Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Mexico City

Rejsetips af samme forfatter

Rundrejse i mexico
Rejsetips indsendt af:
Peder Kammeyer Sørensen
Ringkøbing
18. nov. 2010

Rundrejse i mexico

4 ugers rundrejse - selvarrangeret - med besøg i Mexico city - Oaxaca -San Cristobal de las Casas og Playa del Carmen på Yucatan. Kort sagt - lonely planet om igen!

Mexico city

Byens størrelse i selv er jo imponerende, og her er rigeligt at se.
Zocaloen bør man se med katedralen og nationalpaladset med Diego Riveras vægmalerier. Det er gratis, men man skal dog vise legitimation for at se nationalpaladset.
Xochimilco - "de flydende haver" er nemt at nå med metro og tog og har et helt fantastisk folkeliv. Dog skal man tage sig tid til at prutte om prisen/eventuelt slå sig sammen med et andet hold turister, da de ikke er blege for at forlange ublu priser for en båd.Vi gav 250 pesos for 1 1/2 time.
Alamedaparken med hygge, afslapning og marked fra om eftermiddagen er også godt.
Om aftenen og især i weekenden er plaza Garibaldi med sine mariachiorkestre et besøg værd - men området er lidt mere skummelt med rigtig meget politi.
Chapultepecparken med sit folkeliv og det Antropologiske museum især bør besøges.
Hvis man skal på udflugt så tag en tur til Teotihuacan. Kan selv tage derud med bus eller købe en tur med bil og guide i et bureau eller på zocaloen.

Oaxaca

Vi tog luxusbus til Oaxaca fra Mexico city (430 pesos pr. person) og 6 timers kørsel.
Meget mere kolonistil med mange pastelfarver og ingen høje huse. Knaldhyggelig by hvor det meste foregår ved eller omkring zocaloen.
Udover at nyde byen bør man dog unde sig selv et besøg på Monte Alban. Ligesom mange andre attaktioner er prisen 51 pesos og det kan enhver jo nok afse.
Og så skulle vi selvfølgelig videre med natbussen den dag byfesten begyndte - dårlig planlægning!

San Cristobal de la casas

11 timer i natbus - ret bekvemt - og så en endnu mere charmerende (og turistpræget) by.
Meget hyggelig by og mange gode spisesteder af enhver slags.
Vi købte på vores hotel 4 udflugter ( billigere end vi havde kunnet købe dem på nettet hjemmefra )
Vi vil især anbefale Sumiderokløften (2-3 timers sejltur) med forrygende natur og dyreliv.
Samt heldagsturen til Agua Azul - vandfald som er flot og imponerende og 10 måneder om året alt andet end blåt - og ruinerne ved Palenque som er imponerende også ved deres beliggenhed i junglen .
Turen til Montebellosøerne (mod grænsen til Guatemala)
er flot, men uhyggelig lang - 10 timers kørsel - og det synes vi trods alt ikke det var værd!
Vi boede på " El gite del sol " - backpackeragtigt, men med engelsk/mexicansk værtspar som var utrolig venlige og hjælpsomme på enhver mulig måde.

Playa del Carmen

14 eller 19 timer med natbus afhængig af om man starter fra Palenque (som vi gjorde) eller San cristobal de las casas. En transportform som vi havde det fint med, selvom det var samme chauffør der kørte alle 14 timer!!!!
Vi havde 12 dage på et 4-stjernet hotel med all-inclusive og det var fremragende med hovedrestaurant + 3 a´la´carterestauranter og et drinkskort uden sidestykke
(hotel Wyndham Maya)
Både Playa del Carmen og Cancun er traditionelle turistfælder, men det tager man med når resten er i top.
Skal man på udflugt er Chichen Itza et must, men overrendt i den grad og fyldt med souvenirsælgere.
En tur til Tulum og økoparken Xelha er også en oplevelse, men det koster og hvis nogen skal svømme med delfiner og eventuelt have fantastiske billeder af det så ryger der lige en "tudse" pr. person. Vi synes at parken er et besøg værd, men har godt læst at det synes alle guidebøger ikke. Hvad ved de da også om det!
Ture til øerne cosumel og Isla Mujeres er også en mulighed og kan nemt selv arrangeres.
Til gengæld kan motion=løbeture ikke tilrådes. Det er varmt og luftfugtigheden er høj og selv om jeg kun løb det halve af hjemme var jeg helt færdig. Gudskelov havde bartenderen vand klar med det samme når han så mig i løbetøj-der er service!!!!

Summa summarum

4 uger hvor vi selv arrangerede alt i juli/august og tog de udflugter vi havde lyst til + 12 dage med all-inclusive på yucatan, hvor alt i parantes bemærket befinder sig i et helt andet prisleje end resten af Mexico.
Det kan varmt anbefales - mexicanerne er generelt venlige og hjælpsomme (lidt spansk ingen hindring) og det hele til 12000 kr. pr. person . Det var 3. gang i Mexico og det er stadig skønt.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/singapore/skoenne-singapore.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.