Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger Fiordland Nat. Park

New Zealand tilbud

Rejser til Fiordland National Park

Fiordland National Park er på størrelse med Jylland, og her finder du virkelig de store uberørte naturområder. I parken ligger flere af New Zealands mest berømte og populære vandreruter, og det er også her, du kan opleve de smukke sounds, hvor turistbådene patruljerer. Men ellers er her bare natur og natur og sandfluer. Tag regntøjet med. For der falder op mod 8 meter regn om året i Fiordland National Park. Nedbøren sørger for at holde skovene tindrende grønne, og vandfaldene brusende, så det er til at leve med.

8 meter vand om året

Udsigt til Milford Sound

Milford Sound

Der er mange, der gennem tiden har prist Milford Sound som noget af det smukkeste i Fiordland National Park og New Zealand. Os skandinavere, der kender til de norske fjorde, er måske lidt sværere at imponere. Men når du sejler ud af den stille fjord og kigger op på de lodrette fjeldvægge og ser vandfaldenes kaskader vælte ned, så må du overgive dig.

Mitre Peak rejser sig imponerende 1.700 meter direkte op fra fjordens vand. Visheden om, at her er så dybt, at man ikke kan kaste anker, får det til at suge i maven på en. Det føles som om, du er ude ved verdens ende. Meget langt væk fra alt og alle og tæt på naturens kræfter.

 

Vandreruter i Fiordland

Der er hele tre ”Great walks” i Fiordland National Park – Milford, Routeburn og Kepler. Det er alle hårde og krævende ruter i tæt regnskovsbevoksning og i meget kuperet terræn. Milford Track bærer den stolte uofficielle titel af at være den smukkeste vandretur i New Zealand. Især udsigtsstederne til de store vandfald er med til at give turen en ekstra dimension. Alle turene er meget populære og med begrænsninger, så du skal booke hjemmefra i rigtig god tid.
Doubtful Sound i Fiordland National Park

Doubtful Sound og Manapouri

Hvis du køber en færdigpakke til Doubtful Sound i Fiordland National Park, så gør du en god forretning. For du kommer ikke bare ud og sejle på den stille, smukke fjord – du kommer også på rundtur til et af New Zealands mest fascinerende bygningsværker: Manapouri vandkraftværket, der ellers kan være svært at finde. Det ligger 250 meter under jorden og er forbundet med havet via en ti kilometer lang tunnel. Der presses 19 millioner liter vand igennem tunnelen i minuttet. Så ja, der er tryk på, og det er en skæg oplevelse.

Kør videre fra Fiordland

Prøv Bungy Jump uden for Queenstown
Nordøst til Queenstown og Westland
Te Anau hedder den sidste by inden fjordene og civilisationen ender. Du må samme vej frem og tilbage fra Te Anau til actionbyen Queenstown ad State Highway 6. Fra Queenstown fortsætter turen nordpå ad State Highway 6 og passerer gennem de Sydlige Alper ved Haast Past. Herefter er der ikke langt til Vestkysten, men der er langt mellem byerne. Så husk at tanke, når du kan.
Queenstown
Westland


Østover til Christchurch
Det er en lang dagstur til østkysten fra Fiordland National Park. Især den sidste flade strækning før Christchurch kan godt virke lang og kedsommelig. Ved Lake Tekapo kan du tage et fantastisk stop og opleve et af New Zealands mest fotogene steder, Church of the Good Shepherd. Hvad skal man med altertavler, når man kan åbne bagvæggen mod Guds egen natur? Du kan også vælge at tage en omvej sydoover og eventuelt gøre stop ved Dunedin og se albatrosser og den hyggelige skotsk inspirerede by.
Christchurch
Se kør-selv-forslag på Sydøen
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-dorada/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.