Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Mexico

Læs mere om rejser til Mexico

Rejsetips af samme forfatter

 • Miniatur Wunderland i Hamburg

  (Bedømt af 6 personer)
  02.05.13: Trine
  Hamburg er en fantastisk by. Den er et oplagt mål til en forlænget weekend, for den ligger så tæt på. Udover shopping i Weltklasse i alle de store arkader og passager rundt omkring i Alster-kvarteret og de andre kvarterer så som Schanzenviertel, så er der også en masse gode ting at se, som du måske ikke lige havde regnet med. En af disse er for eksempel Miniatur Wunderland.
  Se hele rejsetippet
 • Vandfald ved Algar på Costa Blanca

  (Bedømt af 6 personer)
  05.04.13: Trine
  Jeg har holdt ferie på Costa Blanca i rigtig mange år, og alligevel er der stadig ting, jeg endnu ikke har set. Da jeg var der i påsken 2013, fik jeg for først gang set vandfaldet Les Fonts d’Algar lidt uden for Callosa d’en Sarriá, ca 15 km fra Benidorm.
  Se hele rejsetippet
 • Weekendtur til Flensborg og Lyksborg

  (Bedømt af 13 personer)
  18.03.13: Trine
  Overvejer du en lille weekendtur syd for grænsen, kan jeg varmt anbefale Strandhotel Glückburg. Jeg var på en lille venindetur i marts 2013, og vi var begge enige om at, hotellet og beliggenheden er helt i top.
  Se hele rejsetippet
Xcalak i Mexico - verdens ende
Rejsetips indsendt af:
Trine
København
5. feb. 2011

Xcalak i Mexico - verdens ende

Sidste stop på vores tur til Yucatan i Mexico var i Xcalak på Costa Maya, der er den sydligste del af den caribiske kyst, grænsende til Belize.
Xcalak ligger langt væk fra alt, nærmest for enden af vejen. Det er en lille fiskerlandsby med en lang kyststrækning. Små hoteller og huse til leje ligger helt ud til stranden, og der er meget få turister. Mange af husene og hotellerne er ejet af amerikanere og canadiere.
Hotellets cykler gør det muligt at komme lidt omkring
Hotellets cykler gør det muligt at komme lidt omkring

Nær hav og koraller

Vi boede på Hotel Tierra Maya, ca. 2 km fra selve Xcalak. En lille fin strand går lige ud i det caribiske hav og når du har fået dykkermasken på, kan du snorkle ud og kigge dig omkring. Her er mange af de fisk og koraller som Mexico kan byde på. Og når du ikke er ude at svømme, kan du sidde på terrassen foran dit værelse med en kold øl og bare lade tiden stå stille. Der er også kayakker, som man kan låne og cykler, så man kan komme lidt omkring.

The Leaky Palapa

Man kan spise på Tierra Maya. De har en hyggelig palapa (en palmetækket hytte) med restaurant ud til vandet, men maden var så som så. Der var rigeligt af den, men den var meget tung og ikke særlig spændende. Bliver du træt de amerikanske værters mad, så er der en overraskelse i vente. I en lille restaurant ”The Leaky Palapa” har to canadiske damer valgt at diske op med noget af det bedste køkken du kunne drømme om. Det er ikke billigt, men kvaliteten er helt i top. Husk at bestille bord. Her bliver fyldt næsten hver aften, og der er kun åbent torsdag, fredag, lørdag.
Udsigt fra værelsets terrasse
Udsigt fra værelsets terrasse

Til og fra Xcalak

Xcalak er for folk med egen bil. Vi var de eneste uden og det er en udfordring. Der er ca. 100 km op til hovedvejen og kun en bus om dagen! Med din egen bil kommer du rundt uden problemer – det er måden at gøre det på. Nærmeste ATM (hæveautomat) ligger i Majahual, ca 50 km væk, så du skal huske at hæve masser af kontanter inden, for du kan heller ikke få lov at betale med kreditkort. Der var intet mobilsignal, og kun meget begrænset mulighed for at gå på internettet, så vi følte os virkelig langt væk fra civilisationen.
Fra hotellets badebro er der kun få meter ud til de første koraller
Fra hotellets badebro er der kun få meter ud til de første koraller

Våddragt i bagagen

Vi var afsted i februarmåned, og vejret var relativt køligt. Når du tager på snorkeludflugt, er du tit ude i 45 minutter ad gangen pr. snorkelstop, og der er typisk tre stop på en tur. Vi havde valgt at tage våddragter med hjemmefra, og det vil jeg bestemt anbefale andre. Bådene er små uden mulighed for læ, så man kan hurtig blive kold, når man sejler fra sted til sted. Snorkeludstyret havde vi også taget med hjemmefra. Det bliver ikke billigere at købe det i Mexico, hvis du vil have noget i ordentlig kvalitet.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Mexico

Hoteller i Mexico
Rejser ti Mexico
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/malaysia/borneo/permai-rainforest-resort-kuching.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.