Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Marokko

Rejser til Marrakech

Rejser til Marrakech, er en garanti for et samsurium af meget forskellige oplevelser. Slangetæmmere og akrobater optræder på markedspladsen Djemaa El Fna, der er som taget ud af et eventyr. Der handles på livet løs i Afrikas største souk (marked). I de små værksteder sidder håndværkerne og knokler som for 100 år siden.

De pragtfulde parkanlæg i Marrakech giver dig et tiltrængt pusterum. Smukke paladser, moskeer og synagoger sørger for, at kameraet kommer på overarbejde. I baggrunden knejser de stolte Atlasbjerge med sneklædte tinder. Det bliver ikke meget bedre.

Marrakech – en eksplosion af oplevelser

Djemaa El Fna i Marrakech

Djemaa El Fna – samlingspunktet i Marrakech

Den store farverige markedsplads i Marrakech, Djemaa El Fna, er som ét stort levende cirkus. Når solen går ned, kommer der for alvor liv på pladsen. Slangetæmmere, gademusikanter, akrobater, berbiske kvinder med henna tatoveringer, rejsende fra hele verden og gadehandlende med alt fra friskpresset appelsinjuice, duftende krydderier til helbredende planter, sørger for der er masser at se på.

Midt i det herlige leben, går rejsende rund med nysgerrige blikke og fotografere på livet løs. Du kan overvære det herlige leben fra nogle af cafeerne, der ligger rundt om pladsen.

 

Souken – butikker og små værktøjsmagere

Skal der handles, skal du besøge souken (det gamle handelskvarter) i Marrakech. Der er et menneskemylder i alle de smalle gader, der bugner med butikker og små værksteder af enhver slags. Området er mere end 800 år gammelt, så det er som at træde ind i en tidsmaskine. Souken er en kæmpeoplevelse, da den er ”ægte”. Det er de lokale, der flittigt handler og turisterne er bare statister i hele forestillingen. Du kan gøre nogle gode køb i souken, som fx tæpper, lædervare og krydderier, men hold øje med kvaliteten.
Koutoubia moskeen i Marrakech

Koutoubia moskeen

Du kan ikke komme ind i Koutoubia moskeens med den næsten 70 meter høje minaret. Du kan til gengæld beundre den ude fra. Den går tilbage til 1100-tallet og det er egentlig utroligt, at man kunne bygge så højt på den tid.

 

Paladset Badi

Det store Badi palads ligger hen i ruiner, men du fornemmer straks den skønhed og rigdom, det besad i sin storhedstid, under kong Ahmad al-Mansur i slutningen af 1500-tallet. Det hørte da også til et af verdens fineste.

 

Gravene i Marrakech

Saadi-gravene er bestemt et besøg værd. De gemmer sig bag nogle mure i en lille have, ikke langt fra Badi paladset.
Haverne i Marrakech

Koranskolen – detaljerne imponerer

Den mere end 500 år gamle koranskole (Ben Youssef medersaen) imponerer med sine mange smukke detaljer og udsmykninger. Stilen er hentet fra Andalusien.
 

Haverne i Marrakech

Det er en fornøjelse at slentre rundt i de meget forskellige haver i Marrakech. Der er tre af slagsen; La Menara, Les Jardins de l´Agdal og Le Jardin Majorelle. Den sidste er en lille juvel, med tropiske planter og karakteristiske blå pavilloner. Det er en oplagt ide at købe lidt frugt og drikkelse til frokost og nyde den under en skyggefuld palme i en af haverne.
 

Udflugter fra Marrakech

Udflugter fra Marrakech

Atlasbjergene
- lige noget for naturelskere og vandere

Rejser du til Marrakech for at opleve natur og komme på aktiv ferie, så er Marrakech det perfekte udgangspunkt. Syd for Marrakech ligger de dragende Høje Atlasbjerge med Marokkos højeste bjerg, Jebel Toubkal (4167 m). Du kan køre i store dele taxis eller bus fra Marrakech til byen Asni og derfra med taxi til den lille by Imlil. Den er et oplagt startpunkt for vandreture i bjergene med de maleriske små berbiske bjerglandsbyer.

Måske er du frisk på at en vandretur helt til toppen af Jebel Toubkal. Panoramaudsigten fra toppen er hele turen værd. Kommer du i vinterhalvåret har du oven i købet mulighed for at stå på ski. Det er ikke umiddelbart det, man forvente af et land på det afrikanske kontinent.
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/distinguished-inns-vermont/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.