Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Marrakech

 • luksus og forkælelse.

  (Bedømt af 3 personer)
  06.07.13: Birgitte Kolmos
  Tag en tur til Marrakech og indloger jer på Riad Khol.
  Riaden ligge i medinaen med gå afstand til alle spændende oplevelser og den store markeds plads.
  Se hele rejsetippet
 • Marokko - Ikke kun ørken

  (Bedømt af 3 personer)
  10.01.13: Elizabeth McRoberts
  Det første vi så under den lyseblå himmel, var de snedækkede Atlasbjerge.
  De løber fra nord til syd i en halvmånet bue, som et naturligt forsvarsmur, hvori Marrakech ligger i læ, godt beskyttet fra øst.
  Se hele rejsetippet
 • Trekking i Atlasbjergene

  (Bedømt af 5 personer)
  07.12.12: Christine Ilsøe
  Da turen gik til Marokko i sommeren 2012, fik min kæreste og jeg stimuleret alle sanser og fik både kulturelle og naturskønne oplevelser.

  Med et par venner tog vi blandt andet på en tre-dags tur i bjergene anført af en lokal guide samt to muldyr, som bar bagagen.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Marrakech

1001 Nats eventyr i Marrakech
Rejsetips indsendt af:
Susie Sunderland
Hedehusene
10. marts 2012

1001 Nats eventyr i Marrakech

Ankom sent, men havde heldigvis arrangeret transfer med hotellet fra lufthavnen. Dette viste sig at være en rigtig god ide, da hotellet lå i medinaen, der bedst kan beskrives som kaotisk :-)
Vi havde booket os ind på en Riad - Riad Karmela - og blev venligt modtaget med myntete, mens vores bagage blev båret op til værelset.
Vi fik udleveret et kort med tips til, hvordan vi skulle finde hjem igen.

Efter at have spist vores middag, gik vi i seng, spændte på de næste dages oplevelser. Middagen skulle egentlig have været booket om morgenen, men vi blev spurgt om vi var vegetarer og da vi svarede nej og at vi i øvrigt ikke havde noget imod overraskelser, var der ingen problemer. Vi fik en dejlig tagine og delte en flaske vin.

Næste dag tog vi en rundtur til fods, men blev hurtigt enige om at en hestedroske var en god ide, det var ikke dyrt og vi fik et udemærket indtryk af, hvad der var hvor.

De sidste dage blev brugt til sightseeing i byen og en enkelt dagsudflugt. Den sidste aften spiste vi ude på fin, moderne restaurant. Den hed Le Foundouk og bliver anbefalet af mange - med god grund. Den er lidt dyrere men stadig billig og et besøg værd.
(Billedet er fra Riad Karmelas centrale gårdhave)
Djemaa El Fnaa
Djemaa El Fnaa

Organiseret kaos

Trafikken i Marrakech virker ret kaotisk, men man lærer hurtigt at se sig for. Det værste er, at de kører deres knallerter overalt, så luften er meget dårlig, men ellers virker byen sikker nok.

Da vi gik rundt på egen hånd, fandt vi hurtigt ud af, at alle og enhver gerne vil vise en vejen frem, men med mindre det er absolut nødvendigt, sig pænt nej tak. De vil gerne have penge for det - alle er meget fattige - og man risikerer at blive ført en kæmpe omvej, så man får brug for vejviser hjem igen.

Området Djemaa El Fnaa er med god grund det sted de fleste tager til. Der er utroligt meget liv - og om aftenen får man virkelig følelsen af at være i 1001 Nats Eventyr.
Geder i Atlasbjergene
Geder i Atlasbjergene

Den smukke udflugt

En dag tog vi en udflugt til Atlas bjergene, bustur op og videre med lokal guide til et vandfald, med frokost og de obligatoriske stop i diverse butikker undervejs. Vi stoppede i et Kooperativ der specialiserede sig i urter og sæber mm. Det var billigt og man kan trygt købe dér vel vidende at det er nogenlunde fairtrade. Frokosten blev indtaget et lokalt sted, den var billig og god. Guiden var en ung fyr, han var lige så adræt som gederne, men ikke svær at følge med.

Alt i alt havde vi 4 gode dage, med masser af oplevelser, Riad Karmela har vores bedste
Tagterasse Riad Karmela
Tagterasse Riad Karmela

Tips og tricks

Bestil transfer gennem hotellet fra lufthavnen, det betaler sig, især hvis I bor i medinaen.

Sig høfligt nej tak til dem, der gerne vil være vejvisere - med mindre I er blevet håbløst væk.

Butikkerne i lufthavnen tager kun Euros, så hav lidt med. Vekslekontorerne er ofte lukkede, men der er automater på Djemaa el Fna, hvor I kan hæve Marrokanske Dirham, men de fleste butikker tager også Euro.

Drikkepenge er kutyme overalt, så sørg for at have små sedler eller mønter i lommen.

Der er mange på Djemaa El Fnaa der har makakaber til fremvisning, prøv at undgå dem, aberne er ikke nødvendigvis fredelige selvom de er i snor.

Hold øje med trafikken, den er ureglementeret og kaotisk.Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Marrakech

Hoteller i Marrakech
Rejser til Marrakech
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/marokko/marrakech/1001-nats-eventyr-i-marrakech.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.