Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Namibia

Bestig Nambia Ørkenens højeste sandbanke.
Rejsetips indsendt af:
Bonnie Ranvild
København
14. juli 2009

Sossusvlei: Oplev Namibias berømte sandbanker

Det er hele turen værd at stå op til en fantastisk solopgang med udsigt over Namibia Ørkenen, som må siges at være enhver fotografs drøm.

Road Trip i Namibia

Der er kun en ting at gøre, når man ankommer i Namibia: Lej en 4x4 and hit the road. Namibia er som skabt til road trips. Landet er på størrelse med Tyskland og Frankrig tilsammen, men har kun en befolkning på knapt 2 millioner, så det er bare om at komme ud i ødemarken. Det kan kun anbefales at leje en bil med firhjulstræk - mange af vejene er endnu ikke afalterede lige så snart, man kommer udenfor byerne, og i nationalparkerne er det et must.

Det kan sagtens lade sig gøre at planlægge alt, når man ankommer i Windhoek, hvor turist informationen down town er meget behjælpelig, men er man kun i landet i kortere tid, kan det anbefales at have lejet bil, booket overnatninger eller evt. lejet et telt før ankomst - specielt i højsæsonen.

Sørg for at være forberedt: hav altid ekstra vand og benzin med.

Der er mange fantastiske destinationer i Namibia, men højdepunktet må sige at være Sossusvlei: Namibia Ørkenens berømte røde sandbanker.
En udtørret oase.
En udtørret oase.

Sossusvlei: Enhver fotografs drøm

Man kan slet ikke forestille sig, at noget så goldt som en ørken kan karakteriseret af så ekstrem skønhed.

Før solen endnu er begyndt at vise tegn på at stå op, gjorde vi os klar til at tage afsted. De venlige medarbejdere på vores lodge havde morgenkaffe og madpakker klar til dagens eventyr. I mørket kører man af grusveje mod indgangen til nationalparken og venter spændt på, at solen skal vise sine første stråler, som er ensbetydende med at indgangen bliver åbnet for offentligheden.

Og da solen først står op er det fantastisk: idet strålerne rammer de røde sandbanker, bliver alt lyst op og en helt ny verden åbner sig op. Kombinationen af farver, skygger, lys og liv er fuldstændig ekstrem, og vi gjorde da også os selv den tjeneste af stoppe ved Dune 17 og klatre op og nyde panorammaet over det gamle flodleje, som nu er en rød, gold ørken. Dog er ørkenen slet ikke så gold, som man tror. Det bor alverdens antiloper, strudse og krybdyr, som alle formår at skabe sig en tilværelse.

Dog bliver landskabet endnu mere extremt ca en times kørsel ind i ørkenen- her er en 4x4 et must! Da vi ankommer til en tidligere oase troede vi ikke vores egne øjne. Det lignede et landskab fra en fremtidsfilm. Tag jer god tid her, selvom solen begynder at bage. Engang gjorde en saltsø det muligt for en oase at eksistere, men nu er det Mars-lignede landskab udsmykket med udtørrede træer. Rundt om saltsøen slanger Big Daddy sig. Big Daddy er blandt verdens højeste sandbanker med sine ca 3000 meter over vandoverfladen. Jeg havde lyst til at give op tusind gange på vejen til toppen, men det var alle anstrengelserne værd! Benene blev slået væk under mig, da jeg pludselig kunne se udover sanddækkede bjergtoppe, udtørrede saltsøer og de smukkeste røde sandbanker i verden, imens jeg ikke kunne lade være med at forestille mig, hvordan fantastisk mødet mellem denne røde, golde ørken og det frodige, voldsomme atlanterhav måtte være.

Aktiviteter
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/ungarn/budapest/weekend-i-budapest.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.