Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
hvor du besøger Christchurch

Udflugter fra Christchurch

New Zealand tilbud

Rejser til Christchurch

Christchurch ligger på Sydøens østkyst og betragtes ofte som den mest engelske by uden for England med sin beliggenhed ved Avon-floden og de smukke parker samt sit store universitet.

Sydøens hovedstad med masser af britisk atmosfære


Christchurch efter jordskælvene i 2011

Katedralen før jordskælvet i 2011
I september 2010 og december 2011 blev Christchurch ramt af en række kraftige jordskælv, hvilket den dag i dag sætter stort præg på byen. Godt nok er de mest ødelagte dele af byen er under genopbygning, men områder af byen vil være lukket i lang tid. Det berømte sporvognsnet blev hårdt ramt, og i stedet er der indsat åbne dobbeltdækkerbusser, der bestemt ikke gør en sightseeingtur i byen mindre spændende.

Overalt i byen er der fine, gamle bygninger – fx katedralen som desværre blev meget beskadiget. Christchurch har masser af kunst og kultur – specielt omkring Worcester Street, og i de gamle universitetslokaler kan der købes flot kunsthåndværk fra de forskellige værksteder, der har til huse her.
Her kan du læse mere om genopbygningen af Christchurch

 

Domkirkepladsen og The Cathedral

Katedralen var en af de bygninger, der blev hårdt ramt af jordskælvene og det høje tårn er blevet halveret. Tidligere var tårnet en af udflugtsmålene for mange rejsende, da man kunne gå op til toppen og få den flotteste udsigt ud over byen. Det er desværre ikke muligt i dag.
Christchurch

Kunst i Christchurch

Worcester Street i Christchurch er fyldt med oplevelser for kunst-elskere. Lyset falder smukt ind i de høje rum i de gamle universitets-lokaler, hvor du kan købe masser af flot kunsthåndværk. Her er alle slags værksteder – lysstøberi, vævning og keramik. I weekenderne er området omdannet til en stor markedsplads. Giv dig god tid til at slentre rundt og få købt gaver med hjem eller guffet lidt lækkert.

Tæt ved kan du opleve kunst i det flotte nybyggede kunstmuseum i Christchurch. Den store glasbygning er en kunstnerisk oplevelse i sig selv, og indeni kan du se masser af avanceret moderne kunst – og de gamle landskabsmalerier giver dig en sjov mulighed for at se, hvordan New Zealand så ud i de gode gamle dage.

Antartic Center i Christchurch - en smagsprøve på Sydpolen
Når du ser de store transportfly til baserne på Sydpolen i lufthavnen i Christchurch, summer det af eventyr. Hvis du har lyst til at lære og fornemme mere, så er det en fin udflugt at besøge Antartic Center i Christchurch. Her er både lidt historie og mulighed for at opleve sne, kulde, ekspeditioner, snehytter m.m. Kan du lide at blive rystet, er det også sjovt at prøve en tur i en ”isbil” - en specialbygget vogn, der kan klare de ekstreme forhold på Sydpolen.
Grønne områder i Christchurch

Christchurch centrum

Nogle af New Zealands bedste shoppinggader ligger i Christchurch centrum. Byen har en international og eksklusiv stemning med masser af fristende butikker, caféer og restauranter. På floden Avon kan du stage rundt i fladbundede både, hvilket giver det hele et pift af britisk universitetsstemning. Prøv også en hyggelig tur med sporvognen, der har sin turist-runde i midtbyen. Du kan fx sidde og nyde lidt mad, mens du oplever centrum i Christchurch et par gange.
 

Hagley Park

Avon-floden snor sig ind i den kæmpestore Hagley Park i Christchurch. Det er luksus med sådan et stort grønt område midt i byen. Her er altid masser af aktiviteter og festivaler, så her keder du dig aldrig.

 Oplev også den botaniske have, hvor du kan komme hele verden rundt og snuse til alle verdenshjørnernes botaniske særpræg.

Kør videre fra Christchurch

 Kør videre fra Christchurch
Nordpå til Kaikoura
Skal du til Nordøen og med færgen i Picton, så hop på State Highway 1. Turen fra Christchurch tager fem timer og kan være ensformig med de mange flade stræk. Der er ikke meget jernbane i New Zealand, men netop denne tur er en stor oplevelse. Sporet går ofte helt ude ved kystlinien. Halvvejs mellem Christchurch og Picton ligger Kaikoura, som er en unik turistattraktion. Kom tæt på de store hvaler med en sejltur fra Kaikoura, eller tag en svømmetur med delfiner, sæler eller hajer!
Kaikoura

Sydvest til Queenstown
Queenstown er en af de helt store turistattraktioner i New Zealand. Tag den direkte vej sydpå af State Highway 1 og derefter vestover af State Highway 8, hvor du hurtigt kommer ind til de flotte Alper og kan tage en afstikker til byen tæt på det højeste bjerg, Mount Cook. Har du lyst til at køre en længere omvej for at se det sydlige af øen, så kør helt ned til den skotsk-inspirerede by, Dunedin.
Queenstown

Vestpå til Westland
Den mest direkte vej fra Christchurch til det vilde westland er Highway 73 over det midterste pas i De sydlige Alper, Arthur’s Pass. Der er masser af vandre- og naturoplevelser på toppen af passet, og det er stort, når udsigten til det vilde vest åbner sig på den anden side af bjergene. Alternativet er den knapt så populære nordlige rute 101 over Lewis Pass. Sidste mulighed er at tage turen helt ned til Queenstown og køre gennem Haast Pass. Lige meget hvilken rute, du vælger, så forbered dig på en længere køretid end normalt.
Westland

Billeje i Christchurch

Vi giver dig den bedst mulige billeje i Christchurch. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på dette link: Lej en bil i Christchurch
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/den-franske-riviera/nice/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.