Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Dunedin

Dunedin er ikke Skotland, men man kunne tro det. Dunedins skotske ophav skinner nemlig tydeligt igennem og bynavnet er egentlig det gamle gæliske navn for Edinburgh. Alligevel er Dunedin ikke helt som den skotske hovedstad, bortset fra gadenavne. Dunedin er kuperet og får noget mindre regn end Edinburgh, men her er også mange skotske træk: haggisceremonier, fine golfbaner, sækkepibebands og de bedste maltwhiskyer i New Zealand.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Kongealbatrosser på Taiaroa Head

Sæler og søløver går på land for at ligge på halvøen Taiaroa Heads klipper. På pynten har kongealbatrosserne slået sig ned i den eneste landbaserede ynglekoloni i verden og verdens mest sjældne pingvin, den guløjede, har sit hjem blandt klitterne.

Dunedins indbyggere har altid været opmærksomme på sjældne dyrearter, der har valgt at bo på deres dørtrin, og man har altid sat en ære i at beskytte dem. Derfor kan I i dag, kun ca. en times kørsel fra Dunedin, få naturoplevelser, som kun findes dette ene sted på jorden.

Besøg Royal Albatross Center. Det er imponerende at se de prægtige fugle, hvis majestætiske vingefang er op til tre meter, fange vinden og holde sig selv i luften i en svævehastighed på op til 100 km i timen.

Efter landing bevæger de sig i en mildest talt gakket gangart, som kun Monty Python kunne gøre dem efter, tilbage til de trygge rammer i yngleområdet. Et fantastisk syn med kombinationen af elegance i luften og klodsethed på jorden.

Larnach Castle

Larnach Castle er den eneste borg i New Zealand. Borgen er opført af William James Mudie Larnach, som var bankmand i Melbourne i Australien. Han kom til Otagohalvøen i forbindelse med guldfeberen og blev tilbudt stillingen som bankdirektør i Dunedin.

Banken var nu noget mere lavteknologisk, end vi ser det i dag. Selve banken bestod af et telt og hunde, en pistol og et par bokse udgjorde sikkerhedsudstyret. Larnach opbyggede et omfattende forretningsimperium med bankvæsen, shipping, landbrug og spekulation i værdipapirer.

Han var en berejst levemand, blev minister i New Zealands regering, var gift tre gange og havde seks børn. Også hans død var opsigtsvækkende. Han tog nemlig sit eget liv i de newzealandske parlamentetsbygninger i 1898.

Borgen er i dag flot restaureret, og selvom I nok først vil bemærke den smukke bygning, så falder I med garanti for haven, der kunne minde om en scene fra Alice i Eventyrland.

Havn

Havn
Krydstogtskibene lægger til i Port Chalmers, en forstad til Dunedin, ca. 15 km fra Dunedins centrum.
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/khao-lak/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.