Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Mexico

Læs mere om rejser til Mexico

Rejsetips af samme forfatter

 • Miniatur Wunderland i Hamburg

  (Bedømt af 6 personer)
  02.05.13: Trine
  Hamburg er en fantastisk by. Den er et oplagt mål til en forlænget weekend, for den ligger så tæt på. Udover shopping i Weltklasse i alle de store arkader og passager rundt omkring i Alster-kvarteret og de andre kvarterer så som Schanzenviertel, så er der også en masse gode ting at se, som du måske ikke lige havde regnet med. En af disse er for eksempel Miniatur Wunderland.
  Se hele rejsetippet
 • Vandfald ved Algar på Costa Blanca

  (Bedømt af 6 personer)
  05.04.13: Trine
  Jeg har holdt ferie på Costa Blanca i rigtig mange år, og alligevel er der stadig ting, jeg endnu ikke har set. Da jeg var der i påsken 2013, fik jeg for først gang set vandfaldet Les Fonts d’Algar lidt uden for Callosa d’en Sarriá, ca 15 km fra Benidorm.
  Se hele rejsetippet
 • Weekendtur til Flensborg og Lyksborg

  (Bedømt af 13 personer)
  18.03.13: Trine
  Overvejer du en lille weekendtur syd for grænsen, kan jeg varmt anbefale Strandhotel Glückburg. Jeg var på en lille venindetur i marts 2013, og vi var begge enige om at, hotellet og beliggenheden er helt i top.
  Se hele rejsetippet
Ruinerne i Ek Balam i Mexico
Rejsetips indsendt af:
Trine
København
30. jan. 2011

Ruinerne i Ek Balam i Mexico

Hvis du vil se Maya-ruiner på Yucatan, vil jeg klart anbefale dig at tage til Ek Balam. Ruinerne i Ek Balam dukker op midt i junglen.
Du går af de gamle processionsveje, passerer flere flotte ruiner og når den centrale plads. Her er templer på alle sider og et stort kompleks for enden. En trappe fører dig op over junglens tag og her har du udsigt over Yucatans smukke og barske landskab. I Ek Balam kommer der få turister og du har ruinerne næsten for dig selv og kan gå stille rundt og få et uforstyrret indtryk af den forgangne mayacivilisation.
Den ydre mur om Ek Balam
Den ydre mur om Ek Balam

Sådan kommer du til Ek Balam

Du finder det let i din egen bil. På vej fra Cancun til Chichen Itza kører du gennem byen Valladolid. Her drejer du fra og kører ca 40 km mod nord af den vej, der fører til Rio Lagartos. Et skilt tager dig til Ek Balam. I landsbyen nær ved kan du spise, men husk vand til turen i ruinerne. Når du er færdig med ruinerne kan du fortsætte til en cenote, hvor du kan få en dukkert.
En dreng og en gammel cykel i Ek Balam
En dreng og en gammel cykel i Ek Balam

Landsbyen Ek Balam

Det er også muligt at bo i landsbyen Ek Balam, og der er faktisk to hoteller at vælge imellem. Vi boede på hotellet Genesis Retreat, men jeg vil nok anbefale andre at bo i Valladolid. Vi brugte hotellet som base, og tog på udflugter herfra, bl.a. til Chichen Itza og Rio Lagartos. Ek Balam er en rigtig mayalandsby med børn, høns og hunde over det hele.

Seværdigheder
Ruiner
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Mexico

Hoteller i Mexico
Rejser ti Mexico
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/singapore/skoenne-singapore.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.