Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Marokko

Læs mere om rejser til Marokko

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!
Rejsetips indsendt af:
Ballerup
6. jan. 2011
Vinderrejsetip Marts 2011

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Nogen gange har vi mennesker godt af at opleve noget, som er så nyt for os, at vores sanser får lov til at arbejde på fuld tryk og hvor den almindelige hverdag ikke har noget at gøre.
Et sted hvor det er umuligt for selv den travleste mand at stresse, og hvor -syns og -lugtesansen får sig én på opleveren.

Alt dette og meget meget mere, fandt jeg på min tur sammen med min mand og mine to børn på 4 og 8 år, da vi besluttede at tage en tur til Marokko, i forbindelse med vores allerede planlagte ferie til Malaga.
Grænsen ved Marokko
Grænsen ved Marokko

Græsen imellem Europa og Afrika

Hvis man som vi, vælger at rejse til Marokko via færgen fra Gibraltar, skal man gøre sig klart at en del forberedelse bør gøres. Mit tip er at læse nye opdaterede rejsebøger inden man tager afsted. Jeg skriver dette, da jeg faktisk ikke vill have anet hvad jeg skulle have gjort, hvis jeg ikke havde haft min mand med, som havde taget turen før.
For det syn man møder når man når frem til grænsen ved Marokko, er ikke helt som de fleste grænser i verden. Det er grænsen imellem Afrika og Europa og dermed verdens farligste grænseovergang.

Der er rigtig mange nye indtryk som kan aflede éns opmærksomhed og det er meget svært at se hvem der er hvem (militær, politi, paskontrol, tyv eller afventende immigrant. Så igen, find hvad du kan om denne grænse inden du rejser, så du ved hvor du skal gå hen og hvad du skal gøre.

Når man har passeret tolden, kommer man til en stor taxaholdeplads og hér er der én der bestemmer hvilken vogn man skal have (Det kan være en god idé at leje en bil i Spanien og tage den med over). Men jeg fortæller altså hér hvordan det opleves uden egen bil.

Taxierne er nogle meget gamle mercedes biler, hvor dørene knap kan lukke og hvor sikkerhedsseler er noget de vist aldrig har hørt om. Turen op i bjergene er frygtløs kørsel uden eksisterende lov og regler, men samtidig også den mest bedårende, udtryksfulde, idylleriske, betagende og åndeløse tur, jeg længe har været på. Bjergene hér taler sit eget tydelige sprog, som lagende af ilt svinder, synker og hæver naturens ånde sig, i talende tåger, hen over en jord der hæver og synker sig i et væld af farver, konturer og formationer. Solens stråler tegner et evigt skiftende himmel støg, ned over vores rene moder jord, som så tydeligt er præget af ingenmandsland. Tiden hér har stået stille længe. Næsten lige så længe holdt vi alle sammen vejret og sugede Afrikas spirende kræfter ind i vores sjæle. Og nu ankom vi til "Den Hellige by Chefchaouen".

Det er ulovligt at fotografere ved grænsen, så dette er mit sidste skud inden jeg pakker kameraet væk. Helt væk!.
Stræder og afstresning
Stræder og afstresning

Den Hellige by Chefchaouen

Det er en god idé at have bestilt hotel hjemmefra, hvis man da ikke syntes at det er sjovt at gå rundt i byen og lære folk at kende. Alle er utrolig hjælpsomme og da de lever af turister, er mange af dem flersprogede. Jeg har sågar mødt én der talte hele 7 sprog, så man skal nok finde noget at bo i uden forudbestilling. De viser også gerne værelserne frem og er i øvrigt rigtig rolige, afstressende og behagelige mennesker. Det er faktisk svært at komme ned i deres tempo, hvorfor man også sjældent ser nogen på gaden, før sent hen ad formiddagen. Her får man lov at sove længe og bare nydeen helt utolig stilheden. Selv mine børn sov længe, og det gør de ellers ikke.
Blå by
Blå by

Chefchaouen er blå

Hele byen Chefchaouen, som begynder hvor taxien satte os af, består af huse, smalle stræder, trapper, hældninger, smukke vinduer og gamle døre, og alt er malet helt blåt. Det er utrolig smukt og forfriskende og man føler man går rundt i en anden verden. Der kan ikke kører biler i byen, hvilket gjorde det til en sand legeplads for børnene.
Den blå farve virker therapeutisk.
På vej til bøn!
På vej til bøn!

Religion

De fleste indbyggere i Chefchaouen er muslimer, så indkaldelse til bøn høres højlydt over hele byen, og pludselig dukker alle op og stræderne fyldes med byens beboere. Forretningerne åbner og igen bliver ens sanser sat på prøve. Mange ting man aldrig har set før, kommer nu til syne, og man synes at drages af deres fantastiske livssyn. Det hele skal bare være enkelt, smukt, rent, velkomment og åbent. Sikke en fred hér er.
Tæppehandler
Tæppehandler

Sig fra!

Når man går rundt i gaderne, bliver man nemt betaget af alle de smukke ting man kan købe for penge. Er man ikke god til at sige fra, skal man lige lære det inden man tager hertil.
På billedet hér ses en tæppehandler, hos hvem vi sad og drak the hos i to timer. Vi var så høflige at vi ikke kunne komme væk. Vi havde ingen penge og vi fortalte ham at vi ikke havde nogen penge, men alligevel knoklede ham og hans søn med, at få vist os alle disse smukke håndknyttede tæpper. Vi fik serveret dejlig the og blev bedt om bare og sidde og nyde det og drikke vores the og høflige som vi jo er, gjorde vi som så. Til sidst ville vi altså afsted og han blev ved med at presse os til at købe noget. Havde jeg haft penge, havde jeg npk gjort det for bare at komme væk, men det endte med en trussel fra ham og så fik han én tilbage. Så sig fra i god tid, det er en god idé. Og det skal siges meget bestemt!.
Men de er ikke alle sammen sådan. Der er rigtig gode folk iblandt de handlende også. En god idé er at finder man noget man godt kan lide, så spørg om en pris. Så siger man at den er for høj og venter så med at komme tilbage senere på dagen. Desto længere tid og flere gange du vender tilbage, desto bedre handel. Der er meget smukke og unikke ting, til helt utrolige priser. Et rent paradis egentlig!
Krydderier og urter
Krydderier og urter

Doktormanden

Iblandt de små forretninger findes også druiden og dufte fra utallige medicinske urter og krydderier, spreder drømme i vores lugtesans univers, ligesom de for vores øje, pryder synet med alverdens farver, faconer og konsistenser. Hér kan man købe mandel og kokosolier, rosecreme og henna, ægte parfumer og meget meget mere lækkert til forkælelse af selvet.
Ung pige som hilser på os!
Ung pige som hilser på os!

Sundt for børn

Mine børn har haft en enorm dejlig tur og vil rigtig gerne tilbage en anden gang. Jeg er sikker på at det har været en sund oplevelse for dem, at møde en anden kultur, eller anden tidsalder kan man vel nærmest kalde det.
Vi har haft så utrolig mange gode oplevelse på forholdsvis kort tid, at vi til enhver tid kan opfordrer andre til at tage samme tur.
10 Gode råd!

10 Gode råd!

1) Læs nyeste rejseguide

2) Drik Mynte the (Mint the). Det smager henrivende og de serverer det alle steder.

3) Sig fra inden det er for sent

4) Forhør dig på dit hotel om et godt sted at få et dampbad. Der er en oplevelse på vej du sent vil glemme. Man skal helst være i god tid eller bestille på forhånd. Men det er et "Must do".

5) Spis, spis og spis. Dine smagsløg vil elske dig for det. Alt smager henrivende og er meget meget billigt. Dem bedte sandwich jeg nogensinde har smagt, kostede 3-4 kroner. Godt nok tog dem en time at lave dem, men ......

6) Ting tager den tid, ting endnu tager

7) Hvis du vil handle, så køb ikke første gang

8) Drik mere mynte the

9) Sov rigtig rigtig godt

10) Spil domino og drik mere the
Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Rene pigmenfarver
Rene pigmenfarver

Afrikas ånd
Afrikas ånd

Stræde
Stræde

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Vær forberedt på kulturchock i Den Hellige By ChefChauen, Marokko!

Kommentarer til rejsetippet om Marokko

1000 og en nats eventyr

03/09 2011 Gitte
Dejligt at læse om jeres rejseoplevelse... Marokko er som du beskriver en oplevelse for sjæl og krop.

Virkelig smukke billeder :O)

Fantastisk beskrivelse og flotte billeder

17/05 2011 Helen Jensen
En fantastiks beskrivelse af en rejse. Er printet ud til videre læsning og til at gemme de flotte billeder.

Marrakech's bedste restaurant

02/03 2011 Lene
Marrakech er bestemt også et sted der skal besøges. Det er nok ikke den mest børnevenlige by og mest egnet til en voksentur. Bo i en af de gamle paladser, der ligger i Medinaen. De hedder Riads. Det er en hel del mere autentisk og hyggeligt end de 4-5 stjernede hoteller som ligger uden for Medianen.

Byens bedste restaurant hedder Dar Yacout. Den ligger helt nord meget tæt på bymuren. Marokkanerne mener det er ufatteligt dyrt - hele 700 dirhams pr. person og dertil kommer drikkepenge til musikanter og tjenere. Det svarer til 5-600 kr per mand. Og for den ringe sum får den mest fantastiske marokkanske menu og drikkevarer ad libitum. Selvom måltidet var helt forrygende så var det bedste nu omgivelserne. Var vi ikke forelskede i forvejen var det umuligt at slippe væk igen uden at være det. Det gamle palads er oplyst af stearinlys, bordet er drysset med rosenblade og der bliver spillet lokalt levende musik i baggrunden. Gennemført 1000 og en nat.

Super flot rejsebeskrivelse

01/03 2011 Kurt Pedersen
Det er en super flot rejsebeskrivelse og I har fået nogle super dejlige minder. Flotte billeder.

Marokko i egen bil sidste år

27/02 2011 Thomas Thygesen
Vi besøgte Marokko i 3 måneder sidste år i egen bil og med telt. Kan kun bekræfte at det er fantastisk, og befolkningen er super venlig! Vores datter på 8 år, var også meget begejstret og ønsker sig ofte tilbage! Vi havde kun positive oplevelser i de 3 måneder vi besøgte landet!

Marokko er alletiders.

25/02 2011 Tove Pedersen
Vi har været i Marokko ( Agadir) 2 gange.
Det er bare alletiders sted, både for voksne og børn.
Den sidste gang, det var i feb. 2010 da var vi afsted med børn og børnebørn.
Der tager vi helt sikkert ned igen.

Marokka lyder skønt

08/01 2011 Lone Brooks
Marokko lyder til at være vores næste rejsemål. Det er godt, at børnene også kan nyde det.

Gid jeg var der!

07/01 2011 Luis Losada Jimenez
Jeg er Anettes mand og syntes at det er en flot beskrivelse af vores tur hun har skrevet. En fantastisk tur som vi meget gerne vil på igen. Vi vil nok gerne udvide den med flere dage og flere destinationer næste gang.

Gid jeg var der!

07/01 2011 Luis Losada Jimenez
Desearia poder estar alli
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Marokko

Hoteller i Marokko
Rejser til Marokko
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/kina/beijing/wangfujing-beijing-night-market.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.