Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Mexico

De fleste der rejser til Mexico, ender med at blive overrasket over den mangfoldighed landet byder på. Du kan ikke undgå, at blive dybt fascineret af den farverige kultur, den blændende natur, de kilometer lange kridhvide strande og ikke mindst gæstfriheden, du møder i Mexico. De fleste der rejser til Mexico kommer igen og det er der også en stor sandsynlighed for du gør, hvis du først rejser til Mexico for at få en smagsprøve af det storslåede land.

Viva Mexico

Den enorme katedral på Zócaloen i Mexico City

Mexico City – farverig, frygtelig og forførende

Starter din rejse i Mexico City, ankommer du til en af verdens største byer, hvor kontrasterne virkelig kommer til udtryk. Mexico City kan virke uoverskuelig, men hvis du fx starter med Zócaloen (den enorme plads foran katedralen), er du allerede tæt på nogle af de største oplevelser og et herligt leben. Brug et par dage på byen og du vil blive belønnet med en række oplevelser for livet.

 

Zócaloen i Mexico City

Der er liv og glade dage døgnet rundt på Zócaloen (den store plads) i centrum af Mexico City. Optrædende i farverige fjerdragter, gadesælgere, skopudsere, ivrige turister med kameraer i alle størrelser og en hæsblæsende trafik. Den imponerende katedral Metropolitana, der må være Mexico Citys varetegn, står stolt og spejder ud over pladsen. På østsiden af Zócaloen ligger Nationalpaladset, der specielt er interessant pga. malerierne af Diego Riveras, der skildre hans udgave af Mexicos historie.

Ved siden af katedralen ligger et spændende museum om Templo Mayor, der var aztekernes vigtigste tempel. Ruinerne af templet blev fundet af vejarbejdere i slutningen af 70érne.
Teotihuacán 50 km fra Mexico City
Et af højdepunkterne i Mexico City må være Det Antropologisk Museum. Det er et enormt museum med en omfattende samling, men det hele er flot og overskueligt arrangeret. Her kan du lære alt om Mexicos historie og forskellige kulturer. Det er næsten umuligt at se det hele, så det vil være en god ide, hvis du udvælger en tidsperiode, du finder særlig interessant.


Teotihuacán – det største ruinkompleks i Mexico

Basílica de Guadalupe bør du også opleve. Det er den vigtigste helligdom i hele Mexico. Utallige pilgrimme valfarter til stedet, specielt d. 12. december (jomfru Guadalupes navnedag). Der er den gamle smukke basilika fra 1600-tallet og den nye fra 70érne med plads til mere end 40.000 mennesker.

”Gudernes sted” som det aztekiske navn Teotihuacán betyder. Ruinkomplekset ligger omkring 50 km fra Mexico City og bestemt en udflugt værd. Det var en enorm by efter datidens målestok (ca. 300 år f.v.t til 600 år e.v.t.) med op mod 200.000 indbyggere. Kendetegnet for Teotihuacán er de to gigantiske pyramider (solens og månens), hvorfra der er en enestående udsigt ud over området.

Yucatan halvøen – hvis du skal på badeferie

Cancún på Yucatan halvøen

Cancún med strande i verdensklasse

Rejser du til Mexico for at komme på badeferie, så er Yucatan halvøen stedet. Ned langs østkysten af Yucatan halvøen ligger de mest besøgte områder… ikke mindst turistmagneten Cancún. Området består af en kilometerlang tange med hoteller, restauranter og alle typer forlystelser, der ligger side om side og tæt på stranden.

Længere sydpå kan du stadig finde uspolerede områder med de skønneste strande ud til det indbydende Caribiske Hav. Der er fx Playa del Carmen, der ikke er nær så udviklet som Cancún, men det varer ikke længe. Er du til dykning, bør du tage ud på bounty-øen Cozumel, der er omgivet af verdens næststørste koralrev.

Det er også muligt at kombinerer badeferien med lidt kultur. På Yucatan halvøen findes nogle af de flotteste eksempler på mayaernes og toltekernes kultur. Interessante ruinbyer ligger strøget ud over halvøen som fx Chichén Itza, Tulúm og Uxmal.

Øvrige seværdigheder i Mexico

Smil...du er i Oaxaca

Oaxaca – varm og smittende atmosfære

En charmerende by, der slet ikke virker så stor trods sine ca. 300.000 indbyggere. De fleste seværdigheder ligger i gåafstand fra hinanden. Gamle katedraler, smukke pladser, farverige markeder med kunsthåndværk, museer og meget mere. Bebyggelsen er lav og mange af facaderne er malet i de flotteste farver. Oaxacas centrum ånder i det hele taget af en varm atmosfære, der omfavner dig så snart du ankommer.

Monte Albán der ligger små 10 km fra Oaxaca, er en af de mest interessante ruiner områder i Mexico. Monte Albán blev opført af zapotekerne for næsten 3000 år siden og forladt da de spanske conquistadorer dukkede op i starten af 1500-tallet. Hvis du besøger ruinerne får du en enestående udsigt ud over området som bonus.
Skønne strande ud mod stillehavet

Daseferie ved Stillehavet

Syd for Oaxaca ligger Stillehavet. Her ligger de skønneste strande, små fiskebyer og områder hvor turismen dominerer. Foretrækker du en afslappet stemning, vil Puerto Ángel og Zipolite være lige noget for dig. Indkvarteringen er enkel men stranden pragtfuld. Her kan du nemt slappe af i en hængekøje og bare nyde livet.

Længere mod øst ligger Puerto Escondido, der har oplevet en voldsom udvikling de seneste år pga. turismen. Strandene er gode og tæt på byen ligger nogle af de bedste for surfere. Mod vest ligger Acapulco, hvor turismen allerede kom til i 1940-erne. Endnu længere mod vest finder du endnu et populært strandområde, Puerto Vallarta, med en mere afslappet stemning.
Farverige facader i San Cristóbal

San Cristóbal – super stemning

Skøn koloni by i den østligste del af Mexico. Byen kom for alvor på verdenskortet, da de hætteklædte zapatister besatte byen i 1994. Årsagen var en lang undertrykkelse af indianerne. San Cristóbal emmer af stemning og atmosfære ligesom Oaxaca. San Cristóbal er også et godt udgangspunkt for udflugter til fx Agua Azul, med flere mindre vandfald og små søer med en nærmest hypnotiserende turkisblå farve. Sumidero kløften er også en mulighed med sine massive bjergvægge, der skyder mere end 1200 meter lodret til vejrs.
Maya ruinerne nær Palenque

Maya ruinerne nær Palenque – et af mange højdepunkter i Mexico

Nord for San Cristóbal ligger en af de mest spektakulære seværdigheder i Mexico. Maya-ruinbyen Palenque kan tage pusten fra enhver. Ruinerne er omgivet af frodig regnskov, der er med til at gøre oplevelsen endnu større. Man mener at regnskoven gemmer på endnu flere ruiner, der bare venter på at blive opdaget. Ruinerne er strøget ud over et overskueligt område og ufattelig fotogene, så husk kamera med friske batterier.


Der er så meget mere at opleve i Mexico, men det er helt umuligt at remse op her. Det bedste du kan gøre, er at forsyne dig med en god guidebog og lade eventyret begynde.
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sri-lanka/tilbud-sri-lanka-oestens-paradis-rundrejse.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.