Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Marokko

Rejser til Agadir

Når du rejser til Agadir kommer, du til en behagelig, men meget atypisk marokkansk by. Agadir er en rigtig ferieby med masser af hoteller, en skøn sandstrand ud til Atlanterhavet, cafeer, restauranter og butikker. Aktiviteter er der masser af. Du kan komme ud og ride på dromedar, besøge fugleparken, Bird Valley, tage på udflugter og fx opleve berberbyen Tiznit eller hvad med en runde golf på en af de mange golfbaner nær Agadir?

Agadir – Marokkos største ferieby

Lokale krydderier på marked i Agadir
Gennem Agadirs bymidte løber fransk inspirerede brede boulevarder. De fleste rejsende holder til i området ved Boulevard du 20 Aout, der ligger parallelt med den indbydende strandpromenade.

Skal du have lidt lokal marokkansk stemning, bør du besøge det lokale marked (souken). Der er et herligt leben med ivrige lokale handlende, og et kæmpe udbud af alt fra krydderier, kød, frugt og grønt til læder, keramik og souvenirs selvfølgelig. Her skal du vitterlig prutte om prisen på alt.

 

Kasbahen i Agadir

På toppen af det lille bjerg, hvor kasbahen ligger (fortet), får du et godt overblik og en pragtfuld udsigt ud over Agadir og omegn. Selve kasbahens mure og porte er blevet delvist genopbygget efter det store jordskælv i 1960, men indenfor er der ikke gjort noget. Lige nedenfor kasbahen ligger Agadirs havn, der er Marokkos største.

Midt i Agadir ligger den enkle, men smukke Moske, der er opført i brune sten og med flotte hvide linjer. Den blev bygget efter jordskævlet og er derfor forholdsvis ny. Det er også midt i Agadir du finder et par grønne åndehuller. Der er den berbisk inspirerede park, Jardin de Olhao og den lidt mindre Vallée des Oiseaux med en populær legeplads, der er et særsyn i Marokko.
Stranden i Agadir

Stranden i Agadir

Der er masser af plads på stranden i Agadir. Selve stranden er lang og bred og Atlanterhavet sørger ofte for, der er gode bølger, hvor du kan afprøve dine færdigheder som surfer. Du kan leje jetski, surfbrætter og selv dromedarer og heste står klar, hvis du vil ud på en ridetur.

Der er også flere mindre strande nord for Agadir op mod Essaouira. Det er specielt på det stykke, de inkarnerede surfere drages til.

Udflugter fra Agadir

Udflugter fra Agadir

Tiznit - sølvbyen

Et par timers kørsel syd for Agadir, dukker den lille berberlandsby op. Tafraoute ligger i starten af Anti Atlas bjergene og er ofte badet i et rosa skær fra granitten i de omkringliggende bjerge. Stemningen er dejlig fredelig, og det er en oplevelse bare at slentre langsomt gennem byen. Har du taget vandrestøvlerne med, kan du udforske området på en vandretur…det kan bestemt anbefales.

Taroudant – en gammel karavane-by
Du skal bare en times kørsel østpå og du havner i den spændende gamle karavane/berber-by Taroudant, der ligesom Tiznit, er omgivet af en bymur. Vejen dertil går gennem store områder, hvor der dyrkes mandariner og appelsiner. Argantræet dukker også op i større og større antal. De er meget populære hos gederne, som du ofte ser på vej op i træerne for at få fat i frugterne. Selve Taroudant er kendt for souken, der skulle være en af Marokkos bedste. Her kan du handle lædervarer, keramik, tæpper og smykker eller se de lokale handle på det farverige berbiske marked.


 
Essaouira – surfernes paradis

Essaouira – surfernes paradis

Nord for Agadir (ca. 175 kilometer) ligger Essaouira. En skøn by med en herlig afslappet stemning. Det er stadig hovedsageligt rygsæksrejsende og ikke mindst surfere, der har fundet vej til byen. Bølgerne er perfekte til surfing og stranden lang og bred.

Ud over stranden har Essaouira en interessant Medina, og de små snævre gader gemmer på små gallerier, cafeer og gode spisesteder til små penge.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-dorada/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.