi fra Malta er de lokales favorit snack
En pastizzi fra Malta er de lokales favorit snack

En lækker snack

Den lokale snack er en Pastizzi som vist her. Det er en lomme af butterdej fyldt med enten ricotta (frisk ost) eller bønner. De koster omkring 50 cents, så køb et par af hver type og jeres frokost er klaret. Pastizz er lækre, og husk I er på ferie så ingen grund til at tænke på kalorierne. Køb også en flaske af den lokale sodavand Kinnie som er lavet med bitter citron. Dejlig læskende i varmen uden at være for sød.
Crystal Palace i Rabat. Lad ikke det ydre skræmme
Crystal Palace i Rabat. Lad ikke det ydre skræmme

Man kan købe pastizzi og andre frisklavede snacks i et Pastizzerija, små dørvejs-cafeer og bagerier centralt i alle maltesisk byer, som regel tæt på det centrale torv. Sku ikke hunden på hårene for de bedste steder i Malta ser ikke altid ud af meget. Crystal Palace i Rabat overfor den Greeks’ Gate til Mdina har efter sigende de bedste i området. Navnet er prangende og ligeledes er bagværket så lad ikke det ydre skræmme.
En band club i Birgu - de fleste steder er baren i band clubs åben for alle og et fremragende sted a
En band club i Birgu - de fleste steder er baren i band clubs åben for alle og et fremragende sted a

Højlydt diskussion

Hvis du er taget ud på eventyr og går rundt i en af de mindre byer er du sjældent i tvivl om hvornår du har fundet landsbyen centrum. Du kan sikkert se kirken, måske kan du dufte friskbagt pastizz, men der er en anden ting mere foruroligende. Der er et højlydt skænderi igang med utallige mandestemmer! Men bare rolig det er bare de ældre herre i en af de lokale band clubs som tager sig en engageret diskussion. En band club er lokalforeninger der afholder byfester til ære for deres skytshelgen og ofte står de for en parade og stort fyrværkeri når det er byfest. De fleste byer har to band clubs som kæmper indædt om at have den flotteste byfest. Band clubs er et sted du kan få en billig kop nescafe (30 cent) eller en af de lokale øl (€1.20) Blue Label ale, Hopleaf og Cisk. Så kig ind hvis du trænger til en forfriskning og vær fluen på væggen imens de lokale får ordnet verdensituationen på sydlandsk.
Friskbagt brød fra bagerens træfyrede ovn
Friskbagt brød fra bagerens træfyrede ovn

Hjertet af bageriet

Jeg elsker at gå ind i de lokale bagerier - dem er der ikke meget konditorkage og forlorenhed over. Man går direkte ind i bageriet hvor bageren står og tager brød ind og ud af den træfyrede ovn. Typisk maltesisk brød som en Ftira er surdejsbrød med en god skorpe og dejlig blød indre. Hvis du selv vil lave en maltesisk frokost så køb et par ftira brød, en dåse kunserva som er koncentreret smørbar tomat sauce og en dåse tun og du har ingredienserne til en fantastisk madpakke.
Qaghaq tal-ghasel eller "ringe med honning"
Qaghaq tal-ghasel eller "ringe med honning"

Søde sager

De fleste lokale kager som Prinjolata, der laves til karneval og Pudina tal-Ħobż, som laves til jul er for søde til mig, men hvis du har en sød tand skulle du prøve dem. Eller køb noget hvid nougat med nødder som de ofte sælger på markeder og til byfester. Noget der ikke er super sødt er honning-ringe som egentlig er en julekage, men som sælges hele året. Fyldet er lavet af et sammenkog af honning, semolina og en likør.

Lokale retter på menuen

Hvis man vil prøve den lokale Maltesisk mad på en restaurant er fisk oplagt, men også ravjul eller rabbit stew er rigtig godt. Snegle er en lokal delikatesse hvis det er noget man vil prøve og hvis man har galoperende eventyrlyst skulle hestebøffer være værd at prøve.

Kommentarer til rejsetippet om Malta

Rabat Chrystal Palace

08/11 2013 Grethe Vitus Mortensen
Nej det var skægt. Vi har i uge 44 været på Malta og boede på et meget pænt, lille og ECO godkendt sommerhotel i Sliema lige ud til strandpromenaden. Men på vores vej rundt i landet med bus, kom vi til Rabat og spiste på Crystal Palace. Og guf hvor var de gode alle hans pastizza´er. Vi nærmeste forspiste os. De var så gode, at vi lagde vejen forbi en dag bare for at spise hos ham og opleve "ægte" maltesisk atmosfære, for vi var som regel de eneste turister ved de tre små borde. Hans te er heller ikke at kimse af.

Dejlig lokalkendskab

03/02 2011 Annette Roslund
Tak Michael
Skønt at læse om dine oplevelser i det lokale ikke "turistede" Malta. Du nyder helt sikkert dine rejser til denne dejlige ø.
Jeg håber at kunne nyde dine billeder fra øen lokalt her til februar hvor jeg tager en uge dertil.
Venligst
Annette

mere tilbud for rund tur

03/02 2011 samira
mere rundtur i malta byen for man oplever mere og ser meremalta
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Malta

Hoteller på Malta
Rejser til Malta
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/danmark/oplev-det-smukke-fynske-landskab.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.